Πρόβλημα με ήχοσύστημα και ηχεία sony RX 110 AV
γειά σας! έχω ένα sony RX 110 AV
τι ήθελα και το πήρα? τον πρώτο χρόνο χάλασε το ποντεσιόμετρο ήχου (σιγά μήν ήταν ποντεσιόμετρο...)
μετά το cdplayer με ένα καλώδιο το έφτιαξα .. και μετά ξαναχάλασε
μετά τα λαστιχάκια της κασσέτας...
μετά πατάς tuner και βάζει cd ...
και τωρα ... τα ηχειάκια μου :cry: τα ηχεία αυτά έχουν το woofer το μεγάλο και 2 άλλα μικρότερα ..
τα 2 δέν παίζουν ! συνολο 4 :cry:
και δέν ξέρω πώς ανοίγει κιόλας! δέν ανοίγουν τα ηχεία!! ενώ έχουν σχισμή δέν βρίσκω βίδες!!
ευχαριστώ!
φιλε chris.τα λαστιχακια που ανεφερε το παλικαρι ειναι απλα για να στερεονετε το καπακι της προσοψης.για να εχεις προσβαση στα μεγαφωνα κανε τα εξης.
1.γυρνας αναποδα τα ηχεια και θα δεις απο την κατω πλευρα δεξια & αριστερα δυο εγκοπες.
2.βαζεις ενα κατσαβυδι και το ανοιγεις σιγα-σιγα και βγαινει ολη η προσοψη.
προσοχη σιγα-σιγα γιατι στο βγαλσημο μπορει να χαλασει το ξυλο.ειναι κολλημενο η προσοψη με την καμπινα με σιλικονη
τωρα οσο για το ποτενσιομετρο του ηχου που λες δεν ειναι ακριβως ποτενσιομετρο.αυτο ρυθμιζει μια ταση των 5 βολτ για τον προσεσσορα.εγω οταν τα ετρωγα στην μαπα ξεκολουσα το ποτενσιομετρο που λες ,το ανοιγα,το καθαριζα πολυ καλα(προσεχε ΟΧΙ ΣΠΡΕΙ ΜΕ ΛΑΔΥ)στραβωνα λιγο προς τα εξω τις επαφες,το εκλεινα ξανα και ειναι καλυτερο απο καινουργιο.για την αλλη βλαβη που πατας τιουνερ και παιζει cd αλλαξε για αρχη τα μπουτονακια του tuner & cd και αν κανει το ιδιο παλι περνα τις κολλησεις με προσοχη παλι στο μεγαλο ολοκληρωμενο στην πλακετα της προσοψης και καθαρισετο καλα μετα.
παντως δεν εχω δει πιο μαπα μηχανηματα.που να δεις και τα καινουργια aiwa!!!!για την ακριβια sony-aiwa.
κανεις την διαδικασια που σου εγραψα.