Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] LG 37LS5600-ZC
LLLEFTERIS
23-03-22, 17:28
Καλησπερα εχω την παραπανω τηλεοραση που αν ειναι εκτος πριζας αργει να αναψει ουτε καν το κοκκινο λεντακι δεν αναβει οτι ειναι σε αναμονη αλλα μετα απο ωρα αναβει το κοκκινο λεντακι και αναβει κανονικα η τηλεοραση.
Εβγαλα την τροφοδοσια δεν βλεπω φουσκωμενο πυκνωτη η κατι αλλο.
Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι βαζω στικακια διαφορα USB και μου γραφει οτι εχουν προβλημα που φυσικα τα στικακια ειναι μια χαρα και εχω δοκιμασει fat32 ntfs
49016 49017
LLLEFTERIS
23-03-22, 17:42
Καταφερα και ειδε ενα στικακι και της κανω αναβαθμιση firmware
LLLEFTERIS
24-03-22, 10:10
Οπως ειδα σε αλλο θεμα με την ιδια τηλεοραση ειναι η mainboard σημερα πχ ανοιξε αλλα δεν δουλευε ουτε το κοντρολ ουτε τα πληκτρα στην τηλεοραση την εβγαλα απο την πριζα την εβαλα και δουλεψαν.
Θα δοκιμασω να ζεστανω το τσιπακι.
αλπινιστης
24-03-22, 12:50
Λευτέρη, αν το δικαιολογει η ηλικια της, κανε μια αλλαγη ηλεκτρολυτικων και ας μην διακρινεται καποιος φουσκωμενος.
Τα συμπτωματα που περιγραφεις ταιριαζουν σε γενικες γραμμες, ετσι ωστε να αξιζει τον κοπο η αντικατασταση. Το κοστος εινα μικρο
LLLEFTERIS
24-03-22, 14:33
Λευτέρη, αν το δικαιολογει η ηλικια της, κανε μια αλλαγη ηλεκτρολυτικων και ας μην διακρινεται καποιος φουσκωμενος.
Τα συμπτωματα που περιγραφεις ταιριαζουν σε γενικες γραμμες, ετσι ωστε να αξιζει τον κοπο η αντικατασταση. Το κοστος εινα μικρο
Καθάρισα την main έψησα και λίγο το ολοκληρωμένο και πλέον δουλεύει κανονικά αν το κάνει πάλι θα αλλάξω πυκνωτές αν και το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι στην τροφοδοσία.
Πάντως τώρα όσες φορές και να την έβγαλα από την πρίζα όση ώρα και να την άφησα εκτός με το που την βάζω έχω αμέσως ρεύμα στο κόκκινο λεντ της τροφοδοσίας πριν αργούσε να ανάψει λες και δεν είχε ρεύμα.
Βασιλης apico
24-03-22, 15:42
Φίλε Λευτέρη, Καλησπέρα. Δουλεύει σήμερα κανονικά, επειδή ακριβώς την έψησες. Αύριο θα έχεις κατά πάσα πιθανότητα τα ίδια. Πρέπει να ξέρεις ότι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές μπορούν να επαναφέρουν στιγμιαία τη ζωτικότητα τους, με την αύξηση της θερμοκρασίας , εξ' αιτίας της συγκεκριμένης χημικής συστασής τους. Γι' αυτό λοιπόν και δεν τους μετράμε καν , αλλά τους αλλάζουμε κατευθείαν σε τέτοιες περιπτώσεις παλαιών τροφοδοτικών 10έτίας και πάνω. Άλλωστε το κόστος τους πια είναι ελάχιστο, ακόμη και για όλους. Μη ξεχάσεις να περάσεις και ψυχρές κολλήσεις στα σημεία που έψησες. μετά την αλλαγή πυκνωτών.
Αυτά από εμένα και καλές επισκευές.
Βασίλης apico.
LLLEFTERIS
24-03-22, 16:27
Φίλε Λευτέρη, Καλησπέρα. Δουλεύει σήμερα κανονικά, επειδή ακριβώς την έψησες. Αύριο θα έχεις κατά πάσα πιθανότητα τα ίδια. Πρέπει να ξέρεις ότι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές μπορούν να επαναφέρουν στιγμιαία τη ζωτικότητα τους, με την αύξηση της θερμοκρασίας , εξ' αιτίας της συγκεκριμένης χημικής συστασής τους. Γι' αυτό λοιπόν και δεν τους μετράμε καν , αλλά τους αλλάζουμε κατευθείαν σε τέτοιες περιπτώσεις παλαιών τροφοδοτικών 10έτίας και πάνω. Άλλωστε το κόστος τους πια είναι ελάχιστο, ακόμη και για όλους. Μη ξεχάσεις να περάσεις και ψυχρές κολλήσεις στα σημεία που έψησες. μετά την αλλαγή πυκνωτών.
Αυτά από εμένα και καλές επισκευές.
Βασίλης apico.
Δεν εψησα της τροφοδοσιας την πλακετα αλλα την αλλη που δεν εχει κανεναν πυκνωτη κανα δυο μικρους μεταλικους δεν ξερω πως τους λενε.
https://www.ledtvmalzemesi.net/image/cache/catalog/URUNLER/LG-TV/LG-61-1000x1000.jpg
αλπινιστης
24-03-22, 16:29
Απο την αλλη θα δουμε αν εκανες πετυχημενο reflow!!
LLLEFTERIS
24-03-22, 16:31
Μου την χαρισαν στο εξοχικο θα παει δηλαδη αντε κανα ΣΚ και 15 μερες διακοπες.
Βασιλης apico
24-03-22, 19:03
Συγνώμη αλλά κατάλαβα λάθος. Τότε είσαι τυχερός που δούλεψε με απλό reflow(κανονικά πρέπει να βγει η ψύκτρα και να κολληθεί ξανά)
αφού γίνει πρώτα καλό reflwing (αν και κανονικά για να κρατήσει θέλει καλό reballing) χωρίς να είμαι σίγουρος για το συγκεκριμένο proccessor. Επί τη ευκαιρία άλλαξε και τους δύο smd πυκνωτές δίπλα με dip επειδή δε βρίσκονται κι εύκολα.
Καλή συνέχεια και καλές επισκευές.