Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Πλυντηριο πιάτων κάλυψη αντίστασης με νερό
Sotos_ster
09-01-22, 01:44
Καλησπέρα και καλή χρόνια . Ήθελα να ρωτήσω στα πολύ παλιά πλυντήρια πιάτων που είχαν την αντίσταση μέσα στο θάλαμο εξωτερικά να φαινεται, θα πρέπει η αντίσταση να καλυβεται απ το νερό που παιρνει το πλυντήριο η οχι απαραίτητα ;;
Φωτογραφία :
https://i.postimg.cc/xC0bGwqP/7153-F8-D9-DA21-49-D3-A2-F6-30476-B4-A6-D0-C.jpg
https://postimg.cc/LqbX20tq
Sotos_ster
13-01-22, 01:55
Δεν γνωρίζει κανείς ;
Di*Ca_Electronic
13-01-22, 02:57
Φίλε Σωτήρη,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ γεμάτη ΥΓΕΙΑ εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου.
Απ΄ ότι φαίνεται από τη φωτογραφία η αντίσταση παραμένει ακάλυπτη εντός του χώρου που γίνεται η
πλύση, οπότε νερά θα πέφτουν επάνω της ούτως ή άλλως κατά τη διάρκεια της πλύσης, άρα θα ΄χει
προβλέψει ο κατασκευαστής, (εφόσον βέβαια έτσι πωλείται και δεν υπήρχε κάποιο πλαστικό ή άλλου είδους
κάλυμμα που να το ΄χεις αφαιρέσει), να το ΄χει καλύψει με τέτοιου είδους μόνωση ώστε να μην βραχυκυκλώνεται
και να καταστρέφεται.
Τώρα για να παραμένει καλυμμένη με νερό κατά τη διάρκεια της πλύσης δεν το γνωρίζω ούτε φαίνεται από
τ΄ εξωτερικό περιβάλλον, αν δεν ανοιχτεί η πόρτα του πλυντηρίου.
Ανάφερε αν θέλεις το μοντέλο της συσκευής μήπως βρεθεί στο Διαδίκτυο το Service ή το User Manual για
περισσότερη πληροφόρηση.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Εμένα το φτωχό μου το μυαλό λέει ότι η αντίσταση πρέπει να είναι βυθισμένη στο νερό για να το ζεστάνει.
Sotos_ster
13-01-22, 11:05
Φίλε Σωτήρη,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ γεμάτη ΥΓΕΙΑ εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου.
Απ΄ ότι φαίνεται από τη φωτογραφία η αντίσταση παραμένει ακάλυπτη εντός του χώρου που γίνεται η
πλύση, οπότε νερά θα πέφτουν επάνω της ούτως ή άλλως κατά τη διάρκεια της πλύσης, άρα θα ΄χει
προβλέψει ο κατασκευαστής, (εφόσον βέβαια έτσι πωλείται και δεν υπήρχε κάποιο πλαστικό ή άλλου είδους
κάλυμμα που να το ΄χεις αφαιρέσει), να το ΄χει καλύψει με τέτοιου είδους μόνωση ώστε να μην βραχυκυκλώνεται
και να καταστρέφεται.
Τώρα για να παραμένει καλυμμένη με νερό κατά τη διάρκεια της πλύσης δεν το γνωρίζω ούτε φαίνεται από
τ΄ εξωτερικό περιβάλλον, αν δεν ανοιχτεί η πόρτα του πλυντηρίου.
Ανάφερε αν θέλεις το μοντέλο της συσκευής μήπως βρεθεί στο Διαδίκτυο το Service ή το User Manual για
περισσότερη πληροφόρηση.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα και να μην είναι τελείως καλυμενη από το νερό ;
Κι αν πχ ο εκτοξευτηρας φρακάρει από ένα πιρούνι πχ και σταματήσει σε ένα σημείο μακρυά απ την αντίσταση χωρίς να πέφτει νερό πάνω της ; Αυτό έχω σκεφτει και μπηκα σε προβληματισμό .το μοντέλο είναι Morris pls 601
Κυριακίδης
13-01-22, 12:00
Τότε θα σταματήσει η συσκευή , δεδομένου ότι έχει 2 κλίξον , ένα του ελέγχου θερμοκρασίας αριστερά, και ένα κλίξον ασφαλείας δεξιά που αγκαλιάζει την αντίσταση. Η συνδεσμολογία του κλίξον ασφαλείας της αντίστασης θα δείξει το σαφές ,αν π.χ. θα πάψει να λειτουργεί μόνο η αντίσταση , ή θα πάψει γενικά μαζί και η αντλία πλύσης .
Εμένα το φτωχό μου το μυαλό λέει ότι η αντίσταση πρέπει να είναι βυθισμένη στο νερό για να το ζεστάνει.
Αν θεωρήσουμε από τα σκεπτικά του κατασκευαστή ότι ζεσταίνει το νερό με την αντλία πλύσης ακινητοποιημένη προτού αυτή ξεκινήσει τότε ισχύει αυτό που λες . Αλλά αν η αντλία πλύσης (ως σκεπτικό κατασκευαστή) είναι πάντα και αυτή ενεργή, ταυτόχρονα με την ενεργή αντίσταση , δεν θα υπάρχει πρόβλημα , και αν η αντλία πλύσης κολλήσει ή βουλώσει πρώτη, τότε το κλίξον ασφαλείας σώζει την κατάσταση.
Σε περίπτωση που δεν μπορούν να βρεθούν πληροφορίες για τα λίτρα νερού που παίρνει (π.χ. 4-5 λίτρα?) τα αποχετεύεις σε κουβά και βλέπεις , διαφορετικά φαντάζομαι μόνο με αλλαγή ίδιου πιεσσοστάτη, ή αν υπάρχει μέσα στον θάλαμο διακριτή ένδειξη ύψους ποσότητας νερού.
Άλλο σκεπτικό
Δεδομένου ότι η αντίσταση είναι από όσο υπολογίζω περίπου 1Kw και η αντλία πλύσης 150W? , μάξιμουμ φορτίο συσκευής είναι 5 Α? (και όμως όπου βρίσκουμε πρίζα που ασφαλίζεται στον πίνακα είτε με 16Α είτε με 10Α? , ενώ θα αρκούσε και ασφάλεια 6Α? . Τι προτείνει στο ταμπελάκι της συσκευής για την ασφάλεια από πίνακα για τις πρίζες , πιθανολογώ 10Α.
Sotos_ster
13-01-22, 16:53
Τότε θα σταματήσει η συσκευή , δεδομένου ότι έχει 2 κλίξον , ένα του ελέγχου θερμοκρασίας αριστερά, και ένα κλίξον ασφαλείας δεξιά που αγκαλιάζει την αντίσταση. Η συνδεσμολογία του κλίξον ασφαλείας της αντίστασης θα δείξει το σαφές ,αν π.χ. θα πάψει να λειτουργεί μόνο η αντίσταση , ή θα πάψει γενικά μαζί και η αντλία πλύσης .
Αν θεωρήσουμε από τα σκεπτικά του κατασκευαστή ότι ζεσταίνει το νερό με την αντλία πλύσης ακινητοποιημένη προτού αυτή ξεκινήσει τότε ισχύει αυτό που λες . Αλλά αν η αντλία πλύσης (ως σκεπτικό κατασκευαστή) είναι πάντα και αυτή ενεργή, ταυτόχρονα με την ενεργή αντίσταση , δεν θα υπάρχει πρόβλημα , και αν η αντλία πλύσης κολλήσει ή βουλώσει πρώτη, τότε το κλίξον ασφαλείας σώζει την κατάσταση.
