Επιστροφή στο Forum : [Λοιπά Περιφερειακά] ELCON PCL/1
Καλησπερα στην ομαδα...λοιπον υπαρχει ενα μηχανημα κοπης για αλουμινια με αυτη εδω τν μοναδα/οθονη που απο κει δινουμε τις ρυθμισεις για τα μετρα το βαθος κοψιματος και αλλες σχετικα ρυθμισεις που κανει σαν εργαλειο..το προβλημα ομως που αντιμετωπιζει ο πελατης ειναι οτι το τελευταιο διαστημα περιπου 2 μηνες τωρα καθε φορα ενω ρυθμιζει στην οθονη καποιες τιμες οπως γλωσσα οπως οταν παιρνει μπροστα να μηδενιζει τα μετρα μονη της και αλλες διαφορες ρυθμισεις τωρα με το που κλεινει τελειως τη μηχανη για να φυγει χανει ολες τις ρυθμισεις με αποτελεσμα να την αφηνει παντα ανοιχτη!!
αν γνωριζει καποιος κατι ας με ενημερωσει
49338
προσπαθησα να βαλω και αλλες εικονες και ενα βιντεο αλλα δεν με αφηνε*
Πρόβλημα χαλασμένης μνήμης, η μπαταρίας μητρικής που πρέπει να αντικατασταθεί.
Σε παρόμοια μηχανήματα αυτό αντιμετωπίζω.
49341
49342
δεν εχει μπαταρια οπως βλεπεις μονο τσιπ eprom kai ram
Ενδέχεται η μπαταρία να είναι ενσωματωμένη στο τσιπ EPROM εσωτερικά και με ένα grind tool σε συγκεκριμένα σημεία βρίσκεις τους 2 πόλους και συνδέεις πάνω τους μια καινούργια. Γράψε τα στοιχεια του IC της EPROM αν θέλεις να δω αν έχει μπαταρία μέσα ή όχι.
493494935049351
σου στελνω και φωτο να δεις ολα τα τσιπ πανω
τα τσιπ ειναι: 1) k6t1008c2e-db70
2) bs62lv256pc-70
3) mx26c1000apc-90
4) m27c256b-12f1
1 και 2 τσιπ οπως βλεπεις και στις εικονες ειναι πιο υπερηψωμενα απο τα αλλα εχουν δηλαδη ενδιανεσα κατι σαν θηκες δεν ξερω αν αυτα ειναι κατι γτ τα εψαξα και εγραφαν οτι ειναι cmos ram
και εχει και αλλα τετοια πιο μικρα τσιπ που δεν ξερω καν τι ειναι οπως βλεπεις στις φωτο εγω σου εγραψα για τα πιο μεγαλα τσιπ που εχει πανω μονο τους κωδικους
παιδια καποιος να με βοηθησει γιατι καιγομαι και εχω το πελατη μου και περιμενει
Τα υπερυψωμενα τσιπ μπορει να εχουν ζημια. Στις δικες μου εφαρμογές τα αλλαζω με νεα απο το εργοστασιο
κι ετσι λυνω το προβλημα που εχει τα ιδια συμπτώματα με τα δικα σου.
αυτα τα τσιπ ειναι με θηκες αυτο εννοω υπερηψωμενα δηλαδη αν τα απομονωσω η αλλη θηκη περιεχει εσωτερικα ενα αλλο τσιπ σαν αυτα των bios απο της μιτρηκες εγω θα αλλαξω μονο το απο πανω ή ολο?
49352
λοιπον απομονωσα αυτα τα υπερηψωμενα τσιπ και απο κατω εχει αυτη εδω τη βαση με αυτο το συγκεκριμενο τσιπ μεσα
με λιγο googlάρισμα: https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221115/4b4657fd970a6b4d7edd9dd6a19b6485.jpg
λεει καθαρα ότι εχει μπαταρια
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Α μπράβο, τώρα ναι, βγάζει νόημα. Αυτό που ήταν κρυμμένο από κάτω έχει τη lithium battery 3.7V. Λοιπόν θα ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα στο παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=xBvw1TLHyqM
Το έχω κάνει και έχει δουλέψει.
