5 Συνημμένο(α)
Σερβις/αναβαθμιση Sansui AU555A
Τοσα χρονια μες τα audia και ειδικοτερα στην μετα ιντερνετ εποχη μου δωθηκε η ευκαιρια να γνωριστω με διαφορους μεγαλους εν ζωη δημιουργους μηχανηματων και κυκλωματων των οποιων τα πεπραγμενα χαιρουν αποδοχης παγκοσμιως .
Το καλο ειναι οτι εχουμε τοσα πολλα να πουμε γιατι η αποψη μου για αυτους κατα καποιον τροπο μετραει γιατι ενω αυτοι εχουν εγκλωβιστει στον αγωνα για κατι καλυτερο στα δικα τους σχεδια, και εαν επιτελους η ταξη ΑΒ μπορει να παει ενα βημα ακομα πιο πανω και επειδη απο τα δικα μου χερια περνανε οτι μηχανηματα μπορει καποιος να φανταστει , τελικα το feedback των ακροατων αλλα και η εικονα που βγαζουν μερικες σημερα ξεχασμενες πρακτικες ειναι παραγματα τα οποια τους ειναι χρησιμα .
Μακρυες συζητησεις και αναλυσεις με τον Hugh Dean ιδιοκτητη και παθιασμενο σχεδιαστη της AKSA φυσικα μεσω email ανταλλαγη αποψεων και διασταυρωση feedback , υγειης διαφωνιες και προβληματισμος αλλα να που σε ενα σημειο με τον Hugh αλλα και κανα δυο αλλους υπαρχει ενα σημειο που ολο και περισσοτεροι συμφωνουν .
Τελικα την γραμμη την τραβαει ο ακροατης και απο κατω γραφει ""Εμενα ετσι μου αρεσει ""
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μακρυα εισαγωγη για το συγεκριμενο μηχανημα οπου κατα καποιον τροπο μου την δινει οταν ερχονται μηχανηματα με σημειωμα του τυπου κανε αυτο και κανε εκεινο αλλαξε αυτο και αλλαξε εκεινο , καπως μου την δινει να μου λενε τι και πως να κανω ... Για ενα παραξενο λογο ο συγκεκριμενος ακροατης ειναι μια εξαιρεση στον κανονα γιατι οι αλλαγες που ζηταει ειναι ολες σωστες ( εκτος απο κανα δυο )
Οι Αλλαγες
--Εκτιναξη χωρητικτητας τροφοδοσιας απο 2,000 σε 10000+bypass
--Παραλληλα αλλαγη με τριπλασιες διοδους τροφοδοσιας
--Γενικη αλλαγη ολως των υπολοιπων πυκνωτων
--Τετραπαλσιασμος και κατι της χωρηστικοτητας εξοδου +bypass
--Καθαρισμος -ρυθμιση
--Καταργηση φιλτρων HIGH LOW
--Καταργηση Speakers AB αλλα και της αναλογης καλωδιωσης
--Αναδρομολογηση καλωδιων μακρυα απο το 220
--Τοποθετηση μπορνες στην εξοδο και συστρεμενων καλωδιων απο και προς
--Τοποθετηση βυασματος τροφοδοσιας IEC
Οι διαφωνιες
--Μεγαλη διαφωνια υπηρξε για το βυσμα τροφοδοσιας και εαν αυτο θα επρεπε να ειναι με βιδες η κολλητο ..Γενικα το παραπανω project σαφως και εχει κινηθει στα ορια της υπερβολης αλλα οχι χωρις λογο ...Το να υποστιριζει ο ακροατης οτι η μηχανικη συνδεση με βιδα ειναι πιο σωστη σε σχεση με ενα κολλημα ειναι κατι το οποιο μπορω να σεβαστω αλλα το να μου πει οτι την διαφορα μπορει να την ακουσει ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ Αν μη τι αλλο ακομα και το βυσμα τροφοδοσιας να ειναι βιδωτο ο διακοπτης 100-110-120-220-230-240-250 που εχει ο μετασχηματιστης ειναι κολλητο , η ασφαλεια ειναι κολλητη , και ο γενικος διακοπτης επισης κολλητος ...Προφανως εδω κατι μου εχει ξεφυγει .
Το αποτελεσμα
Το αποτελεσμα ειναι γνωστο οι μικροι ενισχυτες ειναι ταχυτατοι , οι πυκνωτες στην εξοδο δεν ειναι πλεον προβλημα με τοσο μεγαλες χωρητικοτητες , η καθαροτητα του μηχανηματος εχει αυξηθει απο την αφαιρεση των περιττων και την χρηση καλου υλικου και οι τοπολογια αυτη παραγει αρμονικες που οι συχρονοι σχεδιαστες προσπαθουν να εξαφανισουν ενω οι ακροατες τις λατρευουν ... αντε τωρα βγαλε συμπερασμα \
Φωτο :