Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] Philips 42PF9946

JEMMIS
01-01-22, 11:24
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έχω μια Philips 42PF9946 και έχει αρχίσει και μου δείχνει την εικόνα με χιόνια και όχι σωστά χρώματα. Σώζεται ή την χαιρεταμε και πάμε για άλλη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή χρονιά σε όλους.

Di*Ca_Electronic
02-01-22, 06:14
Φίλε Δημήτρη,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ μ΄ ΥΥΓΕΙΑ.

Γράφεις ότι έχεις εικόνα με " χιόνια " οπότε καλό είναι ν΄ ελέγξεις τη κεραία σου
και το καθοδικό καλώδιο της, βάζοντας μία άλλη τηλεόραση στη θέση της Philips
42PF9946 και παρατηρώντας την εικόνα της.

Η τηλεόραση σου είναι μία τηλεόραση PLASMA κι έχει λειτουργία " αυτοδιάγνωσης "
την οποία μπορείς και μόνος να θέσεις σ΄ αυτή, διαβάζοντας τ΄ εγχειρίδιο που " κατεβαίνει "
από την ιστοσελίδα : https://elektrotanya.com/philips_chassis_lc4.7e_aa.pdf/download.html .

Πράγματι στις σελίδες 10 & 11 αναγράφεται πως εισέρχεται κάποιος στο " Customer Service Mode "
πληκτρολογώντας την αριθμοσειρά : 123654 στο τηλεχειριστήριο.
Εμφανίζεται έτσι ένας πίνακας στην οθόνη της τηλεόρασης, που αν φωτίζεται στο Νο 6 : No Tuned ,
σημαίνει ότι το tuner της τηλεόρασής σου δεν λειτουργεί σωστά και χρήζει επισκευής / αντικατάστασης.
Και τα χρώματα που αναφέρεις ίσως σχετίζονται με την απολαβή του tuner οπότε, ναι επισκευάζεται η
τηλεόραση, μ΄ αρκετά συγκαταβατικό κόστος ανάλογα με τη τιμή αγοράς της και μάλιστα της απόδοσής
της, που φαντάζομαι ότι είναι πολύ καλή μέχρι και σήμερα.

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

her
02-01-22, 23:29
Καμία σχέση με tuner. Εννοεί τους χρωματισμούς που κάνουν τα buffer.
Μόνο από εξωτερικό αν θα βρεις τις πλακέτες με τα buffer αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει.