PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Ερώτηση για μηχανικό επιλογέα προγραμμάτων

Giannos88
26-05-24, 19:45
Καλησπέρα στην ομάδα.
Έχω ένα πλυντήριο πιάτων bosch skt 5102/09 πάγκου ,είναι μοντέλο του 2007. Διαθέτει περιστροφικό γραναζωτο επιλογέα προγραμμάτων.
Οι διαθέσιμες θεωρητικές θερμοκρασίες είναι 65 , 50 και 30 βαθμοί οι οποίες είναι προκαθορισμένες με τη θέση του επιλογέα.

Αυτό που παρατηρώ στη πράξη είναι ότι η θερμοκρασια 65 δεν πιάνεται ποτέ καθως οι θέσεις 1 και 2 αφορούν προπλυσεις και η κυρίως πλύση ξεκινάει πάντα στη θέση 3 . Σε αυτή τη θέση η θερμοκρασία πλύσης είναι 50 βαθμοί στη πράξη.
Στη θέση 1 είναι μια προπλυση 50 βαθμών , στη θέση 2 μια κρύα προπλυση , στη θέση 3 η κυρίως πλύση 50 βαθμών, στη 4 θέση κρύο ξεβγαλμα και στη θέση 5 το τελικό ζεστο ξεβγαλμα για το στέγνωμα.

Γνωρίζει κανείς πως λειτουργουν τα συγκεκριμένα πλυντήρια με αυτούς τους γραναζωτους διακόπτες και πως επιλέγεται η θερμοκρασία ? Το πλυντήριο δεν έχει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του , έτσι δουλεύει από τη πρώτη μέρα , απλώς μου έκανε εντύπωση ότι η θερμοκρασία των 65 βαθμών δεν είναι εφικτή καθως η θέση 3 της κυρίας πλύσης έχει μόνο μια θερμοκρασία προκαθορισμένη των 50 βαθμών.

Κυριακίδης
26-05-24, 21:11
Αυτό που παρατηρώ στη πράξη είναι ότι η θερμοκρασια 65 δεν πιάνεται ποτέ καθως οι θέσεις 1 και 2 αφορούν προπλυσεις και η κυρίως πλύση ξεκινάει πάντα στη θέση 3 . Σε αυτή τη θέση η θερμοκρασία πλύσης είναι 50 βαθμοί στη πράξη.

Αν το πάρεις παρομοίως και με τα πλυντήρια ρούχων (με γραναζωτό χρονοδιακόπτη , επιλέξεις με πρόπλυση 1 ή 2 ) και έχεις ρυθμίσει τον θερμοστάτη στους 65C . Θα κάνει την πρόπλυση ,αλλά και ο χρονοδιακόπτης θα αναλάβει να πάρει 2 ρα νερά και κατόπιν να περιμένει εντολή από τους 65C του θερμοστάτη (αφού ζεστάνει τα νερά ) για να προχωρήσει μέχρι το τέλος και την λήξη του προγράμματος .

Στα πλυντήρια πιάτων έχουν κλίξον (τοποθετημένα στην αντίσταση θέρμανσης νερού , αντί θερμοστάτη ρυθμιζόμενο ) π.χ. κλίξον ΝΑ 65C - NC 85C (ΝΑ = ανοικτή επαφή & NC κλειστή επαφή ).

Ο όρος γραναζωτός χρονοδιακόπτης είναι πολύ υποτιμημένος (γιατί έτσι δίνεται στον κάθε ένα η εντύπωση ότι οι λειτουργίες που θα εκτελέσει είναι "στάνταρ" όσο στάνταρ νομίζουμε ότι είναι κατά το διάβα του προγράμματος ) , δεν είναι έτσι , στην πραγματικότητα είναι πολύ εξυπνότεροι αυτοί οι μηχανικοί χρονοδιακόπτες .

Για τους 30C (θα με ρωτούσες πως τους επιτυγχάνει αφού το κλίξον έχει μόνο 2 εντολές ΝA 65C & NC 85C ) , απλά στην φάση εκείνη ο χρονοδιακόπτης αγνοεί παρακάμπτει τα κλίξον και λειτουργεί βάση χρόνου .!

Όλα τα μπορεί ένας μηχανικός χρονοδιακόπτης όταν ο κατασκευαστής έχει κάνει πολύ βαθιά σχέδια .

Giannos88
26-05-24, 22:08
Ούτε τους 30 βαθμούς βλέπω ούτε τους 65. Βλέπω μόνο 50 στη κυρία πλύση ότι πρόγραμμα και να επιλέξω .
Το έχω επιβεβαιώσει με 3 τρόπους , με το χέρι (οι 50 βαθμοί νερό αγγίζονται , οι 65 ελάχιστα μετά καίγεσαι ), με θερμοκαμερα ανοίγοντας την πόρτα όλος ο χώρος με τα σκεύη είναι στους 48-51 βαθμούς , και με μετρητή κατανάλωσης στη πρίζα που παρατηρησα ότι ζεσταίνει ακριβώς στον ίδιο χρόνο το νερό είτε επιλεξω πρόγραμμα με 50 είτε με 65 βαθμούς.