Σε περίπτωση που δεν μπορούν να βρεθούν πληροφορίες για τα λίτρα νερού που παίρνει (π.χ. 4-5 λίτρα?) τα αποχετεύεις σε κουβά και βλέπεις , διαφορετικά φαντάζομαι μόνο με αλλαγή ίδιου πιεσσοστάτη, ή αν υπάρχει μέσα στον θάλαμο διακριτή ένδειξη ύψους ποσότητας νερού.
Άλλο σκεπτικό
Δεδομένου ότι η αντίσταση είναι από όσο υπολογίζω περίπου 1Kw και η αντλία πλύσης 150W? , μάξιμουμ φορτίο συσκευής είναι 5 Α? (και όμως όπου βρίσκουμε πρίζα που ασφαλίζεται στον πίνακα είτε με 16Α είτε με 10Α? , ενώ θα αρκούσε και ασφάλεια 6Α? . Τι προτείνει στο ταμπελάκι της συσκευής για την ασφάλεια από πίνακα για τις πρίζες , πιθανολογώ 10Α.
Στη δίκη μου περίπτωση ισχυει το δεύτερο σκεπτικό του κατασκευαστή . Δλδ το νερό ζεσταίνεται ταυτόχρονα δουλεύοντας η αντλία και η αντίσταση μαζί .
Παραθέτω φωτογραφία με τα χαρακτηριστικά
https://storage.googleapis.com/eikonastore/2022/01/13/EC2414CA-496E-4ED9-A3A3-73D210795FD3.th.jpg
Κυριακίδης
13-01-22, 17:21
Λέει κατανάλωση νερού 18 λίτρα (το θέμα είναι πόσες φορές πετάει και επαναγεμίζει ) οπότε μια διαίρεση και βασιζόμενοι στην κωλ...ρδία. :biggrin:
Για τα 10Α πρόταση κατασκευαστή , ας απαντήσουν οι εμπειρότεροι (σε περιπτώσεις που κάποιοι χρησιμοποιούν την συσκευή σε πρίζες ασφαλισμένες άνω των 10Α
Τα μοντέλα αυτά έχουν κυκλοφορήσει με 2 τύπους αντιστάσεις α) ευθεία αντίσταση και πιο κοντή , πάλι 1-1,2kw , β) και μακρύτερη υπό γωνία . Οι τελευταία είναι καλύτερη και πιο ήπια θέρμανση που βασίζεται στην μεγαλύτερη επιφάνεια της αντίστασης .
πλύση, οπότε νερά θα πέφτουν επάνω της ούτως ή άλλως κατά τη διάρκεια της πλύσης, Σωστά
Sotos_ster
13-01-22, 18:55
Λέει κατανάλωση νερού 18 λίτρα (το θέμα είναι πόσες φορές πετάει και επαναγεμίζει ) οπότε μια διαίρεση και βασιζόμενοι στην κωλ...ρδία. :biggrin:
Για τα 10Α πρόταση κατασκευαστή , ας απαντήσουν οι εμπειρότεροι (σε περιπτώσεις που κάποιοι χρησιμοποιούν την συσκευή σε πρίζες ασφαλισμένες άνω των 10Α
Τα μοντέλα αυτά έχουν κυκλοφορήσει με 2 τύπους αντιστάσεις α) ευθεία αντίσταση και πιο κοντή , πάλι 1-1,2kw , β) και μακρύτερη υπό γωνία . Οι τελευταία είναι καλύτερη και πιο ήπια θέρμανση που βασίζεται στην μεγαλύτερη επιφάνεια της αντίστασης .
Σωστά
4 επαναγεμισμΑτα άρα 4,5 λιτρα σε κάθε γέμισμα. Έχει την αντίσταση που είναι γωνιακή
Sotos_ster
13-01-22, 19:32
Το κυρίως πρόβλημα με αυτό το μοντέλο εδώ και δυο χρόνια είναι άλλο και θέλω πραγματικά τα φώτα κάποιου που κατέχει από αυτό. Ρώτησα για την ποσοτητα του νερού επειδή κάθε δυο μήνες περίπου το ανοίγω από πίσω και ρυθμίζω την βίδα του πιεσοστατη διότι παιρνει πολύ νερό και υπερχειλίζει σε βάθος χρόνου 2-3 μήνες περίπου. Το ανοίγω λοιπόν κάθε φορά και το ρυθμίζω να παιρνει 4,5 λιτρα νερό αλλά σιγά σιγά αυτό πάλι ανεβάζει την σταθμη. Έχω αλλάξει τα πάντα , πιεσοστατη, βαλβίδα νερού, έβαλα σφήνα στον πιεστοστατη μήπως τυχόν από τραντάγματα όταν δουλεύει γυριζει η βίδα μόνη της σιγά σιγά αλλά τίποτα ! Τώρα άλλαξα και την υδατοπαγιδα και περιμένω να δω σε λίγες μέρες αν ανεβαίνει η σταθμη πάλι. Η προηγούμενη πάντως ούτε τρύπια ήταν ούτε βουλωμένη. Είχα ρωτήσει έναν τεχνικό που είχε παλιά την μορρις και μου είπε ότι κάποια από αυτα τότε είχαν βγει ελλατωματικες παρτίδες. Δεν μου είπε από τι είναι γιατί θέλει να το πάω εκει να το κανει αυτός αλλά εγώ προσπαθώ να το βρω μόνος μου . Μου είπε ότι δεν μπορώ να το κάνω εγώ γιατί θα το χαλάσω.
Sotos_ster
14-01-22, 12:34
Νομίζω κι όταν πάω το μετακίνηση - κουβαλήσω χανει παλι την ρύθμιση του για λίγες ώρες .. δεν ξέρω αν αυτό σας βοηθαει να καταλαβεται κι αλλά
Κυριακίδης
14-01-22, 14:01
Πάντα η υπερχείλιση συμβαίνει αμέσως με την εισαγωγή του 1ου νερού ?, ή μπορεί να συμβεί και λίγο αργότερα κατά την λειτουργία της συσκευής .
Άλλη υπόθεση , στο λάστιχο πιεσσοστάτη (το λεπτό που κουμπώνει στην είσοδο πιεσσοστάτη) είναι σιλικόνης διάφανο? ή επίσης και αυτό λάστιχο μαύρο. Πολλές φορές αυτά τα λεπτά λάστιχα (όχι της υδατοπαγίδας) τα κουμπώνουν χωρίς σφιγκτήρα , αλλά της σιλικόνης με τον καιρό σκληραίνει και χάνει την στεγανότητα και αξιοπιστία στον έλεγχο της πίεσης.
Sotos_ster
14-01-22, 15:43
Πάντα η υπερχείλιση συμβαίνει αμέσως με την εισαγωγή του 1ου νερού ?, ή μπορεί να συμβεί και λίγο αργότερα κατά την λειτουργία της συσκευής .
Άλλη υπόθεση , στο λάστιχο πιεσσοστάτη (το λεπτό που κουμπώνει στην είσοδο πιεσσοστάτη) είναι σιλικόνης διάφανο? ή επίσης και αυτό λάστιχο μαύρο. Πολλές φορές αυτά τα λεπτά λάστιχα (όχι της υδατοπαγίδας) τα κουμπώνουν χωρίς σφιγκτήρα , αλλά της σιλικόνης με τον καιρό σκληραίνει και χάνει την στεγανότητα και αξιοπιστία στον έλεγχο της πίεσης.