αρα εκει ειναι το προβλημα?
Ναι, πολύ πιθανό! Ούτως ή άλλως εφόσον είναι παλιό μηχάνημα σίγουρα θα θέλει αλλαγή η μπαταρία!
αυτα δεν υπαρχει περιπτωση να τα βρω πουθενα στο εμποριο περα απο εξωτερικο ωστε να μν καθομαι να κανω αυτη τη διαδικασια....δεν το εχω ξανακανει και ψιλοφοβαμαι να το επιχειρησω
Di*Ca_Electronic
16-11-22, 05:20
Φίλε Γιάννη,
μία θήκη μπαταρίας CR2032 θα βρεις σίγουρα στ΄ εμπόριο όπως και την εν λόγω μπαταρία κι είναι
εύκολο να κολλήσεις ένα καλωδιάκι του + της μπαταρίας στο pin20 της 24pins βάση της SRAM : DS1213,
κι ένα ακόμα του - της μπαταρίας στο pin16 αυτής της 24pins βάσης.
Επί πλέον θα σου ΄λεγα να ξεκολλήσεις από τη PCB το κολλημένο με σιλικόνη εξάρτημα που ΄ναι δίπλα
στον κρύσταλλο X1 (12,90. 2B 9816) που φαίνεται στη 1η από αριστερά photo του post σου #5 κι αποσπώντας
το από το σασί να διαβάσεις τα στοιχεία του.
Είναι ηλεκτρ/κός πυκνωτής ή συστοιχία μπαταριών 3V6 που τροφ/τεί την SRAM : DS1213, κι έχει μηδενιστεί μ΄
αποτέλεσμα να μην τροφ/ται η μνήμη;
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Δημητρη, 24pin ή 28pin ειναι η βαση?
Μην κολληθει σε λαθος pin η μπαταρια
Φίλε Γιάννη,
μία θήκη μπαταρίας CR2032 θα βρεις σίγουρα στ΄ εμπόριο όπως και την εν λόγω μπαταρία κι είναι
εύκολο να κολλήσεις ένα καλωδιάκι του + της μπαταρίας στο pin20 της 24pins βάση της SRAM : DS1213,
κι ένα ακόμα του - της μπαταρίας στο pin16 αυτής της 24pins βάσης.
Επί πλέον θα σου ΄λεγα να ξεκολλήσεις από τη PCB το κολλημένο με σιλικόνη εξάρτημα που ΄ναι δίπλα
στον κρύσταλλο X1 (12,90. 2B 9816) που φαίνεται στη 1η από αριστερά photo του post σου #5 κι αποσπώντας
το από το σασί να διαβάσεις τα στοιχεία του.
Είναι ηλεκτρ/κός πυκνωτής ή συστοιχία μπαταριών 3V6 που τροφ/τεί την SRAM : DS1213, κι έχει μηδενιστεί μ΄
αποτέλεσμα να μην τροφ/ται η μνήμη;
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
ειναι 28 πιν η βαση οχι 24
Di*Ca_Electronic
16-11-22, 17:40
Ναι Γιάννη,
έχεις δίκιο παρασύρθηκα από το video στο YouTube που παρέθεσε ο φίλος Μανώλης αλλά εκείνο αφορά την SRAM : DS1287.
Τ΄ IC : DS1213 είναι πράγματι συγκολλημένο σε βάση 2X14 pins (28pins) οπότε διόρθωσε σε παρακαλώ το + της μπαταρίας
πηγαίνει στο pin28 (VCC) και το - στο pin14 (GND).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
καλησπερα υπαρχει ακομα μια μνημη με το ιδιο τσιπ αλλα σε ds1213d που αποτελειται απο 32πιν εκει συνδεσιμολογια της μπαταριας ειναι το 16 και 32 με πλιν και συν εννοω?