Αυτά τα πλυντήρια τα έχει πολύς κόσμος ,είναι σκυλιά , αν είναι κανείς εδώ μέσα που το έχει ας μας πει τι παρατηρεί.
Βέβαια αυτό δεν το παρατηρεί εύκολα κάποιος , φτάνουμε μέχρι το σημείο αν ζεσταίνει το νερό η όχι. Μέχρι εκεί.
Να έχει τελικά βλάβη το δικό μου ?
Να δουλεύουν όλα έτσι εργοστασιακά ?
Υπόψιν ότι το θέμα αυτό το είχα παρατηρήσει από καινούριο και όχι τώρα ξαφνικά.

Κυριακίδης
26-05-24, 23:20
με θερμοκαμερα ανοίγοντας την πόρτα όλος ο χώρος με τα σκεύη είναι στους 48-51 βαθμούς

Μήπως πρόκειται για την περίπτωση? ( όταν αφορά αντανακλαστικές επιφάνειες ανοξείδωτου χάλυβα που προϋποθέτει σωστές ρυθμίσεις στην κάμερα )
https://www.fluke.com/en-us/learn/blog/thermal-imaging/fixing-thermography-reflectivity
(βέβαια βάση του παραπάνω θα μετρούσες παραπάνω από 50C ) όπως δείχνει στις 2 τελικές φωτογραφίες
Μήπως και άλλες ρυθμίσεις παίζουν ρόλο ? ( δεν είχα ποτέ θερμοκάμερα .... εμπιστεύομαι άριστα το δικό μου δάκτυλο :lool: )

Giannos88
26-05-24, 23:28
Τις γνωρίζω τις ρυθμίσεις αυτές. Μετράω όχι σε γυαλιστερές επιφανειες. Οι τιμές είναι ρεαλιστικες . Δεν τιθεται θέμα ότι δεν ισχύουν .

Κυριακίδης
27-05-24, 12:46
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχει βράσει το νερό στους 65 , αλλά λίγο πριν το πετάξει το νερό ανεβάζει στάθμη νερού? (υποτίθεται για να ξεπλυθεί καλύτερα )

Giannos88
27-05-24, 15:21
Όχι το συγκεκριμένο πλυντήριο δεν κάνει τέτοιες λειτουργίες. Με το νερό που θα πάρει στην αρχή ολοκληρώνει τη κάθε φάση του κύκλου.

Sotos_ster
04-06-24, 01:32
ΞšΞ±Ξ»Ξ·ΟƒΟ€Ξ*ρα στην ομάδα.
ΞˆΟ‡Ο‰ Ξ*Ξ½Ξ± πλυντΞ�ριο πιάτων bosch skt 5102/09 πάγκου ,Ρίναι ΞΌΞΏΞ½Ο„Ξ*λο του 2007. ΔιαθΞ*τΡι Ο€Ξ΅ΟΞΉΟƒΟ„ΟΞΏΟ†ΞΉΞΊΟŒ γρανα΢ωτο ΡπιλογΞ*Ξ± προγραμμάτων.
Οι διαθΞ*σιμΡς θΡωρητικΞ*Ο‚ θΡρμοκρασίΡς Ρίναι 65 , 50 ΞΊΞ±ΞΉ 30 Ξ²Ξ±ΞΈΞΌΞΏΞ― ΞΏΞΉ οποίΡς Ρίναι προκαθορισμΞ*νΡς ΞΌΞ΅ τη ΞΈΞ*ση του ΡπιλογΞ*Ξ±.

Ξ‘Ο…Ο„ΟŒ που Ο€Ξ±ΟΞ±Ο„Ξ·ΟΟŽ στη πράξη Ρίναι ΟŒΟ„ΞΉ Ξ· θΡρμοκρασια 65 δΡν πιάνΡται ποτΞ* καθως ΞΏΞΉ ΞΈΞ*σΡις 1 ΞΊΞ±ΞΉ 2 αφορούν προπλυσΡις ΞΊΞ±ΞΉ Ξ· κυρίως πλύση ξΡκινάΡι πάντα στη ΞΈΞ*ση 3 . ΣΡ Ξ±Ο…Ο„Ξ� τη ΞΈΞ*ση Ξ· θΡρμοκρασία πλύσης Ρίναι 50 Ξ²Ξ±ΞΈΞΌΞΏΞ― στη πράξη.
Στη ΞΈΞ*ση 1 Ρίναι ΞΌΞΉΞ± προπλυση 50 βαθμών , στη ΞΈΞ*ση 2 ΞΌΞΉΞ± κρύα προπλυση , στη ΞΈΞ*ση 3 Ξ· κυρίως πλύση 50 βαθμών, στη 4 ΞΈΞ*ση κρύο ξΡβγαλμα ΞΊΞ±ΞΉ στη ΞΈΞ*ση 5 το Ο„Ξ΅Ξ»ΞΉΞΊΟŒ ΢Ρστο ξΡβγαλμα Ξ³ΞΉΞ± το στΞ*γνωμα.

Γνωρί΢Ρι κανΡίς πως λΡιτουργουν τα συγκΡκριμΞ*Ξ½Ξ± πλυντΞ�ρια ΞΌΞ΅ αυτούς τους γρανα΢ωτους Ξ΄ΞΉΞ±ΞΊΟŒΟ€Ο„Ξ΅Ο‚ ΞΊΞ±ΞΉ πως ΡπιλΞ*γΡται Ξ· θΡρμοκρασία ? ΀ο πλυντΞ�ριο δΡν Ξ*χΡι κάποιο Ο€ΟΟŒΞ²Ξ»Ξ·ΞΌΞ± στη λΡιτουργία του , Ξ*τσι δουλΡύΡι Ξ±Ο€ΟŒ τη Ο€ΟΟŽΟ„Ξ· ΞΌΞ*ρα , Ξ±Ο€Ξ»ΟŽΟ‚ ΞΌΞΏΟ… Ξ*ΞΊΞ±Ξ½Ξ΅ Ρντύπωση ΟŒΟ„ΞΉ Ξ· θΡρμοκρασία των 65 βαθμών δΡν Ρίναι ΡφικτΞ� καθως Ξ· ΞΈΞ*ση 3 της κυρίας πλύσης Ξ*χΡι μόνο ΞΌΞΉΞ± θΡρμοκρασία προκαθορισμΞ*Ξ½Ξ· των 50 βαθμών.

Ξ— ΞΈΞ*ση 3 Ξ*χΡι την ΞΈΞ΅ΟΞΌΟŒΞΊΟΞ±ΟƒΞΉΞ± 50 βαθμών Ξ±Ξ½ το ξΡκινΞ�σΡις το προγραμμα Ξ±Ο€ το 3. Αν το ξΡκινΞ�σΡις Ξ±Ο€ το 1 Ξ· Ξ±Ο€ το 2, Ο„ΟŒΟ„Ξ΅ το πλθντηριο ΞΈΞ± κανΡι τις προπλυσΡις αλλά ΟŒΟ„Ξ±Ξ½ φτάσΡι στο 3 Ξ³ΞΉΞ± Ξ½Ξ± κάνΡι την κυρίως πλύση,Ο„ΟŒΟ„Ξ΅ ΞΈΞ± πάρΡι τους 65 βαθμούς ΡπΡιδΞ� το ξΡκινΞ�σΡς Ξ±Ο€ το 1 Ξ· 2 τα οποία προγράμματα αφορούν 65 βαθμούς . Σημασία Ξ*χΡι Ξ±Ο€ΟŒ που ΞΈΞ± το ξΡκινΞ�σΡις . ΀ώρα ΟŒΟƒΞΏΞ½ αφορά Ξ±Ο…Ο„ΟŒ που λΡς ΟŒΟ„ΞΉ ΟŒΟ€ΞΏΟ… ΞΊΞ±ΞΉ Ξ½Ξ± το βάλΡις Ξ±Ο…Ο„ΟŒ, πιάνΡι μόνο 50 βαθμούς , Ξ*χΡις δίκιο ΞΊΞ±ΞΉ Ρίναι ΞΌΞΉΞ± απορία που Ξ*χω ΞΊΞΉ Ργώ, γιατί το Ξ*χω παρατηρΞ�σΡι ΞΊΞΉ Ργώ πολλΞ*Ο‚ φορΞ*Ο‚ σΡ πολλά Ο„Ξ*τοια πλυντΞ�ρια που Ξ*χουν πΡράσΡι Ξ±Ο€ τα Ο‡Ξ*ρια ΞΌΞΏΟ… . ΔηλαδΞ� ΡίτΡ στο 1 ΡίτΡ στο 2 Ξ· στο 3 το Ξ*Ξ²Ξ±ΞΆΞ±, Ξ±Ο…Ο„ΟŒ Ξ*φτανΡ Ξ· ΞΌΞ*χρι 50 βαθμούς (ΞΊΞ±ΞΉ Ξ»ΞΉΞ³ΟŒΟ„Ξ΅ΟΞΏ) ΞΊΞ±ΞΉ το ΞΎΞ*ρω ΞΌΞ΅ σιγουριά ΡπΡιδΞ� το άνοιγα στην κυρίως πλύση, ΞΊΞ±ΞΉ το νΡρό Ξ�ταν απλά ΞΆΞ΅ΟƒΟ„ΟŒ ΞΊΞΉ ΟŒΟ‡ΞΉ ΞΊΞ±Ο…Ο„ΟŒ. ΞœΞΏΟ… Ξ*χΡι τυχΡι πολλΞ*Ο‚ φορΞ*Ο‚ στα συγκΡκριμΞ*Ξ½Ξ± πλυντΞ�ρια, αλλά δΡν το Ξ*ψαξα . Ξ*ιθανόν Ο€ΟΞΏΞ²Ξ»Ξ·ΞΌΞ±Ο„ΞΉΞΊΟŒ κλιξον ; Ξ— Ο€ΟΟŒΞ²Ξ»Ξ·ΞΌΞ± του πλυντΞ�ριου; ΔΡν ΞΎΞ*ρω…. Μάλλον υπάρχΡι καποιο Ο€ΟΟŒΞ²Ξ»Ξ·ΞΌΞ± σΡ αυτά αλλά γΡνικά Ρίναι λίγο πΡρίπλοκα πλυντΞ�ρια

