PDA

Επιστροφή στο Forum : Συνεχής λειτουργία καλοριφέρ

DimMani
08-05-22, 16:45
Γεια σας και πάλι . Στην περιοχή που κατοικώ έχουμε συχνές διακοπές ρεύματος . Αν γίνει διακοπή και δουλεύει το καλοριφέρ , σβήνει όσο δεν υπάρχει ρεύμα και επανεκκινεί μόλις επανέλθει . ΔΕΝ δίνει δικαίωμα να το σβήσεις κατά την διάρκεια της διακοπής . Τοποθέτησα λοιπόν έναν ενδιάμεσο διακόπτη , με την λογική να τον κλείνω όταν πέφτει το ρεύμα και να κοιμάμαι ήσυχος , ή να φύγω από το σπίτι χωρίς την έννοια του καλοριφέρ . Αμ δε . Ο θερμοστάτης παραμένει μαύρος , ΔΕΝ παίρνει καμία εντολή . Ο διακόπτης που τοποθέτησα ΔΕΝ διακόπτη το ρεύμα . Το καλοριφέρ δουλεύει συνέχεια και κλείνει μόνο από την ασφάλεια του ηλεκτρικού πίνακα , ή αν το κλείσω από τον λέβητα , ή αν το βγάλω από την πρίζα . Ναι , οι συνδέσεις μου είναι σωστές . Που είναι η πατάτα ;;;;;;

mikemtb73
08-05-22, 17:37
δεν καταλαβα τίποτε. ουτε τι εχεις κανει, ουτε τι θελεις να κανεις... δε βγαζεις καμμια φωτο

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

DimMani
08-05-22, 17:49
δεν καταλαβα τίποτε. ουτε τι εχεις κανει, ουτε τι θελεις να κανεις... δε βγαζεις καμμια φωτο

...Τοποθέτησα λοιπόν έναν ενδιάμεσο διακόπτη , μεταξύ του θερμοστάτη και του λέβητα/μηχανισμού , όπως θες πέστο . Τι δεν καταλαβαίνεις ; Να βάλω φωτο , ΟΚ , αλλά τι ;; Νομίζω ότι δεν βοηθάει .

mikemtb73
08-05-22, 18:05
τι νοημα εχει σε μηχανικό θερμοστατη?

DimMani
08-05-22, 18:22
τι νοημα εχει σε μηχανικό θερμοστατη?

Το σκεπτικό μου το αναλύω , καθώς και την τοποθέτηση διακόπτη . Σωστό ; Λάθος ; Δεν ξέρω . Μη μου κάνεις ερωτήσεις , απαντήσεις θέλω . Ευχαρισστώ .

mikemtb73
08-05-22, 18:22
λάθος

ΗΝ1984
08-05-22, 19:14
Τι θερμοστάτη έχεις;
Ποιας μορφής διαχείριση κάνει;
Είναι θερμοστάτης φορτίου, ασθενούς ρεύματος, απευθείας εντολής;
Τι είναι;

ΗΝ1984
08-05-22, 19:15
Το σκεπτικό μου το αναλύω , καθώς και την τοποθέτηση διακόπτη . Σωστό ; Λάθος ; Δεν ξέρω . Μη μου κάνεις ερωτήσεις , απαντήσεις θέλω . Ευχαρισστώ .

Λίγο αγενής;

DimMani
08-05-22, 20:04
Λίγο αγενής;

Προτιμώ να μην το σχολιάσω . Δεν ξέρω τις απαντήσεις των ουσιαστικών ερωτήσεών σου . Επισυνάπτω φ/φία , πιθανόν να βοηθάει . Ο θερμοστάτης δεν έχει γείωση , έτσι πρέπει ;;

https://i.ibb.co/Krvk1Nn/Kiturami-CTR-5500-GR.jpg (https://ibb.co/Krvk1Nn)