Di*Ca_Electronic
19-11-22, 03:04
Ναι έτσι είναι Γιάννη.
Άλλωστε τα Datasheet της μνήμης DS1213D σου τα ΄χει ανεβάσει ο φίλος Μιχάλης στο post #10, ( https://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/85347/DALLAS/DS1213D.html (https://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/85347/%20DALLAS/DS1213D.html) ).
Δεν σου κάνει όμως εντύπωση ο κατασκευαστής να μην έχει κάνει πρόβλεψη για τη τροφ/σία δύο μνημών;
Τ΄ εξαρτ/μα το κολλημένο με σιλικόνη στην πλακέτα, (δίπλα στον κρύσταλλο X1), τ΄ έλεγξες;
Τι στοιχεία αναγράφει στο σώμα του;
Μήπως πρόκειται για τη τροφ/σία των μνημών αυτών;
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
1000μF
16V
85oC
Τον αλλαξα αλλα δεν ξερω αν τα καταφερα γτ τωρα που δοκιμασα το μηχανημα αναβει αμιδρα η οθονη με κουκιδες και σβηνει...δεν ξερω καν τι γινετε
Di*Ca_Electronic
19-11-22, 19:55
Επομένως ήταν ένας ηλεκτρ/κος πυκνωτής που δεν παίζει ρόλο στη τροφ/σία των μνημών.
Κανονικά στον αρχικό έπρεπε να γίνει μέτρηση χωρ/τας με καπασιτόμετρο & ESR meter.
Ελπίζω ο καινούργιος να ΄χει την ίδια χωρ/τα στην ίδια ή κι ανωτερης τιμής τάση, (δεν είναι κακό),
να ΄ναι στους 105ο C και να τον κόλλησες με τη σωστή πολικότητα και με καλού τύπου κολλήσεις (γυαλιστερές).
Έλεγξε λίγο τις βάσεις των DS1213 (28 pins) & DS1213D (32pins) που επανατοποθέτησες αν κούμπωσαν σωστά
κι όλους τους connectors που συνέδεσες, για το θέμα που παρατηρείς στην οθόνη.
Μπαταρίες με θήκες αγόρασες για τις μνήμες;
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Φίλε Δημήτρη καλημέρα. Σου έχω στείλει ΠΜ για άσχετο θέμα αλλά τώρα συνειδητοποίησα - πήρα μνμ δηλαδή - ότι δεν μπορείς να λάβεις μηνύματα γιατί το mailbox σου είναι γεμάτο. Σε παρακαλώ τσέκαρέ το αν θέλεις.
Di*Ca_Electronic
26-11-22, 11:50
Το διάβασα το μήνυμά σου χθες Μανώλη ελευθερώνοντας αρκετό χώρο στα μηνύματά μου και σ΄ ευχαιστώ.
Θέλω να μ΄ ενημερώσεις όποτε έχεις νέα.
Τη ζητούμενη από μένα Main Board προς αγορά την αναφέρω και σ΄ αυτό το thread για όποιον φίλο το διαβάσει και
μπορεί να τη διαθέτει σε καλή κατ/ση.
Πρόκειται για την EAX32382702(0) εργοστασιακού τύπου EBU34016311, Main Board της LG (Product Number : 20LS2R-ZA.AEUWLEP).
Θα χαρώ πολύ να μ΄ ειδοποιήσει κάποιος ότι υπάρχει είναι η TV ενός πολύ καλού μου φίλου που του έχω υποσχεθεί την επισκευή της.
Ο Μανωλόπουλος λόγω παλαιότητος της συσκευής (14 και πλέον ετών) δυστυχώς δεν τη διαθέτει.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και περιμένω νέα από οιονδήποτε καλό συνάδελφο του forum.
