PDA

Επιστροφή στο Forum : PHILIPS FC9171 Σκούπα PCB ή Μοτέρ?

GiorgosKomni
25-03-22, 01:41
Καλησπέρα,
Ευχαριστω εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Το μοτέρ της σκούπας κανει περίεργο θόρυβο ακούγεται σαν να ζορίζεται, λειτουργεί σε χαμηλές στροφές και οταν την απενεργοποιώ σταματάει να γυρίζει πολυ γρήγορα.
Επίσης ο ροτορας της έντασης δεν ανταποκρίνεται καθόλου, ειτε το βάζω στο max ειτε στο min. Σε μετρητή ενέργειας που την έβαλα έδειξε 270watt. απο τα 2200 που ειναι.

την άνοιξα και την καθάρισα μέσα (το μοτέρ δεν το ανοιξα) ολα ειναι καθαρα, αλλα συνεχίζει τα ιδια.

εχω επισυνάψει μια μικρη ηχογράφηση του ήχου του μοτερ zipped ειναι σε mp3.

Τι πιστεύεται μπορεί να ειναι? Πλακέτα; Μοτέρ; και τα δυο;

ευχαριστώ

AKHS
25-03-22, 19:09
Καλησπέρα αφού μπήκες στην διαδικασία να την ανοίξεις γιατί δεν έφτασες και στο μοτέρ που είναι και το ζητούμενο της βλάβης. Φτάσε στο μοτέρ και δες αν γυρίζει με το χέρι εύκολα εμένα μου ακούγετε πρόβλημα με ρουλεμάν μοτέρ μιας και λες ότι πέρα από τον θόρυβο που κάνει μόλις την κλήσεις σταματάει να γυρίζει πολύ γρήγορα

GiorgosKomni
26-03-22, 08:54
Καλησπέρα αφού μπήκες στην διαδικασία να την ανοίξεις γιατί δεν έφτασες και στο μοτέρ που είναι και το ζητούμενο της βλάβης. Φτάσε στο μοτέρ και δες αν γυρίζει με το χέρι εύκολα εμένα μου ακούγετε πρόβλημα με ρουλεμάν μοτέρ μιας και λες ότι πέρα από τον θόρυβο που κάνει μόλις την κλήσεις σταματάει να γυρίζει πολύ γρήγορα

Καλημέρα, ευχαριστώ για την αμεση απάντηση,
Είχα βγάλει μονο την εξωτερική λευκή πλαστική θήκη στο οποίο ειναι κλεισμένο, δοκιμασα να το γυρίσω απο την οπή της εισαγωγής του αέρα και γύριζε σχετικά εύκολα, αλλα δεν εχω την εμπειρία να κρίνω αν ήταν εντάξει 100%. Το οτι δεν ανταποκρίνεται στον ρότορα της έντασης πιστεύεις οτι μπορεί να οφείλεται και σε αυτο ?

ευχαριστώ

chipakos-original
26-03-22, 11:08
Αφού ο ρυθμιστής δεν λειτουργεί έχει σίγουρα βλάβη. Οσο για το μοτέρ σε ηρεμία 270Watt μου φαίνονται ικανοποιητικά. Εγώ θα έβαζα 230volt κατευθείαν πάνω στο μοτέρ απομονωμένο από το κύκλωμα ρύθμισης.

GiorgosKomni
27-04-22, 09:14
Καλημέρα, τελικά το πρόβλημα ήταν στο μοτέρ.... εγινε αλλαγη και ολα καλα!!! ευχαριστω πολυ!!!