JOUN
08-05-22, 20:32
Ετσι συμπεριφερεται στην λειτουργια ζεστου νερου για μπανιο..Λογικα καπου στην οθονη του θερμοστατη θα εχει μια βρυση ή κατι τετοιο.
Οταν εχεις ρευμα πρεπει να τον γυρισεις στην λειτουργια θερμανσης που φαινεται στην οθονη απο ενα σωμα καλοριφερ.
Οταν ξαναρθει το ρευμα δεν θα πρεπει να παρει μπροστα μονος του.Ολα αυτα που σου γραφω μπορεις να τα δοκιμασεις κατεβαζοντας και ανεβαζοντας την ασφαλεια του καυστηρα προκαλωντας ετσι "τεχνητη διακοπη".
Το κοντρολ του καυστηρα( σε καμια περιπτωση δεν ειναι απλος θερμοστατης) δουλευει με χαμηλη DC ταση οποτε δεν χρειαζεται γειωση.

ΗΝ1984
08-05-22, 20:47
Τοποθέτησα λοιπόν έναν ενδιάμεσο διακόπτη ,

Ο διακόπτης, μεταξύ ποιών σημείων ενδιάμεσα έχει τοποθετηθεί;

DimMani
08-05-22, 21:53
Ετσι συμπεριφερεται στην λειτουργια ζεστου νερου για μπανιο..Λογικα καπου στην οθονη του θερμοστατη θα εχει μια βρυση ή κατι τετοιο.
Οταν εχεις ρευμα πρεπει να τον γυρισεις στην λειτουργια θερμανσης που φαινεται στην οθονη απο ενα σωμα καλοριφερ.
Οταν ξαναρθει το ρευμα δεν θα πρεπει να παρει μπροστα μονος του.Ολα αυτα που σου γραφω μπορεις να τα δοκιμασεις κατεβαζοντας και ανεβαζοντας την ασφαλεια του καυστηρα προκαλωντας ετσι "τεχνητη διακοπη".
Το κοντρολ του καυστηρα( σε καμια περιπτωση δεν ειναι απλος θερμοστατης) δουλευει με χαμηλη DC ταση οποτε δεν χρειαζεται γειωση.

...στην οθόνη του θερμοστάτη θα έχει μια βρύση . Όπως μπορείς να δεις στην φ/φία , δεν υπάρχει καμία βρύση , υπάρχει ντούς , ΟΜΩΣ επαναλαμβάνω , ότι ο θερμοστάτης είναι μαύρος/νεκρός , δεν παίρνει καμία εντολή . Νομίζω ότι η περιγραφή μου στο 1ο post είναι λεπτομερής .

Κυριακίδης
08-05-22, 21:58
Στο #10 εννοεί όταν θα έχεις ρεύμα θα κάνεις αυτά που αναφέρει ο Joun (για προρρύθμιση πρόκειται) και σου εξήγησε να κάνεις αργότερα χειροκίνητη διακοπή + επαναφορά ρεύματος, για να δεις τις διαφορές .

DimMani
08-05-22, 21:59
Ο διακόπτης, μεταξύ ποιών σημείων ενδιάμεσα έχει τοποθετηθεί;

Μετά τον θερμοστάτη , θερμοστάτης/διακόπτης/λέβητας .

ΗΝ1984
09-05-22, 01:12
Ο θερμοστάτης έχει τέσσερις λειτουργίες.
Έχει πλήκτρα αφής. Δεν τροφοδοτεί τον λέβητα. Διαχειρίζεται τη μόνιμη τροφοδοσία. Πιθανόν θερμοστάτης ασθενών ρευμάτων. Διαχείριση όπως τη θες, μόνο πάνω από το λέβητα.

https://www.climacontrol.gr/files/odigies_petrelaiou.pdf

DimMani
09-05-22, 15:11
Ευχαριστώ όλους που βοήθησαν . Τελικά δεν δίνει ρεύμα το καλώδιο από τον λέβητα . Χρειάζεται καινούργιο .

DimMani
09-05-22, 16:17
Ευχαριστώ όλους που βοήθησαν . Τελικά δεν δίνει ρεύμα το καλώδιο από τον λέβητα . Χρειάζεται καινούργιο .