Δημήτρης Καρούσης
[QUOTE=Se7eNaKoS; 616598 ] *½Π*½Π* Π *°Π*»Π*Ε½PORβ€β€ΕΠ*½Π*β€β€ΕΠ*Πβ€β Π* ; P½P°P»P°PΛβ€*Pβ€Ε'PΖ'P²P°P½P½P P΄P»P P²PEPORβ€β€ΕP€Ε½P²P°P½PEΕ', P³P»PEP±PEP½PΖ' P€Pβ€β€ΕP·P° P½P½P Pβ€E'P° Pβ€β€ΕP½PΛβ€*P β€β€Ε PEEPEEPEEPPvβ'PEE²'P* PEE·PEE°PEE½P*b€b€Ε PEE½PEE°PEE»PEE° P*Pb€*P *b€E'P*Z'PEE²PEE°PEE°PEE ½PEE½P* , P * PEEEPb€*P*b€b€Ε PEE²P*b€b€Ε PEE²PEEPb€'PEEPLΕPEEPLΕPEE½P*Z'P*b€ P* PP LΕ Rβ€β€ΕPEE½P* Π*Π²€Ε'Π*€Π*Z'POPO΅P½R ,. POR€PYP±P»PPPPOP°, P· P PIPYRE½ R Rβ€E'PEPIP°Rβ€ Rβ€E'REE'RR PIP»Rβ€β€ΕRβ€ P½Rβ€E', PΓβ€ΕPYP »R P³P°Rβ € P² Rβ€E'PYPORE½' , R‰PY POR€PIRβ€E'R P³PYPO PIR Rβ€E'P°P½P½Pβ€β€ΕR… 2 Pβ€β€ΕRR Pβ€*Rβ€β€ΕP² PIPYPAP ΅P½ R€P°P;, PIPYP»PE P²Rβ€β€Ε P½ R€P΅P³RΖ'P»PE½Rβ€ P ΄Π PIRβ€β€Ε P·P½P°Rβ€'PPΠ½P½R P½P° ΠPPIR€Π° P½Pβ€β€Ε, P½P°POR€PEPIP»P°P΄ POPYP²RΖ', P½P° POR€PEPIP» P°P', PIPYP »Ε P²Pβ€β€ΕP½ P±PΠR€Π ΠΠΠPR€ΠΕ΄ΠΠΠΕ½ Rβ€ 'P°P Rβ€E'PEP½PΖ', P²Pβ€β€ΕP½ P PIPEP΄P°Pβ€ P» Pβ€β€ΕRβ€'PEP»RE'P½PEPIPE P½P° P PπP±P΅ Pβ€E'P° Pβ€β€ΕP½PΛβ€*Pβ€β€Ε P€Pβ€β€ΕP·P½Pβ€β€Ε P½P°P»P°PΛβ€*Rβ€ E'RΖ'P²P°P½P½R , Rβ€E'PPPPOP΅ €€, PIPYP»PE P²P b€b€ΕPEE½ PEE½PEE°P*€ PEEEPb€'P*Lb€*P*b€E'P*b€b€Ε P·PEE°PIR€PEEEPp€'PEE²PEE °PΕΈ *P²€ PEEPEEPEE°PΕΈ*PβΊb€*PEEPp€'PEE½P*Z', PΕΈ*P²€°PYP± P··PEE°PEE»PEEPp€'PΕΈ*PβΊb€*PΕΈPβ’P*P²€ ΠΛPE RΠ²€β€ ΠΕΈ*Π²€β€ , ΠΕΈEEE²ΠΕΈ *Π²€ΠΛΠΕΈ*€ΠΕΈEE° ΠΕΈ*Π²€'ΠΕΈEE°ΠΕΈ*Π²€ ΠΕΈ*²ΠΕΈ* ΠΕΈ* Π²€β€Ε ΠΕΈ*½ ΠΕΈ*°ΠΕΈ* »ΠΕΈ*°ΠΕΈ*ΠβΊΠ²€*ΠΕΈ*Π²€Π ΛΠΕΈ* Z 'Π*²Π*°Π*½Π*½Π* , Π*² Π*€Π*€Π*Π*Π*Π*°Π *β€'Π*Π*β€β€Ε β€β€ Rβ€β€ PΓβ€ΕPYP²P½Pβ€ β€ΕP Pβ€Ε'PE½ P²Pβ€β€ΕP΄PIR€PERβ€Ε'PIRE½!!
