-
Τροφοδοτικο τηλεορασης
Καλησπερα αυτο ειναι το σχεδιο του τροφοδοτικου απο μια τηλεοραση BEOVISION 8802 Type:7001. Μου δινει ταση 300V μετα τη γεφυρα διοδων, στα ακρα του πυκνωτη C7 220μF. Aπο κει και περα δεν παιρνω αλλη ταση πχ τα 154V που λεει το σχεδιο στο αρνητικο ακρο της D5. Ετσι δε δουλευει ο μετασχηματιστης υψηλης και δεν εχω τασεις. Αν μπορει καποιος να βοηθησει με τη λειτουργια του τροφοδοτικου και γιατι δεν εχω τασεις.
https://lh6.googleusercontent.com/_y...F%86%CE%BF.jpg
-
Βασιλη !!...δες αν πηγαινει ταση στο ψηφιακο και στις μνημες (ακολουθα τη γραμμη p23-16)...το led stby αναβει;....Ειναι πολυ στριφνο σχεδιο...πολυ σπανια καιει και μ/τ υψηλης(τ5)...δες επισης και στο δευτερευον τα διοδακια για βραχυκυκλωμα...κοιταξε και για ψυχρες στην δεξια την ορθια πλακετα οπως κοιτας την τηλεοραση απο πισω...γενικα μετρα ολα τα τρανζιστορ και τα διοδακια σ'αυτη την πλακετα.....
-
Δες το κυκλωμα γύρω από το TR3, αν δεν βγαζει παλμούς δεν μπορεί να οδηγήσει τον Τ4 για να πάρει παλμούς το BU208 και να αρχισει να δουλεύει η υψηλή
-
Παιδια το led stby αναβει κανονικα κ οταν δινω εντολη με το τηλεκοντρολ να αναψει η τηλεοραση σβηνει το led. Εχω μετρησει ολα τα εξαρτηματα και δεν εχει κατι αλλο καμμενο. Δυστηχως δεν εχω παλμογραφο και δεν μπορω να δω αν βγαζει παλμους.
-
Αυτο ειναι το πληρες σχεδιο για την λειτουργια της υψηλης τασης
https://docs.google.com/viewer?a=v&p...OThkMDZl&hl=en
-
Δεν ερχεται καμια ταση στο TDA2581. Καθως εβγαλα τα τρανζιστορ TR1,TR2 απο τη δευτερη πλακετα για να τα μετρησω εχασα τη θεση τους. Ειναι BC337,BC547. Επισης υπαρχουν δυο ζενερ που δεν τις εχω αλλαξει και τις υποψιαζομαι
-
Σίγουρα το BC337 είναι το TR1. ΑΝ δεν σου δώσει το ΤR1 12 V δεν θα δουλέψει το TDA2581 και δεν θα βγάλει παλμούς για να οδηγήσει το BU της υψηλής. Δυστυχώς, χωρίς παλμογράφο λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις. Επίσης δες αν στη D9 έχεις το 6,2V
-
Δεν υπαρχει ταση στη D9. Τωρα θα αλλαξω τη διοδο
-
Στο συλλεκτη του TR1 BC337 υπαρχουν 25V περιπου αλλα στον εκπομπο του δεν υπαρχει ταση για ξεκινησει το TDA2581. Γιατι δεν υπαρχει ομως ταση εκει?
-
Γιατί η βάση του τρανζίστορ είναι 0V. Ακολούθησε το σήμα από τη βάση προς το F75, λογικά πρέπει να πηγαίνει σε κάποιο κυκλωμα που δεν βλέπω, και είναι το σημα έναρξης, όταν γίνει "Η" πχ 12V, τότε θα κλείσει το BC337, και όλα θα ξεκινήσουν να δουλευουν. Δηλαδή, όταν πατάς το τηλεκοντρόλ ή κάποιο από τα μπουτόν στη συσκευή δεν βλέπεις εκεί κανένα σήμα να ανεβαίνει/κατεβαίνει????