Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] SKT5002. Πως φτάνω στην αντλία;

andyferraristi
08-04-22, 07:29
Παιδιά καλημέρα. Έχω στο πατρικό μου στην επαρχία το πλυντήριο πιάτων SKT 5002, στο οποίο δεν λειτουργεί η αντλία απάντλησης.
Επειδή δεν γνωρίζω όμως, μήπως γνωρίζει κάποιος πως το λύνω ώστε να φτάσω μέχρι εκεί;
Επισυνάπτω φωτογραφίες.
49061490624906349064
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες βοήθειες ...

Airgeorge
08-04-22, 10:58
Ανδρέα καλημέρα. Αν θυμάμαι καλά πριν δύο χρόνια πού την άλλαξα, βγάζεις το καπάκι πρώτα. Μετά τα πλαστικά μέσα στον κάδο,(έχει και δύο βίδες εκεί). Και μετά το κάτω μέρος του πλυντηρίου,την λαμαρίνα δηλαδή. Έχει περιφερειακά τέσσερις βίδες. Δεν είναι πολύ εύκολο. Προχωράς και βλέπεις. Πολύ προσοχή στην συναρμολόγηση για διαρροές από το λάστιχο του κάδου. Για ενημέρωση τότε την πήρα την αντλία 60€ μόνο με παραγγελία. Καλή επιτυχία αν το προσπαθήσεις.

andyferraristi
08-04-22, 15:07
Σ' ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Λογικά την Κυριακή που θα πάω θα το επιχειρήσω και ο Θεός βοηθός ...

diony
08-04-22, 16:05
δες και εδώ :

https://www.bosch-home.co.uk/supportdetail/product/SKT5002/01#/Tabs=section-spareparts/

μπορείς να κατεβάσεις όλες τις σελίδες από τη διασκόρπιση σε αρχείο PDF , και όχι μόνο , κάνει και αναζήτηση και σου βγάζει τις εικόνες από τα ανταλλακτικά

Airgeorge
09-04-22, 07:23
Ανδρέα για το καπάκι εκτός από τις βίδες που φαίνονται περιφερειακά, έχει και επτά βίδες εκεί που κλείνει η πόρτα.
(τώρα το θυμήθηκα).

andyferraristi
09-04-22, 18:43
Κώστα και Γιώργο ευχαριστώ. Μάλλον αύριο θα πάω για "επέμβαση" ...

andyferraristi
17-04-22, 22:02
Καλησπέρα, επανέρχομαι με οδηγίες για όποιον τυχόν επιχειρήσει κάτι ανάλογο στο μέλλον.
Αφού λοιπόν αφαίρεσα όλες τις πλαϊνές βίδες (αριστερά και δεξιά), καθώς και όλες τις πίσω περιμετρικές όπως και τις μπροστά εσωτερικές (μόνο αυτές που σημειώνω στη φωτογραφία),
49067
αφαίρεσα τις τέσσερις βίδες που συγκρατούν το κάλυμμα τις πόρτας για να μου "δώσει χέρι".
4906849069
Κατόπιν, λύνοντας άλλες δύο βίδες απομάκρυνα τη φάσα που βρίσκεται στο κάτω μπροστινό μέρος,
49070
ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την πρόσβασή μου. Λύνοντας τέλος και τις δύο τελευταίες βίδες
49071
και με τη βοήθεια μιας βέργας ανασήκωσα - απομάκρυνα το "σώμα" του πλυντηρίου από τη βάση του απελευθερώνοντας όλο το σετ που περιέχει και την υπό ενδιαφέρον αντλία ...