Sotos_ster
04-06-24, 01:43
Καλησπέρα στην ομάδα.
Έχω ένα πλυντήριο πιάτων bosch skt 5102/09 πάγκου ,είναι μοντέλο του 2007. Διαθέτει περιστροφικό γραναζωτο επιλογέα προγραμμάτων.
Οι διαθέσιμες θεωρητικές θερμοκρασίες είναι 65 , 50 και 30 βαθμοί οι οποίες είναι προκαθορισμένες με τη θέση του επιλογέα.

Στη θέση 1 είναι μια προπλυση 50 βαθμών , στη θέση 2 μια κρύα προπλυση , στη θέση 3 η κυρίως πλύση 50 βαθμών, στη 4 θέση κρύο ξεβγαλμα και στη θέση 5 το τελικό ζεστο ξεβγαλμα για το στέγνωμα.

Γνωρίζει κανείς πως λειτουργουν τα συγκεκριμένα πλυντήρια με αυτούς τους γραναζωτους διακόπτες και πως επιλέγεται η θερμοκρασία ? Το πλυντήριο δεν έχει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του , έτσι δουλεύει από τη πρώτη μέρα , απλώς μου έκανε εντύπωση ότι η θερμοκρασία των 65 βαθμών δεν είναι εφικτή καθως η θέση 3 της κυρίας πλύσης έχει μόνο μια θερμοκρασία προκαθορισμένη των 50 βαθμών.

Η θέση 3 πιάνει 50 βαθμούς . Δηλαδή αν το ξεκινήσεις απ το 3 θα πιάσει ως 50. Αν το ξεκινήσεις απ το 1 η το 2 , τότε αυτό θα κάνει τις δυο προπλυσεις, αλλά όταν φτάσει στο 3 που είναι η κυρίως πλύση , θα πάρει τους 65 επειδή το ξεκινήσες απ το 1 η 2. Σημασία έχει από που θα το ξεκινήσεις . Τώρα όσον αφορά αυτό που λες ότι όπου και να το βάλεις αυτό φτάνει έως 50 βαθμούς , έχεις δίκιο γιατί μου έχει τυχει κι εμένα πάμπολλες φορές στα συγκεκριμένα πλυντήρια που έχουν περάσει πολλά απ τα χέρια μου, δηλαδή έπιανε μέχρι 50 βαθμούς ( ίσως και λίγο λιγότερο ) είτε το έβαζα στο 1,2 η 3. Βέβαια δεν το έψαξα γιατί δε το θεώρησα μεγάλο πρόβλημα, αλλά Τώρα που το λες κι εσυ, μου επιβεβαιώνεις ότι αυτοί που τα είχαν και ίσως τα επισκεύασαν ισωσ Να μην είχαν βάλει το σωστό κλιξον (εφόσον λες ότι εσυ το έχεις έτσι απ το 2007 και δε το επισκευάσεις ποτε) διότι μου πέρασε απ το μυαλό να φταιει το κλιξον το οποίο ίσως να αλλάχτηκε κάποια στιγμή και αυτός που το άλλαξε απλά να μην έβαλε το σωστό. Άρα λάθος η σκέψη που έφτιαχνα και δεν τίθεται θέμα λάθους κλιξον. δε ξέρω τι μπορεί να φταιει… να ναι πρόβλημα του πλυντήριου; Να ναι του κλιξον ; Πάντως είναι πρόβλημα καθώς δεν παιρνει την θερμοκρασία που πρέπει και φτάνει ούτε 50

Giannos88
04-06-24, 01:50
Όπως τα λες πίστευα θα είναι και εγώ. Όμως το πλυντήριο από καινούριο λειτουργεί έτσι. Πιστεύω από τη στιγμή που ζεσταίνει τα νερα δεν έχει ασχοληθεί κανένας τεχνικός.
Το τελευταίο ξεβγαλμα πάντως στο 5 το ζεσταίνει 60 βαθμούς.
Φυσικά και δεν θα ασχοληθώ με επισκευή σε ένα τόσο παλιό πλυντηριο , επίσης πλένει εξαιρετικά καλά , και ειδικά με τα σύγχρονα απορρυπαντικά κάνει θαύματα ακόμη και στους 50 βαθμούς (48-49 μετρημένοι).