Λοιπόν το πλυντήριο υπερχειλίζει αμέσως μετά την εισαγωγή του πρώτου νερού κι όχι κατά τη διάρκεια της πλύσης . Άρα αποκλείουμε το ενδεχόμενο να είναι η βαλβίδα ( την έχω αλλάξει κιόλας).
Το λεπτό λάστιχο και το χοντρο επίσης τα άλλαξα. Πριν νομιζω το λεπτό ήταν διαφανο αλλά δεν είμαι σίγουρος. Τώρα αυτό που έβαλα είναι μαύρο. Όπως και να χει και τα δυο σφίγγουν και εφαρμόζουν αρκετά καλά στον πιεσοστατη και το προηγούμενο επίσης , διότι τα είχα τσεκάρει . Δεν νομιζω δηλαδή ότι παίρνουν αέρα. Πάντως πιστεύω ότι το πρόβλημα ΚΑπου εκει κυμαίνεται, στο λεπτό λάστιχο. Εσείς τι λέτε ; Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα του προγραμματιστή ;
Sotos_ster
14-01-22, 19:05
Μήπως το προηγούμενο λεπτό λάστιχο δεν ήταν σωστά κατασκευασμένο, πχ παραήταν λεπτό κι αυτό έφερνε πρόβλημα στην πίεση του αέρα ; Δηλαδή καθυστερούσε να ανεβεί η πίεση του αέρα… πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο
Κυριακίδης
15-01-22, 10:07
Βάζω 2 βίντεο που δείχνουν την δομή κάποιου πιεσσοστάτη
https://www.youtube.com/watch?v=guE62xXO3WY
https://www.youtube.com/watch?v=G8LcsezlvHw
Οι μεμβράνες και ο ενδιάμεσος πλαστικός ωστήρας είναι πάντα σταθερές (εκτός αν τρυπήσει η μεμβράνη ή για κάποιον λόγο λειώσει ο πλαστικός ωστήρας .
Ακόμη πιο κάτω είναι οι λάμες διακόπτες που η κάθε λάμα είναι υπολογισμένη κατά ύψος για συγκεκριμένα λίτρα νερό κτλ
Η κάθε λάμα διακόπτης ρυθμίζεται από μια κεντρική βίδα και αυτήν την βίδα δεν την πειράζουμε ποτέ
Στην κάθε λάμα διακόπτη έχει και βίδα για μικρορύθμιση του επιπέδου στάθμης νερού που διορθώνει την πρώτη πιο πάνω βίδα (κεντρική) ούτε και αυτήν πρέπει να την πειράζουμε (επομένως ο μόνος λόγος ο πιεσσοστάτης που θα αντικαταστήσουμε πρέπει να έχει τα ίδια στοιχεία του ίδιου του κατασκευαστή ) ούτε καν παραπλήσιου μοντέλου με τα ίδια λίτρα διότι μπορεί το παραπλήσιο μοντέλο να έχει άλλο μέγεθος υδατοπαγίδας , διαμμόρφωσης λεκάνης στον θάλαμο κτλ .
Λογικά μετά από 2 μήνες με εξαίρεση την μεμβράνη / τον πλαστικό ωστήρα / και τις βίδες ρύθμισης (που λες ότι τις κοκκάλωσες και δεν γυρίζουν με τίποτα οι ρυθμίσεις στις βίδες) μένουν ύποπτα τα λαμάκια διακόπτες (όπως είναι και μακριά ως λάμες και ευαίσθητες κοντράρονται με την πίεση του νερού αλλά και κοντράρισμα από τις ρυθμίσεις στις βίδες )
Πάμε όμως στην περίπτωση που λες ότι άλλαξες πιεσσοστάτη (και θεωρώ ότι σε αυτόν τον νέο πιεσσοστάτη δεν πείραξες καμία βίδα ρύθμισης και αυτός που σου το έδωσε το ανταλλακτικό έχει κατοχυρωμένα τα στοιχεία ότι είναι κατάλληλος για μίνι πλυντήριο πιάτων του συγκεκριμένου μοντέλου morris pls κτλ)
Συγκεκριμένα στοιχεία , αν είναι μια στάθμης η διπλής στάθμης νερού κτλ
συγκεκριμένα αμπέρ που υποστηρίζουν (οι λάμες )
Συγκεκριμένες πιέσεις που αναγράφονται π.χ. 70/30 (ενδεικτικά)
Το λογικό είναι αν μετά από 2 μήνες χάνει τις ρυθμίσεις , τα λαμάκια έχουν στραβώσει / αδυνατίσει (και για αυτό το ξαναρυθμίζεις και "διορθώνει" , αλλά ο πιεσσοστάτης πιθανά είναι ακατάλληλος + με το ότι με την επαναρρύθμιση αυτή γίνεται και πάλι λανθασμένα εξαιτίας το λαμάκι που έχει ήδη στραβώσει από την 1η φορά.
Μήπως το προηγούμενο λεπτό λάστιχο δεν ήταν σωστά κατασκευασμένο, πχ παραήταν λεπτό κι αυτό έφερνε πρόβλημα στην πίεση του αέρα ; Δηλαδή καθυστερούσε να ανεβεί η πίεση του αέραβ¦ πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο
Λεπτότερο το λεπτό λάστιχο δεν μπορεί να είναι , γιατί εκεί που κουμπώνει στην υποδοχή του πιεσσοστάτη για να μπει , αναγκαστικά το λεπτότερο σωληνάκι θα έχει και πάλι αρκετά μεγάλη εσωτερική διάμετρο.
Για την καθυστέρηση της πίεσης αέρα μπορεί να υποθέσουμε την υδατοπαγίδα (χοντρότερος σωλήνας ) να έχει μπει λάθος διάμετρος υδατοπαγίδας .
Η π.χ. βουλωμένο φίλτρο κάτω στον θάλαμο που κατά την είσοδο του 1ου νερού (ή άλλου σημείου) έχει κλείσει ήδη ο πιεσσοτάτης και την βαλβίδα (αλλά λόγω βουλωμένου φίλτρου παρόλο που έκλεισε η βαλβίδα επιστρέφει τα πλεονάζοντα νερά αργότερα με αποτέλεσμα την πιθανή υπερχείλιση. (επειδή μιλάμε για πολύ λίγα λίτρα νερού , αν υποθέσουμε και ισχυρή πίεση / ροή νερού από την βρύση και δια μέσου της βαλβίδας + βουλωμένου φίλτρου θα αφήσει πλεονάζοντα νερά ενώ έχει ήδη κλείσει ο πιεσσοστάτης)
Πιστεύω αν μπει του κατασκευαστή πιεσσοστάτης ο σωστός για το μοντέλο θα λυθεί το πρόβλημα (και δεν πειράζουμε ρυθμίσεις )
Sotos_ster
15-01-22, 16:14
Βάζω 2 βίντεο που δείχνουν την δομή κάποιου πιεσσοστάτη
https://www.youtube.com/watch?v=guE62xXO3WY
https://www.youtube.com/watch?v=G8LcsezlvHw
Οι μεμβράνες και ο ενδιάμεσος πλαστικός ωστήρας είναι πάντα σταθερές (εκτός αν τρυπήσει η μεμβράνη ή για κάποιον λόγο λειώσει ο πλαστικός ωστήρας .
