Καλησπέρα σε όλους!Λοιπόν έχω τον παραπάνω ενισχυτή ο οποίος πλέον παίζει ήχο μόνο απ' τα δεξιά ενώ απ' τα αριστερά δεν ακούγεται τίποτα.Τα φώτα σας λοιπόν!Θα ανεβάσω και φώτο μόλις έχω χρόνο
Printable View
Καλησπέρα σε όλους!Λοιπόν έχω τον παραπάνω ενισχυτή ο οποίος πλέον παίζει ήχο μόνο απ' τα δεξιά ενώ απ' τα αριστερά δεν ακούγεται τίποτα.Τα φώτα σας λοιπόν!Θα ανεβάσω και φώτο μόλις έχω χρόνο
Αρχικά σιγουρέψου ότι δεν είναι πρόβλημα ηχείων , καλωδίων ή συνδέσεων κ.λ.π. κάνοντας τις παρακάτω ενέργειες.
Άλλαξε μεταξύ τους την σύνδεση των ηχείων, στην έξοδο του ενισχυτή ( δηλαδή τα δεξί ηχείο στην έξοδο L του ενισχυτή και το αριστερό ηχείο στην R έξοδο του ενισχυτή ) και στην συνέχεια ,αν δεν αλλάξει κάτι ( δηλαδή παίζει πάλι το ίδιο κανάλι του ενισχυτή ), κάνε το ίδιο ( άλλαξε την σύνδεση μεταξύ τους )και με τα RCA της πηγής ( π.χ. του cd player ) στην είσοδο του ενισχυτή.Αν ακόμα παίζει το ίδιο κανάλι τότε το πρόβλημα είναι στον ενισχυτή.Μπορεί απλά,να έχει κάποιο πρόβλημα σε διακόπτες και πυκνωτές, λόγω ηλικίας, και να χρειάζεται μια καλή συντήρηση/καθάρισμα/λίπανση κ.λ.π. και βέβαια αλλαγή ηλεκτρολυτικών πυκνωτών,το οποίο νομίζω είναι και το πιο πιθανό.
Μπορείς να ελέγξεις ,για τυχών καμμένη ασφάλεια, στην έξοδο( δεν ξέρω,αν όντως έχει ασφάλειες στις εξόδους αυτός ο ενισχυτής ), αλλά θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι ο ενισχυτής είναι ΕΚΤΟΣ ΠΡΙΖΑΣ. Αν έχει κάψει κάποια ασφάλεια,ίσως να υπάρχει και κάπου αλλού πρόβλημα ( ίσως και όχι, δεν είναι απόλυτο αυτό).
Μπορεί όμως ,να έχει και κάποια ηλεκτρονική βλάβη και να χρειάζεται αντικατάσταση κάποιων ελλατωματικών εξαρτημάτων ,αλλά αυτό είναι πιο σύνθετο πρόβλημα και η επισκευή θα πρέπει να γίνει, από κάποιον που έχει σχετικές γνώσεις ηλεκτρονικών και βέβαια κατάλληλα όργανα/εργαλεία , για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω ζημιά στον ενισχυτή.
Δεν μπορεί να σου πει έτσι απλά κάποιος, ότι φταίει π.χ. το τάδε τρανζίστορ ή η τάδε δίοδο ή η τάδε αντίσταση κ.λ.π. επειδή χρειάζεται να γίνουν ορισμένες μετρήσεις ,για να μπορέσει κανείς,να προσδιορίσει το πρόβλημα στον ενισχυτή.
Τετοιο μηχανημα και σε αυτη την ηλικα ειναι δεδομενο οτι χρειαζεαι ενα καρρο πραγματα ειδικοτερα αν σε ενδιαφερει να το κρατησεις και στο μελλον
Για την ωρα τα βασικοτερα ειναι να κοιταξεις ασφαλειες , καθαρα ποτενσιομετρα , τον διακοπτη tape monitor και κανα καλωδιο ξεκολημενο ...σαφως κατω απο τα προτυπα ασφαλειας που σου εδωσε ο Σηφης
Αν οι γνωσεις δεν φτανουν προσεξε μην προξενησεις μεγαλυτερη ζημια και θα ειναι κριμα απο την στιγμη που στα χερια σου εχεις ενα πολυ κλασσικο και γλυκο μηχανημα
Το πρόβλημα βρίσκεται στον ενισχυτή σύμφωνα με αυτά που λέει ο φίλος Σήφης.Οφείλω να πω πως τόσο καιρό έπαιζε πολύ καλό ήχο.Η ζημία προκλήθηκε από προβληματικό ηχείο που δοκίμασα.Συγκεκριμένα σταμάτησε να παίζει η αριστερή έξοδος και βρώμησε κάτι καμμένο.Πόσο κοστολογούνται τα υλικά για την επισκευή του ενισχυτή?Κολλητήρι δουλεύω αρκετά καλά οπότε αν έχει κάποιος όρεξη να με καθοδηγήσει θα το εκτιμούσα πολύ
αν ξερεις τι ειναι καμμενο τοτε ξερεις και ποσο κανει ....
Το θέμα είναι από που να ξεκινήσω τις μετρίσεις μιας που οπτικά δεν φαίνεται κάτι