Sotos_ster
04-06-24, 02:01
Όπως τα λες πίστευα θα είναι και εγώ. Όμως το πλυντήριο από καινούριο λειτουργεί έτσι. Πιστεύω από τη στιγμή που ζεσταίνει τα νερα δεν έχει ασχοληθεί κανένας τεχνικός.
Το τελευταίο ξεβγαλμα πάντως στο 5 το ζεσταίνει 60 βαθμούς.
Φυσικά και δεν θα ασχοληθώ με επισκευή σε ένα τόσο παλιό πλυντηριο , επίσης πλένει εξαιρετικά καλά , και ειδικά με τα σύγχρονα απορρυπαντικά κάνει θαύματα ακόμη και στους 50 βαθμούς (48-49 μετρημένοι).

Ααααα ναι και ήθελα να στο πω και ξέχασα ! Ότι στο τελικό ζεστό ξέβγαλμα εκει όντως φτάνει τους 65! Σε όσα πέρασαν απ τα
χέρια μου αυτό το πράγμα κανανε όλα.
Καλό είναι αλλά παιρνει πολύ λίγα πράγματα μέσα … μετά βίας 10 πιατα και κανει πολύ ώρα ….
Εγώ έχω το μορρις το παλιο , σκυλί και παιρνει ένα σωρο μέσα !

Giannos88
04-06-24, 02:08
Άρα όλα να έχουν θέμα εργοστασιακά ? Αυτό λέγεται και εξαπάτηση από το κατασκευαστη .
Όσο αφορά τη χωρητικότητα είναι όλα θέμα συνήθειας και να το μάθεις. Άμα δεις τι βάζω μέσα στο Bosch δεν θα το πιστεύεις . Και φυσικά με σωστό τρόπο να τα πιάνει η πίεση του νερού και πλένονται σωστά. Είχα Μόρις παλιό πριν το 2007 ...μου έβγαλε μόνο 10 έτη γιατί αλλοιώθηκε το εσωτερικό του που ήταν από πλαστικό και μαδουσε πλαστικό. To Bosch είναι άλλο πράμα σε ποιότητα εσωτερικού. Όλο ινοξ και τα πλαστικά του τμήματα φτερωτη και σαπουνοθηκη έχουν ελάχιστη αλλοίωση στα 17 χρόνια .

Sotos_ster
04-06-24, 02:17
Άρα όλα να έχουν θέμα εργοστασιακά ? Αυτό λέγεται και εξαπάτηση από το κατασκευαστη .
Όσο αφορά τη χωρητικότητα είναι όλα θέμα συνήθειας και να το μάθεις. Άμα δεις τι βάζω μέσα στο Bosch δεν θα το πιστεύεις . Και φυσικά με σωστό τρόπο να τα πιάνει η πίεση του νερού και πλένονται σωστά. Είχα Μόρις παλιό πριν το 2007 ...μου έβγαλε μόνο 10 έτη γιατί αλλοιώθηκε το εσωτερικό του που ήταν από πλαστικό και μαδουσε πλαστικό. To Bosch είναι άλλο πράμα σε ποιότητα εσωτερικού. Όλο ινοξ και τα πλαστικά του τμήματα φτερωτη και σαπουνοθηκη έχουν ελάχιστη αλλοίωση στα 17 χρόνια .

Το pls 601 είχες ; Λίγο περίεργο γιατί υπάρχουν 30 χρόνια στα σπίτια και ακόμα δουλεύουν άφθαρτα . Κ το δικό μου αψεγάδιαστο είναι . Αν εισια σίγουρος ότι κ το 2007 που το πήρες έπιανε μόνο 50 τότε μάλλον εργοστασιακά είναι γιατί στο επιβεβαιώνω κι εγώ που έχω τυχει πολλά με το ίδιο ακριβώς προβλημα

Sotos_ster
04-06-24, 02:20
Τη σχαρα του δε την θεωρώ καθόλου βολική.. σαν ποσά βάζεις αφού δεν έχει πολλές θέσεις για πιατα και η θήκη για τα πιρούνια τρώει χώρο μη μπορώντας να βάλεις ποτήρια και πιατα

Giannos88
04-06-24, 02:29
Το 601 που το είδα μου το θυμιζει πολύ , μάλλον αυτό είχα. Το εσωτερικό του με χάλασε πολύ που πολυμεριστηκε, λειτουργικά δεν είχε κανένα θέμα. Δεν ξέρω τώρα αν η Μόρρις είναι καλή σαν εταιρια. Πριν το Μόρρις είχα carad. Άλλο χαλι από εκει με τα πλαστικά εντός. Σε πάγκου αν επιλέξω νέο θα είναι πάλι Bosch ή Siemens .Σε 45αρι που αγόρασα πρόσφατα για το άλλο σπίτι δοκίμασα επιφυλακτικά λόγο κόστους το deloghni του Κωτσόβολου. 289 ευρώ παρακαλώ . Έχω μεινει εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του για τα λεφτά του. Φυσικά το deloghni είναι μόνο το όνομα , το πλυντήριο είναι φτιαγμένο από την fisher & paykel , σοβαρή εταιρία ,θυγατρική της μεγάλης Κινεζικής Haier.