Ακόμη πιο κάτω είναι οι λάμες διακόπτες που η κάθε λάμα είναι υπολογισμένη κατά ύψος για συγκεκριμένα λίτρα νερό κτλ
Η κάθε λάμα διακόπτης ρυθμίζεται από μια κεντρική βίδα και αυτήν την βίδα δεν την πειράζουμε ποτέ
Στην κάθε λάμα διακόπτη έχει και βίδα για μικρορύθμιση του επιπέδου στάθμης νερού που διορθώνει την πρώτη πιο πάνω βίδα (κεντρική) ούτε και αυτήν πρέπει να την πειράζουμε (επομένως ο μόνος λόγος ο πιεσσοστάτης που θα αντικαταστήσουμε πρέπει να έχει τα ίδια στοιχεία του ίδιου του κατασκευαστή ) ούτε καν παραπλήσιου μοντέλου με τα ίδια λίτρα διότι μπορεί το παραπλήσιο μοντέλο να έχει άλλο μέγεθος υδατοπαγίδας , διαμμόρφωσης λεκάνης στον θάλαμο κτλ .
Λογικά μετά από 2 μήνες με εξαίρεση την μεμβράνη / τον πλαστικό ωστήρα / και τις βίδες ρύθμισης (που λες ότι τις κοκκάλωσες και δεν γυρίζουν με τίποτα οι ρυθμίσεις στις βίδες) μένουν ύποπτα τα λαμάκια διακόπτες (όπως είναι και μακριά ως λάμες και ευαίσθητες κοντράρονται με την πίεση του νερού αλλά και κοντράρισμα από τις ρυθμίσεις στις βίδες )
Πάμε όμως στην περίπτωση που λες ότι άλλαξες πιεσσοστάτη (και θεωρώ ότι σε αυτόν τον νέο πιεσσοστάτη δεν πείραξες καμία βίδα ρύθμισης και αυτός που σου το έδωσε το ανταλλακτικό έχει κατοχυρωμένα τα στοιχεία ότι είναι κατάλληλος για μίνι πλυντήριο πιάτων του συγκεκριμένου μοντέλου morris pls κτλ)
Συγκεκριμένα στοιχεία , αν είναι μια στάθμης η διπλής στάθμης νερού κτλ
συγκεκριμένα αμπέρ που υποστηρίζουν (οι λάμες )
Συγκεκριμένες πιέσεις που αναγράφονται π.χ. 70/30 (ενδεικτικά)
Το λογικό είναι αν μετά από 2 μήνες χάνει τις ρυθμίσεις , τα λαμάκια έχουν στραβώσει / αδυνατίσει (και για αυτό το ξαναρυθμίζεις και "διορθώνει" , αλλά ο πιεσσοστάτης πιθανά είναι ακατάλληλος + με το ότι με την επαναρρύθμιση αυτή γίνεται και πάλι λανθασμένα εξαιτίας το λαμάκι που έχει ήδη στραβώσει από την 1η φορά.
Λεπτότερο το λεπτό λάστιχο δεν μπορεί να είναι , γιατί εκεί που κουμπώνει στην υποδοχή του πιεσσοστάτη για να μπει , αναγκαστικά το λεπτότερο σωληνάκι θα έχει και πάλι αρκετά μεγάλη εσωτερική διάμετρο.
Για την καθυστέρηση της πίεσης αέρα μπορεί να υποθέσουμε την υδατοπαγίδα (χοντρότερος σωλήνας ) να έχει μπει λάθος διάμετρος υδατοπαγίδας .
Η π.χ. βουλωμένο φίλτρο κάτω στον θάλαμο που κατά την είσοδο του 1ου νερού (ή άλλου σημείου) έχει κλείσει ήδη ο πιεσσοτάτης και την βαλβίδα (αλλά λόγω βουλωμένου φίλτρου παρόλο που έκλεισε η βαλβίδα επιστρέφει τα πλεονάζοντα νερά αργότερα με αποτέλεσμα την πιθανή υπερχείλιση. (επειδή μιλάμε για πολύ λίγα λίτρα νερού , αν υποθέσουμε και ισχυρή πίεση / ροή νερού από την βρύση και δια μέσου της βαλβίδας + βουλωμένου φίλτρου θα αφήσει πλεονάζοντα νερά ενώ έχει ήδη κλείσει ο πιεσσοστάτης)
Πιστεύω αν μπει του κατασκευαστή πιεσσοστάτης ο σωστός για το μοντέλο θα λυθεί το πρόβλημα (και δεν πειράζουμε ρυθμίσεις )
Φυσικά και τον είχα Πειραξει κι αυτόν και μάλιστα αρκετές φορές. Έχω παίξει με την βίδα πολλές φορές ώστε να το φερω στην σωστή σταθμη. Επαναλαμβάνω είναι διπλός και όχι μόνος πιεσοστατης . Και ο προηγούμενος πάλι διπλός ήταν . Ο τεχνικός που μου τον έδωσε Υποτιθεται ξέρει ότι πρέπει να μου δώσει ιδιο με ίδια στοιχεία για το ίδιο μοντέλο. Και ίδιο φαινεται να μου έχει δώσει κιόλας. Δεν δουλεύει ένα μήνα σωστά και τον δεύτερο μήνα ξαφνικά υπερχειλίζει απ τα 4 λιτρα στα 7 πχ. Σιγά σιγά ανεβαίνει η σταθμη βδομάδα με βδομάδα το παρατηρώ , μέχρι να φτάσει στο χείλος , που αυτό παιρνει συνολικά 2-3 μήνες. Μετά αναγκαστικα το ανοίγω να γυρίσω πάλι την βίδα του πιεσοστατη.
Κυριακίδης
15-01-22, 16:42
Έχω παίξει με την βίδα πολλές φορές ώστε να το φερω στην σωστή σταθμη επομένως (και έχεις πει ότι την βίδα ρύθμισης την σταθεροποίησες με δικό σου τρόπο) για να ξεφεύγει και πάλι , τι άλλο θα είναι , τα λαμάκια (πες ποιότητα κακή).
Αλλά .... σε ένα τέτοιο συμβάν θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαπιστώσεις , τις έγραψα στο #15 στις τελευταίες 5-6 γραμμές . Και αν δεν είναι ούτε από αυτό , για το άλλο που ρωτάς αν τυχόν το κάνει το σφάλμα ο μηχανικός προγραμματιστής , το θεωρώ αδύνατον , γιατί ακόμη και να έχει ξεφύγει το πρόγραμμα , τον τελευταίο λόγο τον έχει πάλι ο πιεσσοστάτης (δεν μπορεί να δημιουργηθεί π.χ. παράκαμψη του πιεσσοστάτη και να ελέγχει την βαλβίδα εισαγωγής νερού από το πρόγραμμα)
Sotos_ster
15-01-22, 17:20
επομένως (και έχεις πει ότι την βίδα ρύθμισης την σταθεροποίησες με δικό σου τρόπο) για να ξεφεύγει και πάλι , τι άλλο θα είναι , τα λαμάκια (πες ποιότητα κακή).
