Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] QE55Q60RATXXH
Η τηλεόραση του τίτλου, ανάβει και μετά μερικά δευτερόλεπτα σβήνει νομίζω από το κέντρο προς τα έξω ή το ανάποδο (δεν θυμάμαι γιατί δεν την έχω εγώ). Όταν πάει να ανοίξει, επανεκκίνηση, εμφανίζει το λογότυπο και μετά ξανά το ίδιο. Το λαμπάκι 2 φορές αναβοσβήνει. Πάνελ ή κάτι άλλο? Εκτός εγγύησης για 3 μήνες.
Di*Ca_Electronic
14-02-22, 05:41
Φίλε Αντώνη,
δεν αναφέρεις αν τα αναβοσβησίματα έχουν κάποια επανάληψη και ποια είναι η χρονική διάρκεια μεταξύ των επαναλήψεων,
αν και στις τηλεοράσεις Samsung οι φορές αναβοσβησίματος του μπροστινού κόκκινου LED δεν είναι κωδικοί υποδεικνύοντες
τ΄ είδος σφάλματος.
Η σειρά των ελέγχων που πρέπει να γίνουν είναι :
- έλεγχος πρίζας ή πολύπριζου τροφ/σίας της ηλεκτρικής παροχής των 220V A.C., ότι αποδίδουν τη σωστή εναλλασσόμενη τάση,
- έλεγχος του καλωδίου της παροχής ηλεκτρικής ισχύος στη TV, ότι δηλ. είναι σωστό (χωρίς δ/πή της συνέχειας του σ΄ οιονδήποτε σημείο του),
- έλεγχος της πλακέτας τροφ/σίας (PSU) ότι λειτουργεί σωστά κι αποδίδει όλες τις απαιτούμενες από τη TV τάσεις, στο δευτερεύον της,
- έλεγχος ότι οι λεντοσειρές του οπισθίου φωτισμού (Backlight) λειτουργούν όλες και φωτίζουν όλα τα LED΄s.
Αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά τότε πολύ πιθανόν το πρόβλημα να προέρχεται από καταστροφή λογισμικού μνήμης EEPROM τ΄ οποίο
επαναπρογραμματίζεται με programmer, αφού αποκολληθεί η EEPROM, και φυσικά βρεθεί / αγοραστεί τ΄ ανάλογο αρχείο επαναπρογραμματισμού.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Το ξέχασα τελείως το θέμα. Το μηχάνημα δεν το είδα καθόλου από κοντά όπως είπα παραπάνω. Επιδιορθώθηκε από τον κάτοχο σύμφωνα με τις οδηγίες του βίντεο.
Δεν τις συνιστώ, δεν τις κάνω. Όποιος τις ακολουθήσει καλό θα είναι να γνωρίζει τους όποιους κινδύνους μπορεί να κρύβει μια τέτοια ή οποιαδήποτε παρόμοια επέμβαση.
https://www.youtube.com/watch?v=E6gkuTP7Lt0&list=WL&index=1