πλυντήριο ρούχων Whilrlpool awe2177 νεκρό
Γειά σας παιδιά.
Εχω το πλυντήριο ρούχων Whilrlpool awe2177 με ανοιγμα απο επάνω, αγορασμένο 27/4/2011. Ηδη είμαι εκτος εγγύησης των 2 ετών.
Εκεί που δούλευε κανονικά και είχε φθάσει στο τελευταίο στάδιο στηψίματος σταμάτησε ξαφνικά. Σημεία ζωής κανένα.
Το παράξενο είναι ότι, κανένα λαμπάκι δεν ανάβει, ούτε αυτό που δείχνει όταν υπάρχει βλάβη (servis).
Ανοιξα και έκλεισα την πόρτα, πάτησα τον διακόπτη reset καθώς και τον διακόπτη start/pause έκανα και διάφορες επιλογές των προγραμμάτων ,αλλά καμία ανταπόκριση, ουτε και άναψε κανένα λαμπάκι.
Να σημειώσω πως ο κάδος που τον γύρισα με το χέρι δεν έδειχνε να τον εμποδίζει κάτι, γύριζε ελεύθερα και κανονικά.
Ελενξα την παροχη ρεύματος 220v και έχει ρεύμα 220v μέχρι την φίσσα που κουμπόνει επάνω στην πλακέτα.
Αφού εβγαλα την πλακέτα την έλενξα προσεχτικά και δεν βρήκα να έχει κανένα ίχνος βλάβης η παραμόρφωσης τουλάχιστον εξωτερικά.
Επειδή δεν γνωρίζω πολλά απο ηλεκτρονικά την έδωσα σε τεχνιτη ηλεκτρονικών, ο οποίος μου είπε πως η πλακέτα έχει χάσει τον εργοστασιακό της προγραμματισμό και δεν γίνετε τίποτα και θέλει αντικατάσταση.
Κόστος πλακέτας γύρω στα 150€, τιμές απο δυο καταστήματα servise που ρώτησα στην Θεσσαλονίκη.
Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει περίπτωση να είναι η βλάβη κάπου αλλού που μου διαφεύγει (καμιά ασφάλεια καμένη, άν και δεν βρήκα να υπάρχει κάπου ασφάλεια) και οχι η πλακέτα και αδίκως την αντικαταστήσω;
Εάν πρέπει να αλλάξω πλακέτα υπάρχει κανένα λινγκ ώστε να μπορώ να την βρώ στο ιντερνέτ;
Εάν γνωρίζει κανένας φίλος άς απαντήση.
Σας ευχαριστώ όλους εκ των πρωτέρων.