Αλλά .... σε ένα τέτοιο συμβάν θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαπιστώσεις , τις έγραψα στο #15 στις τελευταίες 5-6 γραμμές . Και αν δεν είναι ούτε από αυτό , για το άλλο που ρωτάς αν τυχόν το κάνει το σφάλμα ο μηχανικός προγραμματιστής , το θεωρώ αδύνατον , γιατί ακόμη και να έχει ξεφύγει το πρόγραμμα , τον τελευταίο λόγο τον έχει πάλι ο πιεσσοστάτης (δεν μπορεί να δημιουργηθεί π.χ. παράκαμψη του πιεσσοστάτη και να ελέγχει την βαλβίδα εισαγωγής νερού από το πρόγραμμα)
Μα και με τον προηγούμενο πιεσοστατη πάλι το ίδιο πρόβλημα είχα . Δηλαδή τοσο πια τύχη να έχουν και οι δυο πιεσοστατες προβληματικά λαμακια;
Λαμακια εννοείς αυτά που είναι εξωτερικά η μέσα ;
Κυριακίδης
15-01-22, 17:54
Λαμακια εννοείς αυτά που είναι εξωτερικά η μέσα ; Τα μέσα που μετακινούνται ανάλογα την πίεση.
να έχουν και οι δυο πιεσοστατες προβληματικά λαμακια;
Δεν θέλω να το πιστέψω ούτε και εγώ , αλλά υπερχείλιση δεν έπρεπε να συμβεί ( ο διπλός πιεσσοστάτης που λες είναι στην ουσία 2 ξεχωριστοί στρόγγυλοι πιεσσοστάτες που φαντάζομαι ενώνονται με μια κοινή διχάλα για το σωληνάκι της υδατοπαγίδας ) , το ένα είναι της ρύθμισης ποσότητας νερού στον θάλαμο και το άλλο είναι υπερχείλισης (προστασία υπερχείλισης) που όμως δεν βλέπω να λειτούργησε (ανάλογα τον κατασκευαστή να ξεκινήσει η αντλία αποχέτευσης για να αποφευχθεί πλημμύρα ή να σταματήσει όλη η συσκευή πλήρως ) , μπορεί να προηγήθηκαν λάθη.
Και από αυτά τα λάθη περιμένει ο τεχνικός να του πεις εσύ να στο φτιάξει για να σε μαδήσει .
Sotos_ster
15-01-22, 18:05
Τα μέσα που μετακινούνται ανάλογα την πίεση.
Δεν θέλω να το πιστέψω ούτε και εγώ , αλλά υπερχείλιση δεν έπρεπε να συμβεί ( ο διπλός πιεσσοστάτης που λες είναι στην ουσία 2 ξεχωριστοί στρόγγυλοι πιεσσοστάτες που φαντάζομαι ενώνονται με μια κοινή διχάλα για το σωληνάκι της υδατοπαγίδας ) , το ένα είναι της ρύθμισης ποσότητας νερού στον θάλαμο και το άλλο είναι υπερχείλισης (προστασία υπερχείλισης) που όμως δεν βλέπω να λειτούργησε (ανάλογα τον κατασκευαστή να ξεκινήσει η αντλία αποχέτευσης για να αποφευχθεί πλημμύρα ή να σταματήσει όλη η συσκευή πλήρως ) , μπορεί να προηγήθηκαν λάθη.
Και από αυτά τα λάθη περιμένει ο τεχνικός να του πεις εσύ να στο φτιάξει για να σε μαδήσει .
ΝΑι δεν λειτουργεί στην υπερχείλιση κι αυτό ίσως επειδή τα έχω πειραξει . Δηλαδή εσυ λες σίγουρα είναι από τον πιεσοστατη ;
Κυριακίδης
15-01-22, 18:33
Αν είχαμε μερικά καλούδια σχηματικά από το μοντέλο όλα παίζονται.
https://2020cadillac.com/dishwasher-wiring-diagram/kitchenaid-dishwasher-wiring-schematic-manual-e-books-dishwasher-wiring-diagram/
τα υπόλοιπα είναι ζήτημα χρόνου , ο τεχνικός που σε περιμένει , τα σχέδια τα έχει κρυμμένα στην ντουλάπα του.
Sotos_ster
15-01-22, 18:55
Αν είχαμε μερικά καλούδια σχηματικά από το μοντέλο όλα παίζονται.
https://2020cadillac.com/dishwasher-wiring-diagram/kitchenaid-dishwasher-wiring-schematic-manual-e-books-dishwasher-wiring-diagram/
τα υπόλοιπα είναι ζήτημα χρόνου , ο τεχνικός που σε περιμένει , τα σχέδια τα έχει κρυμμένα στην ντουλάπα του.
Δεν το πάω με τίποτα σε αυτόν . Δυο είναι τα σενάρια πιστεύω . Πιεσοστατης η υδατοπαγιδα. Η υδατοπαγιδα μου φαινεται μια χαρά καθώς έβαλα καινουργια , άρα πάμε στον πιεστοστατη . Απλά αυτός ο τεχνικός μου είχε πει ότι είναι κάτι άλλο που δε μπορώ να το κάνω μόνος κι ότι κάποια από αυτά τα μοντέλα είχα βγει με αυτό το πρόβλημα τότε .
Κυριακίδης
16-01-22, 00:10
Οι παλιές καλές ημέρες (διαφημιστικό 1988)
https://www.youtube.com/watch?v=lAbYJTOUN4o
Διαφημιστικό 1994
https://www.youtube.com/watch?v=XisiHMsQUGw
Και ένα κοντινό μοντέλο του PLS 602
https://www.youtube.com/watch?v=2bvS4L7OW_k
Στο 02:54 έχει ένα σχεδιάγραμμα (μπορεί να έχει διαφορές αλλά τέλος πάντων)
Το σχεδιάγραμμα
48896
Μελέτα τα P1 & P2 = Το P1 είναι πιεσσοστάτης ρύθμισης νερού , το P2 προστασία Over flow.
Για το P1 (και επαφές 1-2) θα δεις ότι μόνο αυτή η γραμμή κουμαντάρει το νερό . Μόλις γεμίσει δίνει (1-3 επαφές) φόρτσα στα κλίξον για να ξυπνήσουν την αντίσταση και άλλες λειτουργίες .
Το P1 και πιο πάνω που έχει κάτι μαζεμένα νούμερα περί 27/31 + 25 + 29 είναι επαφές χρονοδιακόπτη , θα δεις δεν μπορεί να επηρεάσει άμεσα την βαλβίδα V1 παρά μόνο διά μέσου του πιεσσοστάτη .
Από την δεξιά πλευρά το P2 είναι ο πιεσσοστάτης προστασίας (ναι μεν 3 επαφές αλλά υποστηριζόμενα καλώδια μόνο 2 )
Μελέτα τα αυτά , αν και δεν είναι ίδιο σχέδιο , αλλά θα βοηθήσει στο να μην έχεις λάθος εντυπώσεις σαν αυτές π.χ. "μπας και φταίει ο χρονοδιακόπτης " .
Γιατί δεν δούλεψε το over flow του πιεσσοστάτη 2?
Η αντλία AP κουμαντάρετε από 2 γραμμές
1) Από την γραμμή 37 + 1-3 επαφές του P2 (όταν συμβεί υπερχείλιση)
2) Από την γραμμή 29 του χρονοδιακόπτη + 3 επαφή του πιεσσοστάτη P2 (και όταν ορίσει ο χρονοδιακόπτης πότε να βγάλει τα νερά ) , αλλά η επαφή που ξεκινάει από το 37 είναι ο ύστατος λόγος να δουλέψει η αντλία αποχέτευσης ακόμη και αν σαλτάρει ο χρονοδιακόπτης .