Κυριακίδης
04-06-24, 09:13
Κόψε κάτι , από την στιγμή που έτσι κι αλλιώς κάνει την δουλειά του και καθαρίζει καλά . Απεναντίας και αν αληθεύει ότι δεν ξεπερνά τους 50C είναι ένας λόγος επιπλέον οικονομίας πλύσης .
Η απάντηση δόθηκε στο 11 , το 65C δεν είναι απαραίτητο να αναφέρεται σε θερμοκρασία ενδιάμεση είτε το ξεκινάς από το 1-2ή 3 , αλλά στην τελική θερμοκρασία στεγνώματος (δηλαδή θεώρησε ο κατασκευαστής ότι για τους 50c η πλύση γίνεται καλή επειδή πρόκειται για μίνι πλυντήριο , και σαν μίνι το αβαντάζ το έχει στον ισχυρό ψεκασμό λόγω στενότητας χώρου σε σχέση με ένα ψηλότερο πλυντήριο πιάτων που σε αυτά βάζουν αν χρειαστεί και διπλούς άνω και κάτω ψεκαστήρες )

Απάτη μπορείς να το θεωρήσεις από πλευράς κατασκευαστή , μόνο αν δεν έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα πλύσης .

Sotos_ster
04-06-24, 10:15
Κόψε κάτι , από την στιγμή που έτσι κι αλλιώς κάνει την δουλειά του και καθαρίζει καλά . Απεναντίας και αν αληθεύει ότι δεν ξεπερνά τους 50C είναι ένας λόγος επιπλέον οικονομίας πλύσης .
Η απάντηση δόθηκε στο 11 , το 65C δεν είναι απαραίτητο να αναφέρεται σε θερμοκρασία ενδιάμεση είτε το ξεκινάς από το 1-2ή 3 , αλλά στην τελική θερμοκρασία στεγνώματος (δηλαδή θεώρησε ο κατασκευαστής ότι για τους 50c η πλύση γίνεται καλή επειδή πρόκειται για μίνι πλυντήριο , και σαν μίνι το αβαντάζ το έχει στον ισχυρό ψεκασμό λόγω στενότητας χώρου σε σχέση με ένα ψηλότερο πλυντήριο πιάτων που σε αυτά βάζουν αν χρειαστεί και διπλούς άνω και κάτω ψεκαστήρες )

Απάτη μπορείς να το θεωρήσεις από πλευράς κατασκευαστή , μόνο αν δεν έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα πλύσης .

Όχι διαφωνώ . Εάν βάλεις μέσα πολύ λερωμένα πιατα πολλών ημερών μπορεί και να μη καθαρίσουν όπως επίσης και η ταμπλέτα μπορεί να μη λιώσει ικανοποιητικά στην κυρίως πλύση και να μεινει μέχρι το τέλος . Εφόσον το πλυντήριο αναφερει 65 δε θα πρέπει να έχει 65; Και έχω την εντύπωση ότι αυτό το έχω δει μόνο σε Bosch … διότι υπάρχουν ακριβώς ίδια πλυντήρια και Siemens pitsos .

Sotos_ster
04-06-24, 10:17
Το 601 που το είδα μου το θυμιζει πολύ , μάλλον αυτό είχα. Το εσωτερικό του με χάλασε πολύ που πολυμεριστηκε, λειτουργικά δεν είχε κανένα θέμα. Δεν ξέρω τώρα αν η Μόρρις είναι καλή σαν εταιρια. Πριν το Μόρρις είχα carad. Άλλο χαλι από εκει με τα πλαστικά εντός. Σε πάγκου αν επιλέξω νέο θα είναι πάλι Bosch ή Siemens .Σε 45αρι που αγόρασα πρόσφατα για το άλλο σπίτι δοκίμασα επιφυλακτικά λόγο κόστους το deloghni του Κωτσόβολου. 289 ευρώ παρακαλώ . Έχω μεινει εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του για τα λεφτά του. Φυσικά το deloghni είναι μόνο το όνομα , το πλυντήριο είναι φτιαγμένο από την fisher & paykel , σοβαρή εταιρία ,θυγατρική της μεγάλης Κινεζικής Haier.

