-
Προβλημα με Sansui A-910
Καλησπερα παιδια!
Εχω προβλημα με τον sansui A-910..Το προβλημα ειναι το εξης:Τον βραχυκυκλωσα κατα λαθος στην προσπαθεια
μου να βρω τι επαθε οταν εκει που επαιζε εκανε ενα τσακ και σταματισε ο ηχος...Αλλαξα τα τρανζιστορ εξοδου,,αντιστασεις καμενες,,ολους τους πυκνωτες,,και καποια τρανζιστορακια που ειχε καψει απ το βραχυκυκλωμα...Στο σημειο που ειμαι αυτη την στιγμη συμβαινει το εξης: οπλιζει το ρελε ζεσταινεται πολυ γρηγορα ο STK και δεν εχω ηχο στις εξοδους...καμια βοηθεια??
κατι ακομα γνωριζει καποιος πως μετραω την ταση εξοδου και την ταση τροφοδοσιας?..
ευχαριστω!
-
Sansui A-910 είχα απο 12 χρονών....
Δεν έχει STK, έχει τρανζίστορ εξόδου 2SA1106 και 2SC2581
-
Εχει stk 3082....εχει και τα τρανζιστορ που ανεφερες.....
-
μην το ανοίγεις. Προσπάθησε να βρεις άκρη με το ωμόμετρο
-
Μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτό απο τα σωθικά του?
Δεν θυμάμαι να είχε STK ο δικός μου.... Μήπως είχε καμιά διαφορά τι να πώ.....
-
μηπως εχει καποιος το σχηματικο του??
-
Tο STK3082 δεν είναι στην έξοδο.Είναι ουσιαστικά η βαθμίδα εισόδου και η βαθμίδα ενίσχυτη τάσης ( Vas ),του γενικού κυκλώματος του ενισχυτή. Την τάση εξόδου ,(μάλλον αναφέρεσαι στην dc), την μετρά με το πολύμετρο σε θέση μέτρησης τάσης ( volt ), μεταξύ γειώσεως ( 0V )τροφοδοτικού ( ή GND ή αρνητικό βύσμα εξόδου ),και εξόδου ενισχυτή ( εννοείται πριν το ρελέ εξόδου ).Ο αρνητικός ακροδέκτης του πολυμέτρου στο GND και ο θετικός στην έξοδο.
Η τάση τροφοδοσίας του STK 3082 είναι περίπου +47V / -47V και max +65V / -65V στα ποδαράκια 9 ( +V ) και 7 ( -V ).
-
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ezizu! Θα το δοκιμασω και αν με δυσκολεψει κατι θα το ανεβασω.......
-
1 Συνημμένο(α)
Ανεβάζω και ένα σχεδιάγραμμα από το pdf του ολοκληρωμένου ,που πιθανών είναι ίδιο ή με ελάχιστες διαφορές ,με το κύκλωμα του ενισχυτή σου .Συνημμένο Αρχείο 33854
-
.... 3082 .... καπουτ !!!