Sotos_ster
16-01-22, 02:22
Οι παλιές καλές ημέρες (διαφημιστικό 1988)
https://www.youtube.com/watch?v=lAbYJTOUN4o
Διαφημιστικό 1994
https://www.youtube.com/watch?v=XisiHMsQUGw
Και ένα κοντινό μοντέλο του PLS 602
https://www.youtube.com/watch?v=2bvS4L7OW_k
Στο 02:54 έχει ένα σχεδιάγραμμα (μπορεί να έχει διαφορές αλλά τέλος πάντων)
Το σχεδιάγραμμα
48896
Μελέτα τα P1 & P2 = Το P1 είναι πιεσσοστάτης ρύθμισης νερού , το P2 προστασία Over flow.
Για το P1 (και επαφές 1-2) θα δεις ότι μόνο αυτή η γραμμή κουμαντάρει το νερό . Μόλις γεμίσει δίνει (1-3 επαφές) φόρτσα στα κλίξον για να ξυπνήσουν την αντίσταση και άλλες λειτουργίες .
Το P1 και πιο πάνω που έχει κάτι μαζεμένα νούμερα περί 27/31 + 25 + 29 είναι επαφές χρονοδιακόπτη , θα δεις δεν μπορεί να επηρεάσει άμεσα την βαλβίδα V1 παρά μόνο διά μέσου του πιεσσοστάτη .
Από την δεξιά πλευρά το P2 είναι ο πιεσσοστάτης προστασίας (ναι μεν 3 επαφές αλλά υποστηριζόμενα καλώδια μόνο 2 )
Μελέτα τα αυτά , αν και δεν είναι ίδιο σχέδιο , αλλά θα βοηθήσει στο να μην έχεις λάθος εντυπώσεις σαν αυτές π.χ. "μπας και φταίει ο χρονοδιακόπτης " .
Γιατί δεν δούλεψε το over flow του πιεσσοστάτη 2?
Η αντλία AP κουμαντάρετε από 2 γραμμές
1) Από την γραμμή 37 + 1-3 επαφές του P2 (όταν συμβεί υπερχείλιση)
2) Από την γραμμή 29 του χρονοδιακόπτη + 3 επαφή του πιεσσοστάτη P2 (και όταν ορίσει ο χρονοδιακόπτης πότε να βγάλει τα νερά ) , αλλά η επαφή που ξεκινάει από το 37 είναι ο ύστατος λόγος να δουλέψει η αντλία αποχέτευσης ακόμη και αν σαλτάρει ο χρονοδιακόπτης .
Εμένα είναι σαν αυτο το διαφημιστικό του 1994. Αλλά και το 602 δεν έχει καμια διαφορά παρά μόνο σε εξωτερική εμφάνιση. Με το σχεδιάγραμμα δεν ειναι και τόσο εύκολο να βγάλω ακρη μιας και δεν καταλαβαίνω το νόημα του. Αύριο θα το δοκιμασω πάλι να δω αν αυξήθηκε καθόλου η ποσοτητα από την τελευταία φορά που το δοκίμασα ( την προηγούμενη βδομάδα ). Αν δω οτι είναι στα 4,5 λιτρα τότε είμαι σε καλό δρόμο, αλλά θα περιμένω κι άκομα λίγο για δοκιμές για σιγουριά. Αν δω οτι παιρνει παλι παραπάνω νερό Μετά η επόμενη λύση αγοράζω καινουργιο πιεσοστατη και τον δοκιμάζω ;;
Κυριακίδης
16-01-22, 11:27
Με το σχεδιάγραμμα δεν ειναι και τόσο εύκολο να βγάλω ακρη μιας και δεν καταλαβαίνω το νόημα του.
Για έναν τεχνικό είναι πάντα χρήσιμο.
Για εσένα ένα παράδειγμα , πως ήξερες ποιον από τους 2 πιεσσοστάτες είναι για ρύθμιση νερού , έτσι ώστε να μην πειράξεις με τίποτα την ρύθμιση του πιεσσοστάτη P2 που είναι προστασίας .
Το P1 σου προδίδει (αν και οι 2 πιεσσοστάτες έχουν επίσης 3 επαφές και είναι εξωτερικά όμοιοι μεταξύ τους ) την αναγνωσιμότητα με τις συνδέσεις καλώδια ότι στον P1 έχει κουμπωμένα 3 καλώδια και στις 3 επαφές , ενώ στο P2 έχει πάλι 3 καλώδια αλλά μόνο στις 2 επαφές . Αυτά πριν να ξηλώσεις τον 1ο αρχικό πιεσσοστάτη της μάνας του. Βγάλε φωτό παλιάς και νέας υδατοπαγίδας λάστιχο.
Ποιες επαφές περιμένεις να βρεις ανοικτές και ποιες κλειστές ,και ποιες θα αλλάξουν κατά την λειτουργία . (οκ συμφωνώ ότι δεν είναι για σένα κάτι τέτοια )
Μετά η επόμενη λύση αγοράζω καινουργιο πιεσοστατη και τον δοκιμάζω ;;
Ούτε εγώ γνωρίζω προς το παρόν ποιος είναι ο εγκεκριμένος πιεσσοστάτης , βγάλε αναλυτικές φωτό τον 1ο αρχικό πιεσσοστάτη της μάνας του που να διακρίνονται όλα όσα στοιχεία αναφέρει επάνω του , βγάλε φωτό και τον πιεσσοστάτη που σου έδωσε ο τεχνικός . Και αυτοί που είναι μέσα και καθημερινά στο αντικείμενο θα σου πουν αν είναι κατάλληλος ή όχι .
Π.χ. όταν εγώ ήθελα να πάρω ένα τάδε ανταλλακτικό από την τάδε μάρκα , σημείωνα τα στοιχεία του ανταλλακτικού ή πήγαινα το δείγμα να το δει . Ο μαγαζάτορας πληκρολογούσε τα στοιχεία στον υπολογιστή και μπαμ μπαμ μου έλεγε "αυτό είναι το ανταλλακτικό " κάνει τόσο κτλ κτλ
Όχι σώνει και καλά αυτός που θα σου δώσει όποιο ανταλλακτικό πρέπει να έχει υπολογιστή με τις σωστές λίστες ανταλλακτικών , αλλά να ξέρει τι σου δίνει.
Sotos_ster
16-01-22, 12:41
Για έναν τεχνικό είναι πάντα χρήσιμο.
Για εσένα ένα παράδειγμα , πως ήξερες ποιον από τους 2 πιεσσοστάτες είναι για ρύθμιση νερού , έτσι ώστε να μην πειράξεις με τίποτα την ρύθμιση του πιεσσοστάτη P2 που είναι προστασίας .
Το P1 σου προδίδει (αν και οι 2 πιεσσοστάτες έχουν επίσης 3 επαφές και είναι εξωτερικά όμοιοι μεταξύ τους ) την αναγνωσιμότητα με τις συνδέσεις καλώδια ότι στον P1 έχει κουμπωμένα 3 καλώδια και στις 3 επαφές , ενώ στο P2 έχει πάλι 3 καλώδια αλλά μόνο στις 2 επαφές . Αυτά πριν να ξηλώσεις τον 1ο αρχικό πιεσσοστάτη της μάνας του. Βγάλε φωτό παλιάς και νέας υδατοπαγίδας λάστιχο.