Το θέμα έχει...ουρά . Ακολουθώντας τις οδηγίες του τεχνικού της kiturami , συνέδεσα τον θερμοστάτη στα καλώδια του λέβητα και λειτουργεί τέλεια . Οπότε μου είπε "ή το καλώδιο έχει φαγωθεί κάπου , ή υπάρχει παρεμβολή από 220V" . Το καλώδιο λοιπόν του θερμοστάτη (12-24V) , που φεύγει από τον λέβητα μέσα από την αποθήκη , βγαίνει έξω , στον αέρα , στον καιρό , για 4μ και ξαναμπαίνει σε άλλη αποθήκη πλέον μέσα στο σπίτι . Σ'αυτά τα 4μ , είναι παράλληλο με ένα άλλο καλώδιο 220V . Κάθε καλώδιο είναι μέσα σε σωλήνα πλαστικό . Υπάρχει περίπτωση να έχουμε παρεμβολή 220V , όπως την ονόμασε ο τεχνικός ; Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη .

JOUN
09-05-22, 21:14
Οχι,στην απιθανη περιπτωση που υπαρχει παρεμβολη,θα σου εκανε διαφορα 'τρελα' ο θερμοστατης,δεν θα ηταν τελειως νεκρος..
Καπου εχει κοπει το καλωδιο του.

Υ.Γ Λιγη ευγενεια σαύτους που θλουν να βοηθησουν δεν βλαπτει..
Αν εσυ διαβαζοντας το 1ο ποστ σου νομιζεις οτι δινεις λεπτομερη αναλυτικη περιγραφη μαλλον εισαι ο μονος..

DimMani
10-05-22, 12:12
Οχι,στην απιθανη περιπτωση που υπαρχει παρεμβολη,θα σου εκανε διαφορα 'τρελα' ο θερμοστατης,δεν θα ηταν τελειως νεκρος..
Καπου εχει κοπει το καλωδιο του.

Υ.Γ Λιγη ευγενεια σαύτους που θλουν να βοηθησουν δεν βλαπτει..
Αν εσυ διαβαζοντας το 1ο ποστ σου νομιζεις οτι δινεις λεπτομερη αναλυτικη περιγραφη μαλλον εισαι ο μονος..

...κι όμως , ακύρωσα την χρήση του καλωδίου των 220V και ο θερμοστάτης λειτουργεί .
Αν σχολιάσω τα περί αγένειας/ευγένειας , θα μακρηγορήσουμε άσκοπα .

ΗΝ1984
10-05-22, 16:45
Αν σχολιάσω τα περί αγένειας/ευγένειας , θα μακρηγορήσουμε άσκοπα .

Γιατί όχι. Που ξέρεις, κάτι καλό μπορεί να βγει. Για πάμε.

JOUN
10-05-22, 19:39
...κι όμως , ακύρωσα την χρήση του καλωδίου των 220V και ο θερμοστάτης λειτουργεί .

Λες ψεματα,δεν γινεται αυτο..
Δεν πειραζει,καλα να ειμαστε..

DimMani
11-05-22, 11:03
Λες ψεματα,δεν γινεται αυτο..
Δεν πειραζει,καλα να ειμαστε..

1. Το "Λες ψέματα" ακυρώνει τις υποτιθέμενες καλές προθέσεις σου περί ευγένειας .
2. Δεν λέω ψέματα , αφού συμβαίνει αυτό που περιγράφω . Το γιατί συμβαίνει , δεν είμαι ειδικός , δεν ξέρω . Εσύ που είσαι ειδικός ερμήνευσέ το .
3. Σημασία έχει ότι ο θερμοστάτης , άρα και το καλοριφέρ λειτουργούν άψογα .
4. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια .
5. Συμφωνώ στο «καλά να είμαστε» .

ΗΝ1984
11-05-22, 12:16
Και η μπάλα στην εξέδρα.

JOUN
11-05-22, 13:33
Όπως νομίζεις, σιγά μην κάθομαι να γράφω για να σε αντικρούσω..