Εγώ το χρησιμοποιώ τόσα χρόνια ούτε πολύμεριστηκε ούτε τπτ

Giannos88
04-06-24, 10:51

Η θερμοκρασία του προγράμματος φυσικά εννοει την κυρία πλύση . Θα το θεωρήσω κατασκευαστική βλάβη του χρονοδιακόπτη με τα κλιξον και όχι εξαπάτηση. Είναιωπολυ σημαντική η θερμοκρασία πλύσης για τον πελάτη. Μπορεί εμένα προσωπικά να μη με ενοχλεί τόσο αλλά κάποιος άλλος μπορεί να απαιτεί κύκλο με υψηλή θερμοκρασίας για τους δικούς του λόγους και σαν τους λόγους που ανέφερε ο sotos παραπάνω.

Κυριακίδης
04-06-24, 14:47
Όχι διαφωνώ . Εάν βάλεις μέσα πολύ λερωμένα πιατα πολλών ημερών μπορεί και να μη καθαρίσουν όπως επίσης και η ταμπλέτα μπορεί να μη λιώσει ικανοποιητικά στην κυρίως πλύση και να μεινει μέχρι το τέλος . Εφόσον το πλυντήριο αναφερει 65 δε θα πρέπει να έχει 65; Και έχω την εντύπωση ότι αυτό το έχω δει μόνο σε Bosch … διότι υπάρχουν ακριβώς ίδια πλυντήρια και Siemens pitsos .
Μήπως έχεις σημειώσει πουθενά τι κλίξον παίρνει ?
Έχει 2 κλίξον , ένα 4 επαφών και ένα 2 επαφών ( 304 - 5 -6 ) δεν αναφέρει τις θερμοκρασίες για το κλίξον και τα χαρακτηριστικά
https://kokoris.gr/?TSearchMod=SKT5102EU/09
Μπορεί να "χακαριστεί" αλλάζοντας τα κλίξον κατά 10 βαθμούς (αλλά μήπως ο κατασκευαστής κάτι ξέρει παραπάνω? )

Sotos_ster
04-06-24, 16:11
Μήπως έχεις σημειώσει πουθενά τι κλίξον παίρνει ?
Έχει 2 κλίξον , ένα 4 επαφών και ένα 2 επαφών ( 304 - 5 -6 ) δεν αναφέρει τις θερμοκρασίες για το κλίξον και τα χαρακτηριστικά
https://kokoris.gr/?TSearchMod=SKT5102EU/09
Μπορεί να "χακαριστεί" αλλάζοντας τα κλίξον κατά 10 βαθμούς (αλλά μήπως ο κατασκευαστής κάτι ξέρει παραπάνω? )

Έχω κρατημένο το κλιξον που άλλαξα προχθές αν αυτό εννοείς . Το 306 δε το γνωρίζω , πρώτη φορά το βλέπω . Πάντως είναι περίεργο και τα 4 προγράμματα να πιάνουν μόνο 50 βαθμούς . Κάτι δε πάει καλά . Και φυσικά δεν νομηζω κανένας ιδιοκτήτης να το έχει καταλάβει . Μόνο ένας που ασχολείται πολύ μπορεί να το παρατηρήσει

Giannos88
05-06-24, 00:12
49873

Εδώ στο πρόγραμμα βλέπουμε ότι στη κατανάλωση ρεύματος δεν έχει καμία διαφορά ανάμεσα στο πρόγραμμα 2 και 3 . Στο 1 υπάρχει γιατί ζεσταίνει το νερό στη πρώτη προπλυση στους 50 βαθμούς όπως έχω μετρήσει.

Sotos_ster
05-06-24, 09:16
49873

Εδώ στο πρόγραμμα βλέπουμε ότι στη κατανάλωση ρεύματος δεν έχει καμία διαφορά ανάμεσα στο πρόγραμμα 2 και 3 . Στο 1 υπάρχει γιατί ζεσταίνει το νερό στη πρώτη προπλυση στους 50 βαθμούς όπως έχω μετρήσει.

Άρα σύμφωνα με αυτό που λες ο κατασκευαστής γνωρίζει ότι υπάρχουν μόνο οι 50 βαθμοί και δεν είναι βλάβη του πλυντήριου; Σωστά κατάλαβα ; Εφόσον αναφερει την ίδια κατανάλωση

Giannos88
05-06-24, 12:29
Άρα σύμφωνα με αυτό που λες ο κατασκευαστής γνωρίζει ότι υπάρχουν μόνο οι 50 βαθμοί και δεν είναι βλάβη του πλυντήριου; Σωστά κατάλαβα ; Εφόσον αναφερει την ίδια κατανάλωση

Ναι αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ. Και μήπως οντως ισχύει αυτό που είπε ο Κυριακίδης ότι είναι επίτηδες έτσι.

Sotos_ster
05-06-24, 14:04
Ναι αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ. Και μήπως οντως ισχύει αυτό που είπε ο Κυριακίδης ότι είναι επίτηδες έτσι.