Ποιες επαφές περιμένεις να βρεις ανοικτές και ποιες κλειστές ,και ποιες θα αλλάξουν κατά την λειτουργία . (οκ συμφωνώ ότι δεν είναι για σένα κάτι τέτοια )
Ούτε εγώ γνωρίζω προς το παρόν ποιος είναι ο εγκεκριμένος πιεσσοστάτης , βγάλε αναλυτικές φωτό τον 1ο αρχικό πιεσσοστάτη της μάνας του που να διακρίνονται όλα όσα στοιχεία αναφέρει επάνω του , βγάλε φωτό και τον πιεσσοστάτη που σου έδωσε ο τεχνικός . Και αυτοί που είναι μέσα και καθημερινά στο αντικείμενο θα σου πουν αν είναι κατάλληλος ή όχι .
Π.χ. όταν εγώ ήθελα να πάρω ένα τάδε ανταλλακτικό από την τάδε μάρκα , σημείωνα τα στοιχεία του ανταλλακτικού ή πήγαινα το δείγμα να το δει . Ο μαγαζάτορας πληκρολογούσε τα στοιχεία στον υπολογιστή και μπαμ μπαμ μου έλεγε "αυτό είναι το ανταλλακτικό " κάνει τόσο κτλ κτλ
Όχι σώνει και καλά αυτός που θα σου δώσει όποιο ανταλλακτικό πρέπει να έχει υπολογιστή με τις σωστές λίστες ανταλλακτικών , αλλά να ξέρει τι σου δίνει.
Ήξερα γιατί μου είχες πει εσυ εδώ παλιότερα ποιος απ τους δυο πιεσοστατες είναι για την ρύθμιση του νερού , αλλά ίσως να πείραξα και τον άλλον , δεν θυμάμαι. Όταν έβγαλα τον πιεσοστατη που είχε από τη μάνα του, εννοειται ότι σημείωσα τα καλωδια ώστε να τα βάλω σωστά και στον επομενο . Ο πιεσοστατης που μου έδωσε ο τεχνικός είναι ίδιος ξαναλέω, τεχνικός είναι και ξερει λογικά οτι πρέπει να είναι ο κατάλληλος, δεν μπορεί να μου έδωσε άλλον άσχετο . Θα τον βγάλω μια φωτογραφία και αυτόν και τον προηγούμενο να τους δεις κι και θα σου στείλω φωτο αυριο.
Κυριακίδης
16-01-22, 13:15
Αύριο θα το δοκιμασω πάλι να δω αν αυξήθηκε καθόλου η ποσοτητα από την τελευταία φορά που το δοκίμασα ( την προηγούμενη βδομάδα ). Αν δω οτι είναι στα 4,5 λιτρα τότε είμαι σε καλό δρόμο, αλλά θα περιμένω κι άκομα λίγο για δοκιμές για σιγουριά.
Άφησε και δες πρώτα τα παραπάνω που είπες (επειδή άλλαξες υδατοπαγίδα) και αν δεν , τότε φωτό ....ήσυχα φρόνιμα σεμνά .
Κάνε μια προσπάθεια αλλαγή , οι επόμενες πλύσεις (πιατικά και ότι άλλο ) όσο το δυνατόν με λιγότερα λίπη πάνω τους.
Sotos_ster
16-01-22, 13:27
Άφησε και δες πρώτα τα παραπάνω που είπες (επειδή άλλαξες υδατοπαγίδα) και αν δεν , τότε φωτό ....ήσυχα φρόνιμα σεμνά .
Κάνε μια προσπάθεια αλλαγή , οι επόμενες πλύσεις (πιατικά και ότι άλλο ) όσο το δυνατόν με λιγότερα λίπη πάνω τους.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς .. να αλλάξω πιεσοστατη αν δεν ;;
Κυριακίδης
16-01-22, 13:40
Αν δεν πάει καλά , μετά να βγάλεις τις φωτό βιάζεσαι? . Τον δεύτερο πιεσσοστάτη έπρεπε απλά να τον αλλάξεις χωρίς να πειράξεις τις ρυθμίσεις , αυτά είναι υπολογισμένα από κατασκευαστή , αλλοίμονο αν τον κάθε πιεσσοστάτη θα έπρεπε να τον ρυθμίζουμε εμείς .
Sotos_ster
16-01-22, 13:50
Αν δεν πάει καλά , μετά να βγάλεις τις φωτό βιάζεσαι? . Τον δεύτερο πιεσσοστάτη έπρεπε απλά να τον αλλάξεις χωρίς να πειράξεις τις ρυθμίσεις , αυτά είναι υπολογισμένα από κατασκευαστή , αλλοίμονο αν τον κάθε πιεσσοστάτη θα έπρεπε να τον ρυθμίζουμε εμείς .
Τον είχα πειραξει γιατί κι αυτός έπαιρνε παραπάνω νερό λογω του ότι ηταν παλιός και μεταχειρισμένος . Γενικά αυτοί οι πιεσοστατες μου έχουν πει σε αυτά τα πλυντήρια λόγω των πολλών χρόνων χάνουν από μόνοι τους την ρύθμιση τους , χάνουν την ευαισθησία τους . Έτσι λοιπόν τον είχα πειραξει κι αυτόν και τον έφερα στα 4,5 λιτρα . Ο τεχνικός που μου τον έδωσε μου είχε πει οτι δεν είναι χαλασμένος.
Κυριακίδης
16-01-22, 13:56
Έπρεπε να τον πας πίσω αν έπαιρνε παραπάνω νερό και δεν έχεις καμία δουλειά με ρυθμίσεις
Sotos_ster
16-01-22, 14:03
Έπρεπε να τον πας πίσω αν έπαιρνε παραπάνω νερό και δεν έχεις καμία δουλειά με ρυθμίσεις
Δεν με πήρε λεφτά . Έτσι μου το έδωσε . Να σου πω … το δοκίμασα πριν και δεν πήρε παραπάνω νερό. Οσο πήρε και την προηγούμενη βδομάδα πήρε και τώρα .. αυτό είναι καλό … θα το δοκιμασω πάλι μετά από μια βδομάδα .
Κυριακίδης
16-01-22, 14:21
Οκ υπομονή (μπας και έκανε την ζημιά η υδατοπαγίδα) . Και εξηγώ τον λόγο γιατί δεν πρέπει να δέχεσαι έναν πιεσσοστάτη που δεν φορτώνει σωστά λίτρα νερού. Αν πάρεις καινούριο (και είναι όντως της μάρκας σου και μοντέλου σου) αυτός θα έχει σφραγισμένες τις βίδες από τον κατασκευαστή με μια κόλλα , καταλαβαίνεις τώρα ότι το να σου δίνει ο κάθε τυχόντας ότι νάναι και αγνώστου ταυτότητας και από πάνω να πρέπει να το ρυθμίσεις εσύ , είναι σαν να αγοράζεις κρασί σε μπουκάλι με παραβιασμένη την τάπα αρτιότητας και γνησιότητας.
Το πήρες , το αντικατέστησες , τέλος , δεν έχει μα και μου
Sotos_ster
16-01-22, 14:30
Οκ υπομονή (μπας και έκανε την ζημιά η υδατοπαγίδα) . Και εξηγώ τον λόγο γιατί δεν πρέπει να δέχεσαι έναν πιεσσοστάτη που δεν φορτώνει σωστά λίτρα νερού. Αν πάρεις καινούριο (και είναι όντως της μάρκας σου και μοντέλου σου) αυτός θα έχει σφραγισμένες τις βίδες από τον κατασκευαστή με μια κόλλα , καταλαβαίνεις τώρα ότι το να σου δίνει ο κάθε τυχόντας ότι νάναι και αγνώστου ταυτότητας και από πάνω να πρέπει να το ρυθμίσεις εσύ , είναι σαν να αγοράζεις κρασί σε μπουκάλι με παραβιασμένη την τάπα αρτιότητας και γνησιότητας.
