PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Άλλο] Πρόβλημα με πυκνωτη εκκίνησης κλιματιστικου firstline fac12000 ch

neptuner
23-06-22, 23:29
Καλησπέρα σας
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι μετα απο καποιο χρόνο λειτουργίας του κλιματιστικού.
Όταν το θετω σε λειτουργία εργαζετε το εσωτερικο μηχάνημα βγαζοντας αερα (οχι ζεστο ή ψυχρό )
Αντικαθιστώντας τον πυκνωτή εκκίνησης το μηχανημα εργαζεται μια χαρα αλλά σε συντομο χρονο παλι μου κανει το ίδιο προβλημα μέχρι στιγμής εχω αλλάξει τρεις πυκνωτές.
Ο πρωτος δουλεψε περίπου 3 μήνες και οι υπολοιποι 2 για 2 - 3 μερες

nikiforos.
25-06-22, 16:34
Μιχάλη καλησπέρα,
οι πυκνωτές που τοποθέτησες είναι πανομιότυποι με τον προεγκατεστημένο (δλδ ελαίου, τάση λειτουργίας, μF);

neptuner
29-06-22, 19:19
Καλησπέρα
Ναι είναι ίδιος .
τελικά το πρόβλημα δεν το εχω εντοπίσει αλλα δεν είναι ο πυκνωτης. Εβαλα ενα καινουργιο δειχνει να εργαζετε ο συμπιεστής, εχω ροή αέρα εσωτερικά αλλά οχι ψύξη.

nikiforos.
30-06-22, 16:59
Μιχάλη,
φρέον έχει το Α/C, ο εξωτερικός ανεμιστήρας δουλεύει;

neptuner
01-07-22, 00:42
Καλησπέρα Νικηφόρε
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Ο εξωτερικος ανεμιστήρας δουλευει
Πως μπορω να καταλαβω οτι δεν έχει φρέον ?
Απλα εργαζοταν κανονικα και με καλη αποδοσης ψυξης το εκλεισα το ξαναάνοιξα μετα απο ενα δυωρο και δεν εχω ψύξη.
Αν γνωρίζεις και ενα αλλο προβλημα σε ενα αλλο αιρκοντισιον που εχω ειναι μονο ψυξης αυτο ακουγονταν καποιοι θορυβοι στην εσωτερικη μοναδα σαν να εσπαγαν παγακια και ειχε σταγονες μαλλον νερου. το εκλεισα το ξαναανοιξα μετα απο περιπου 5 ωρες δεν ειχε ψυξη και στη εξωτερικη μοναδα το πιο λεπτο σωληνακη επιασε αμεσως χνουδι πάγου το εκλεισα και σε ρωτω αν παει καπου το μυαλο σου
Ευχαριστω εκ των προτερων.

nikiforos.
01-07-22, 21:12
49186Μιχάλη όπως βλέπεις, η χονδρή σωλήνα της εξωτερικής μονάδας έχει μια ακίδα, πίεσέ τη και θα καταλάβεις αν έχεις φρέον. Κάνε αυτό και έπειτα προχωράμε. Το A/C είναι τεχνολογίας inverter;