Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πιστόλι ζεστού αέρα Black & Decker έβγαλε καπνούς.

Lord Vek
25-10-23, 13:09
Ότι λέει ο τίτλος πιστόλι ζεστού αέρα Black & Decker, έβγαλε καπνούς και σταμάτησε να δουλεύει. Πάιζοντας με τον διακόπτη κάνει σαν να πάει να ξεκινήσει αλλά πάλι βγάζει καπνούς.

ΣΚΛΗΚΟΣ
25-10-23, 13:44
Καλησπέρα, τι είναι το πιστόλι ζεστού αέρα, εννοείς ατμοκαθαριστη; στείλε καμμιά φωτογραφία , μήπως δεν είναι καπνός αλλά ατμός;

Στάλθηκε από το 2201117TY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Lord Vek
25-10-23, 14:19
Όχι, δεν είναι ατμοκαθαριστής. Είναι ένα εργαλείο σαν σεσουάρ, μόνο που βγάζει πολύ πιό θερμό αέρα και χρησιμεύει για να λυγίζεις σωλήνες PVC.

spiros full
25-10-23, 15:32
ειναι καθαρο μεσα?πισω που ρουφαει αερα ειναι καθαρο?αν ναι μαλλον τα εχει παιξει η αντισταση αραχνη.

Lord Vek
25-10-23, 16:26
Ναί, είναι καθαρές οι γρίλιες από όπου τραβάει αέρα.

ΣΚΛΗΚΟΣ
25-10-23, 18:39
Μάλλον από την αναρρόφηση τράβηξε σκουπίδι και καίγεται, ακουμπάει πάνω στην αντισταση

ΣΚΛΗΚΟΣ
25-10-23, 18:41
Μάλλον από την αναρρόφηση τράβηξε σκουπίδι και καίγεται, ακουμπάει πάνω στην αντισταση

Στάλθηκε από το 2201117TY μου χρησιμοποιώντας TapatalkΦύσηξε το με ένα κομπρεσέρ αέρος ή αν μπορείς λύσε το και καθάρισε το προσεκτικα

Κυριακίδης
25-10-23, 18:44
Βλέπεις το πιθανό σχεδιάγραμμα στο 12ο λεπτό
https://www.youtube.com/watch?v=iDVxTKHVr5I
Ο διακόπτης φαίνεται να κουμαντάρει την ισχύ των αντιστάσεων και την θέρμανση , αλλά ο ίδιος ο διακόπτης σε συνδυασμό με τις αντιστάσεις και την γέφυρα ανόρθωσης κουμαντάρει επίσης και την ταχύτητα του μοτέρ .
49632
Έχει μια πιθανή ασφάλεια , αλλά και θερμική cut off ασφάλεια , το θέμα είναι γιατί δεν ενεργοποιήθηκε η θερμική cut off ασφάλεια για να διακόψει τους καπνούς και την υπερθέρμανση . Μήπως οι καπνοί από το ίδιο το μοτεράκι που δεν μπορεί να περιστραφεί ?

Lord Vek
27-10-23, 11:44
Ναι, αλλά γιατί σταμάτησε να λειτουργεί; Να κάηκε τίποτε; Τι να κοιτάξω για να δω πιθανές αιτίες;

Κυριακίδης
27-10-23, 12:48
Οπτικά και μακριά από το ρεύμα , δες για τυχόν μαυρίσματα και σε ποια σημεία είναι αυτά τα μαυρίσματα . Αν υποθέσουμε για τον α ή β λόγο τυλίχτηκαν στην φτερωτή του ανεμιστήρα κάποιες κλωστές και δυσχεραίνει τις περιστροφές του μοτέρ , πιθανά να καπνίσει ο σωλήνας που περιέχει εσωτερικά την αντίσταση και να βγάλει καπνούς . Μπορεί όμως και το ίδιο το μοτέρ .
Μπορεί όμως να πρόλαβε κάποιο θερμικό ασφαλείας κοντά στην αντίσταση να διέκοψε το κύκλωμα συμπεριλαμβανομένου και της τροφοδοσίας του μοτέρ . ( θερμικό ασφαλείας ως thermal cut off στο σημείο και κοντά στην αντίσταση ) αφού τελικά λες ότι σταμάτησε να δουλεύει .

Το σχέδιο στο #8 μην το δίνεις απόλυτη βάση , μπορεί το δικό σου να έχει άλλο σχέδιο εφαρμογής .
Κάνε αναζήτηση στο you tube ως Heat gun replace thermal fuse

https://www.youtube.com/watch?v=hH3MwnCj8C4
https://www.youtube.com/watch?v=ywYca4pquBs
Αυτά μόνο για να εντοπίσεις "τι φταίει" , αλλά την ολοκλήρωση της επισκευής να την κάνει ειδικός

Lord Vek
27-10-23, 15:18
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Να είστε καλά.