Το πήρες , το αντικατέστησες , τέλος , δεν έχει μα και μου
Μα δεν είναι ένας τυχαίος αυτός , ίσα ίσα παλια είχε το service της Morris και ξέρει καλά από αυτά . Ο πιεσοστατης είναι αυτού του πλυντήριου , δεν είναι από άλλο μοντέλο. Αυτό που αναρωτιέμαι , αν όντως ήταν η υδατοπαγιδα , επειδή την προηγούμενη την είχα τσεκάρει , δεν είχε καποιο θέμα ούτε τρύπια ήταν ούτε βουλωμένη . Αυτο με προβληματίζει
Κυριακίδης
17-01-22, 20:20
Άλλα να σε προβληματίζουν και εξηγώ από την πηγή (και το 1ο ασπρόμαυρο σχέδιο τομή πιεσσοστάτη δείγμα που θα συναντήσεις )
https://ibuilder-en.techinfus.com/stiralnye-mashiny/neispravnosti-i-remont/pressostat/
Εξηγεί γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα να ρυθμίσεις μόνο μία βίδα και λανθασμένα να "χαιρόμαστε για την επιτυχία" της ρύθμισης .
48902
Αν είχαμε μόνο 1 βίδα ρύθμισης θα ήταν όλα τέλεια , αλλά το πρόβλημα ήταν ότι ο κατασκευαστής έπρεπε να σκεφτεί πως θα αποφευχθεί ο σπινθηρισμός κατά την όπλιση της λάμας , και την λύση την βρήκε με 2 παράλληλες λάμες και με βοήθεια σούστες ελατήρια για να οπλίσει αστραπιαία αποφεύγοντας σπινθηρισμούς .
Την ίδια λογική έχουν και οι θερμοστάτες για το πρόβλημα σπινθήρα.
Εάν η ρύθμιση γίνει μόνο στην μια βίδα π.χ. αριστερή , (μικρορύθμιση) αυτή θα κουβαλάει ήδη προηγούμενη φθορά της λάμας και δεν είναι συνετό να μην ρυθμιστεί επίσης και η κεντρική λάμα .
Αν γίνουν επαναλήψεις προσπάθειας ρύθμισης δυσχεράνει ακόμη περισσότερο η ακρίβεια της ρύθμισης (κουβαλάει η λάμα πολλαπλές φθορές η μία πίσω από την άλλη ) και ακόμη περισσότερο όταν αμελείς και τις 2 βίδες στον υπολογισμό της ρύθμισης .
Αυτό να σε προβληματίζει και ίσως είναι η καταλληλότερη απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό μετά από 2 μήνες ξανά .
Τα ίδια προβλήματα στα περί ρυθμίσεων παρουσιάζουν και στους θερμοστάτες μηχανικούς είτε θέρμανσης είτε ψυγείου . (αν καινούριος μπορεί να βγάλει χρόνια / αν ρυθμιστεί μια φορά ακόμη και σωστά / στην 2η ακόμη χειρότερα)
Στην πηγή πιο πάνω αναφέρει σχετικά με αυτήν την φθορά που είναι μη αναστρέψιμη.
Sotos_ster
17-01-22, 22:23
Άλλα να σε προβληματίζουν και εξηγώ από την πηγή (και το 1ο ασπρόμαυρο σχέδιο τομή πιεσσοστάτη δείγμα που θα συναντήσεις )
https://ibuilder-en.techinfus.com/stiralnye-mashiny/neispravnosti-i-remont/pressostat/
Εξηγεί γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα να ρυθμίσεις μόνο μία βίδα και λανθασμένα να "χαιρόμαστε για την επιτυχία" της ρύθμισης .
48902
Αν είχαμε μόνο 1 βίδα ρύθμισης θα ήταν όλα τέλεια , αλλά το πρόβλημα ήταν ότι ο κατασκευαστής έπρεπε να σκεφτεί πως θα αποφευχθεί ο σπινθηρισμός κατά την όπλιση της λάμας , και την λύση την βρήκε με 2 παράλληλες λάμες και με βοήθεια σούστες ελατήρια για να οπλίσει αστραπιαία αποφεύγοντας σπινθηρισμούς .
Την ίδια λογική έχουν και οι θερμοστάτες για το πρόβλημα σπινθήρα.
Εάν η ρύθμιση γίνει μόνο στην μια βίδα π.χ. αριστερή , (μικρορύθμιση) αυτή θα κουβαλάει ήδη προηγούμενη φθορά της λάμας και δεν είναι συνετό να μην ρυθμιστεί επίσης και η κεντρική λάμα .
Αν γίνουν επαναλήψεις προσπάθειας ρύθμισης δυσχεράνει ακόμη περισσότερο η ακρίβεια της ρύθμισης (κουβαλάει η λάμα πολλαπλές φθορές η μία πίσω από την άλλη ) και ακόμη περισσότερο όταν αμελείς και τις 2 βίδες στον υπολογισμό της ρύθμισης .
Αυτό να σε προβληματίζει και ίσως είναι η καταλληλότερη απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό μετά από 2 μήνες ξανά .
Τα ίδια προβλήματα στα περί ρυθμίσεων παρουσιάζουν και στους θερμοστάτες μηχανικούς είτε θέρμανσης είτε ψυγείου . (αν καινούριος μπορεί να βγάλει χρόνια / αν ρυθμιστεί μια φορά ακόμη και σωστά / στην 2η ακόμη χειρότερα)
Στην πηγή πιο πάνω αναφέρει σχετικά με αυτήν την φθορά που είναι μη αναστρέψιμη.
Καταλαβαίνω τι λες περίπου χονδρικά και ίσως να φταιει αυτό, το ότι πάντα πείραζα μόνο την κεντρική βίδα….. αλλά δεν αναρωτιέσαι γιατί η σταθμη ανεβαίνει μέρα με τη μέρα , βδομάδα με βδομάδα , σιγά σιγά δηλαδή , κι όχι απ την μια στιγμή στην άλλη;; Αν πχ το ρύθμιζα σήμερα και αύριο ξαφνικά υπερχειλιζε, τότε ναι θα έλεγα έχει θέμα ο πιεσοστατης , αλλά Επειδή την ανεβάζει σιγά σιγά αυτό με προβληματίζει. Δηλαδή αν το αφήσω 5 μήνες και ξαφνικά πάω να το βάλω σε λειτουργία, αυτό θα παιρνει νερό ασταμάτητα όπως και έγινε την τελευταία φορα που το έβαλε η ΘΕΙΑ μου.
Επίσης έχω πάρει πολλά τέτοια πλυντήρια και πειραξα την βίδα ρύθμισης νερού, αλλά εκει που την ρύθμισα , εκει έμεινε. Και το δικό μου είναι ίδιο μοντέλο, πριν τρία χρόνια που μου το δώσανε , το πείραξα γιατί έπαιρνε πολύ νερό, αλλά εκ τότε , έμεινε έτσι όπως το είχα ρυθμίσει και δεν μου κανει αυτό που κανει της θείας μου.
Κυριακίδης
17-01-22, 22:46
Τότε παίξε με δοκιμή της συσκευής που ο πιεσσοστάτης του δεν ξεφεύγει και λειτουργεί καλά , βάζοντας τον στην προβληματική συσκευή για συμπεράσματα .