Και γιατί δεν είναι σε όλα αυτά τα πλυντήρια έτσι και κάποια φτάνουν τους 65; Και γιατί αναφέρει 65 βαθμούς ενώ είναι 50;

Sotos_ster
05-06-24, 14:05
Πιθανόν να βγάλανε κάποια μοντέλα με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας αλλά μου ακούγεται πολύ χαζό στην κυρία πλύση να είναι τόσο χαμηλή θερμοκρασία του νερού

Giannos88
06-06-24, 00:15
Το pls 601 είχες ; Λίγο περίεργο γιατί υπάρχουν 30 χρόνια στα σπίτια και ακόμα δουλεύουν άφθαρτα . Κ το δικό μου αψεγάδιαστο είναι . Αν εισια σίγουρος ότι κ το 2007 που το πήρες έπιανε μόνο 50 τότε μάλλον εργοστασιακά είναι γιατί στο επιβεβαιώνω κι εγώ που έχω τυχει πολλά με το ίδιο ακριβώς προβλημα

Εψαξα το morris που ειχα , εσπασα το κεφαλι μου αλλα το βρηκα. Ηταν το pls 502 L. Θημηθηκα και τι αλλο προβλημα ειχε περα απο τα αθλια πλαστικα του και την πετσικαρισμενη πλαστικη πορτα που ηταν σαν μισανοικτη οταν την εκλεινες.. Ο διακοπτης οταν ηταν στη θεση 3 στο τελικο ξεβγαλμα και ηθελε να προχωρησει πολλες φορες κολλαγε και επρεπε να του δωσω μια βοηθεια με το χερι να ξεκολλησει και να προχωρησει. Εκανε προσπαθεια μιση κινηση και ξανα επεστρεφε στο 3. Οταν τελικα καταφερνε να κανει το πρωτο βημα απο τη θεση 3, εκανε ενα εντονο κτυπημα, μαλλον μηχανικα κατι κουναγε και απελευθερωνε το λαμπρυντικο. Ειχε ερθει 3 φορες τεχνικος της morris και θυμαμαι (ημουν πολυ μικρος τοτε) οτι με μια πενσα επιανε τον περιστροφικο διακοπτη και τραβουσε με δυναμη εξω. Ελεγε ενταξει ειναι και εφευγε ( σαν αυτα που βλεπουμε στις ταινιες του Τσακωνα), φυσικα δεν εφτιαξε ποτε αυτο. Αν δεν ησουν σπιτι και δεν το βοηθαγες θα εμενε επ αοριστον στη θεση αυτη μεχρι να το προχωρησεις εσυ. Τι αναμνησεις μου εφερε ολο αυτο!

Sotos_ster
06-06-24, 01:23
Εψαξα το morris που ειχα , εσπασα το κεφαλι μου αλλα το βρηκα. Ηταν το pls 502 L. Θημηθηκα και τι αλλο προβλημα ειχε περα απο τα αθλια πλαστικα του και την πετσικαρισμενη πλαστικη πορτα που ηταν σαν μισανοικτη οταν την εκλεινες.. Ο διακοπτης οταν ηταν στη θεση 3 στο τελικο ξεβγαλμα και ηθελε να προχωρησει πολλες φορες κολλαγε και επρεπε να του δωσω μια βοηθεια με το χερι να ξεκολλησει και να προχωρησει. Εκανε προσπαθεια μιση κινηση και ξανα επεστρεφε στο 3. Οταν τελικα καταφερνε να κανει το πρωτο βημα απο τη θεση 3, εκανε ενα εντονο κτυπημα, μαλλον μηχανικα κατι κουναγε και απελευθερωνε το λαμπρυντικο. Ειχε ερθει 3 φορες τεχνικος της morris και θυμαμαι (ημουν πολυ μικρος τοτε) οτι με μια πενσα επιανε τον περιστροφικο διακοπτη και τραβουσε με δυναμη εξω. Ελεγε ενταξει ειναι και εφευγε ( σαν αυτα που βλεπουμε στις ταινιες του Τσακωνα), φυσικα δεν εφτιαξε ποτε αυτο. Αν δεν ησουν σπιτι και δεν το βοηθαγες θα εμενε επ αοριστον στη θεση αυτη μεχρι να το προχωρησεις εσυ. Τι αναμνησεις μου εφερε ολο αυτο!

Μια χαρά κλείνουν οι πόρτες εκτός κι αν είχε θέμα η δίκη σου.. το ότι δε προχωρούσε το προγραμμα και κολλούσε στο τέλος , δεν φταιει ο χρονοδιακόπτης , μάλλον ήταν πρόβλημα πάλι του κλιξον , δεν έδινε εντολή στον εγκέφαλο να προχωρήσει
Το 502 είναι πολύ καλό και δν είναι όλο πλαστικο. Το γύρω γύρω είναι ανοξείδωτο