Доброго вечора команді... отже, є верстат для різання алюмінію з цим блоком/екраном, з якого ми надаємо налаштування для вимірювань, глибину різання та інші пов’язані налаштування, які він виконує як інструмент.. однак проблема, з якою стикається клієнт, полягає в тому, що протягом останніх 2 місяців кожен раз, коли він регулює деякі значення на екрані, наприклад мову, наприклад, коли він бере передню частину, він скидає лічильники на себе та інші різні налаштування, тепер, коли він нарешті закриває машину, щоб залишити її, втрачає всі налаштування, в результаті залишаючи її повністю відкритою!!
якщо хтось щось знає, дайте мені знати,
49338
я намагався поставити інші фотографії та відео, але це не дозволило мені*
Добрий вечір! Проблема, яку ви описуєте, може виникнути через розряджену батарею пристрою або помилку в програмному забезпеченні. Спочатку перевірте батарею та замініть її, якщо необхідно. Якщо проблема не зникає, можливо, потрібно оновити або відновити програмне забезпечення. Сподіваюся, я допоміг!
] *½Π*½Π* Π *°Π*»Π*Ε½PORβ€β€Ε�Π*½Π*β€β€Ε�Π*Πβ€β�� Π* ; P½P°P»P°PΛβ€*Pβ€Ε'PΖ'P²P°P½P½P P΄P»P P²PEPORβ€β€Ε�P€Ε½P²P°P½PEΕ', P³P»PEP±PEP½PΖ' P€Pβ€β€Ε�P·P° P½P½P Pβ€E'P° Pβ€β€Ε�P½PΛβ€*P β€β€Ε� PEEPEEPEEPPvβ��'PEE²'P* PEE·PEE°PEE½P*b€b€Ε� PEE½PEE°PEE»PEE° P*Pb€*P *b€E'P*Z'PEE²PEE°PEE°PEE ½PEE½P* , P * PEEEPb€*P*b€b€Ε� PEE²P*b€b€Ε� PEE²PEEPb€'PEEPLΕ�PEEPLΕ�PEE½P*Z'P*b€ P* PP LΕ� Rβ€β€Ε�PEE½P* Π*Π²€Ε'Π*€Π*Z'POPO΅P½R ,. POR€PYP±P»PPPPOP°, P· P PIPYRE½ R Rβ€E'PEPIP°Rβ€ Rβ€E'REE'RR PIP»Rβ€β€Ε�Rβ€ P½Rβ€E', PΓβ€Ε�PYP »R P³P°Rβ € P² Rβ€E'PYPORE½' , R‰PY POR€PIRβ€E'R P³PYPO PIR Rβ€E'P°P½P½Pβ€β€Ε�R… 2 Pβ€β€Ε�RR Pβ€*Rβ€β€Ε�P² PIPYPAP ΅P½ R€P°P;, PIPYP»PE P²Rβ€β€Ε� P½ R€P΅P³RΖ'P»PE½Rβ€ P ΄Π PIRβ€β€Ε� P·P½P°Rβ€'PPΠ½P½R P½P° ΠPPIR€Π° P½Pβ€β€Ε�, P½P°POR€PEPIP»P°P΄ POPYP²RΖ', P½P° POR€PEPIP» P°P', PIPYP »Ε P²Pβ€β€Ε�P½ P±PΠR€Π ΠΠΠPR€ΠΕ΄ΠΠΠΕ½ Rβ€ 'P°P Rβ€E'PEP½PΖ', P²Pβ€β€Ε�P½ P PIPEP΄P°Pβ€ P» Pβ€β€Ε�Rβ€'PEP»RE'P½PEPIPE P½P° P PπP±P΅ Pβ€E'P° Pβ€β€Ε�P½PΛβ€*Pβ€β€Ε� P€Pβ€β€Ε�P·P½Pβ€β€Ε� P½P°P»P°PΛβ€*Rβ€ E'RΖ'P²P°P½P½R , Rβ€E'PPPPOP΅ €€, PIPYP»PE P²P b€b€Ε�PEE½ PEE½PEE°P*€ PEEEPb€'P*Lb€*P*b€E'P*b€b€Ε� P·PEE°PIR€PEEEPp€'PEE²PEE °PΕΈ *P²€ PEEPEEPEE°PΕΈ*Pβ�Ίb€*PEEPp€'PEE½P*Z', PΕΈ*P²€°PYP± P··PEE°PEE»PEEPp€'PΕΈ*Pβ�Ίb€*PΕΈPβ�’P*P²€ ΠΛ�PE RΠ²€β€ ΠΕΈ*Π²€β€ , ΠΕΈEEE²ΠΕΈ *Π²€ΠΛ�ΠΕΈ*€ΠΕΈEE° ΠΕΈ*Π²€'ΠΕΈEE°ΠΕΈ*Π²€ ΠΕΈ*²ΠΕΈ* ΠΕΈ* Π²€β€Ε� ΠΕΈ*½ ΠΕΈ*°ΠΕΈ* »Π�ΕΈ*°Π�ΕΈ*Π�β�ΊΠ²€*Π�ΕΈ*Π�²€Π Λ�Π�ΕΈ* Z 'Π�*²Π�*°Π�*½Π�*½Π�* , Π�*² Π�*€Π�*€Π�*Π�*Π�*Π�*°Π� *β€'Π*Π*β€β€Ε� β€β€ Rβ€β€ PΓβ€Ε�PYP²P½Pβ€ β€Ε�P Pβ€Ε'PE½ P²Pβ€β€Ε�P΄PIR€PERβ€Ε'PIRE½!!
πωπω σε καταλαβαινω απολυτα, και εμεις το έχουμε παθει να γράφουμε ρωσικα και να βγαινουν κινέζικα σε ελληνικο φορουμ [emoji1787][emoji1787]
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
πωπω σε καταλαβαινω απολυτα, και εμεις το έχουμε παθει να γράφουμε ρωσικα και να βγαινουν κινέζικα σε ελληνικο φορουμ [emoji1787][emoji1787]
Sent from my SM-A528B using TapatalkΈλα, παραπονιάρη, πάρε και τη μετάφραση:
Καλησπέρα... Ταυτόχρονα, είναι ένας πάγκος εργασίας για την επίλυση αλουμινίου με μπλοκ / γερανό cim, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξαερισμό, γλυβίνη και άλλα εργαλεία αυτοματισμού. Το μόνο πρόβλημα με το οποίο εκτίθεται ο πελάτης είναι ότι για 2 μήνες δερμάτινου χρόνου, εάν η ρυθμιζόμενη ενέργεια είναι σημαντική στην άκρη, εάν εφαρμοστεί η γλώσσα, η εφαρμογή του μπροστινού μέρους, η μεταφορά του αεροσκάφους στον εαυτό του και άλλα είδη εξοπλισμού, τώρα, εάν το μηχάνημα είναι στραβό, έτσι ώστε να στερηθεί, δαπανώνται όλα τα χρήματα, ως αποτέλεσμα της στέρησης του οχήματος!!
yakshcho khtos shchos znaje, δώσε μου ευγένεια,
Συνημμένο Αρχείο 49338
Έχω καταστήσει δυνατή την τοποθέτηση άλλων φωτογραφιών και βίντεο, αλλά δεν μου έχω επιτρέψει*Όλα ξεκάθαρα τώρα, ε; Δε θα σου πάρει πολύ δερμάτινο χρόνο.