Επιστροφή στο Forum : [AEG] Aeg 622070fl
Καλησπέρα παιδες
Μετα απο στυψιμο στους 1400κυκλους εκανε σαν κομπρεσερ .
Το ανοιξα απο πανω και ειδα το ανω αντιβαρο αλλου για αλλου και μπροστα ο καδος παιζει στο χερι
Πιθανολογω οτι εσπασε ο καδος,οποτε θελω βοηθεια πως να το τσεκαρω 100% και επειδη ειναι ακριβος καινούριος μπορώ να τον βρω μεταχειρισμενο?
Επισης θα χρειαστω κατατοπιση που να βαλω το αντιβαρο γιατι με μπερδευει
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Στην εικόνα σημαδεψα με κόκκινο κύκλο φθαρμένο υλικό και δεν ξέρω αν έχει σπάσει κάτι...από κάτω δεν βρήκα τίποτα σπασμενο
https://i.ibb.co/5W0BH3x/antibaro.jpg (https://ibb.co/5W0BH3x)
Το αντίβαρο έχει 3 τρύπες , και φαίνεται αν βλέπω καλά μόνο ένα μπουλόνι +παξιμάδι+ ροδέλα που σημαίνει τα άλλα δύο σετ έχουν πέσει κάτω.
Θα πρέπει να κάνεις έλεγχο και τα αμορτισέρ του πλυντηρίου , καθώς επίσης τυχόν ζημιά σε εξαρτήματα λόγω της μετατόπισης του αντίβαρου
Δεν εχω βρει τιποτα σπασμενο κατω απο το πλυντηριο παρα μονο ενα μικρο κομματακι λευκο.
Τα αμορτισερ πως τα ελεγχω?Πιεζοντας τον καδο προς τα κατω?Και αν ναι,πρεπει να κανει καποιο θορυβο οταν τα πιεζεις?
Ο καδος ο ανοξειδωτος κρεμεται κυριολεκτικα .Προσπαθησα να τον στριψω δεξιοστροφα μηπως ξεβιδωθηκε αλλα τιποτα.Κανενα βιντεο υπαρχει να το λυσω και να δω το προβλημα?
Ευχαριστω
Αυτό που ονομάζεις κάδο ανοξείδωτο και κρέμεται κυριολεκτικά όπως λες , αν εννοείς το ανοξείδωτο τύμπανο , υπάρχει περίπτωση να έχει σπάσει ο άξονάς του .
Ένα βίντεο αν ανέβαζες , πιθανό θα βοηθούσε πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο άσκοπα.
Το αντίβαρο έχει 3 σετ μπουλόνι +παξιμάδι+ ροδέλα
Αυτό που ονομάζεις κάδο ανοξείδωτο και κρέμεται κυριολεκτικά όπως λες , αν εννοείς το ανοξείδωτο τύμπανο , υπάρχει περίπτωση να έχει σπάσει ο άξονάς του .
Ένα βίντεο αν ανέβαζες , πιθανό θα βοηθούσε πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο άσκοπα.
Το αντίβαρο έχει 3 σετ μπουλόνι +παξιμάδι+ ροδέλα
Το τύμπανο το ανοξείδωτο λοιπόν χοροπηδάει.Το να βγάλω βίντεο το παίξιμο του στα χέρια μου καθώς γυρναει δεν λέει και πολλά.Αλλα το να δω βίντεο πως θα το λύσω για να δω αν έχει σπάσει ο άξονας του ή αν έχει ξεβιδωθει αυτό θα βοηθούσε πιο πολύ.
Έχουμε κανένα βίντεο τέτοιο?
Επίσης δεν υπάρχει σετ όπως λες από βίδες πάνω στο αντίβαρο παρά μόνο ένα.Ενα σέρβις μανουαλ θα βοηθούσε να ξεκαθαριστεί το τοπίο,το οποίο δεν εχω...καμία βοήθεια?
Κυριακίδης
05-09-21, 07:13
Οι κομπλέ κάδοι Aeg πλαστικός κάδος + εσωτερικό τύμπανο (που πιθανά έσπασε) έχουν από 150 έως 260 ευρώ ανάλογα το μοντέλο , η διαδικασία αλλαγής πιο εύκολη αν είναι κομπλέ.
Στην περίπτωση που δεν είναι επιθυμία νέου κομπλέ κάδου , ο κάδος φαίνεται να ανοίγει (βίδες γύρω από τα 2 χωριστά καπάκια του πλαστικού κάδου ) πιθανά να θέλει ζέσταμα με πιστόλι κοντά στα σημεία της φλάντζας για να λυθεί εύκολα , και αντικατάσταση της φλάντζας .
Δεν γνωρίζουμε αν το εσωτερικό περιστρεφόμενο τύμπανο και συγκεκριμένα στον άξονα του τυμπάνου είναι με χωριστό "αστέρα τρίποδα + άξονα " που μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί μόνο ο "αστέρας " για το τύμπανο , πρέπει να γίνει ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να διαθέτουν μόνο το εξάρτημα αυτό ανεξάρτητα και χωριστά.
https://www.eaparts.gr/parts/item/61477
Το τύμπανο το ανοξείδωτο λοιπόν χοροπηδάει.Το να βγάλω βίντεο το παίξιμο του στα χέρια μου καθώς γυρναει δεν λέει και πολλά.Αλλα το να δω βίντεο πως θα το λύσω για να δω αν έχει σπάσει ο άξονας του ή αν έχει ξεβιδωθει αυτό θα βοηθούσε πιο πολύ.
Έχουμε κανένα βίντεο τέτοιο?
Ένα αντιπροσωπευτικό βίντεο από άλλη μάρκα , στο 4ο λεπτό φαίνεται ο αστέρας τρίποδο με τον άξονα
https://www.youtube.com/watch?v=QlbpRq_6Da4
Οι κομπλέ κάδοι Aeg πλαστικός κάδος + εσωτερικό τύμπανο (που πιθανά έσπασε) έχουν από 150 έως 260 ευρώ ανάλογα το μοντέλο , η διαδικασία αλλαγής πιο εύκολη αν είναι κομπλέ.
Στην περίπτωση που δεν είναι επιθυμία νέου κομπλέ κάδου , ο κάδος φαίνεται να ανοίγει (βίδες γύρω από τα 2 χωριστά καπάκια του πλαστικού κάδου ) πιθανά να θέλει ζέσταμα με πιστόλι κοντά στα σημεία της φλάντζας για να λυθεί εύκολα , και αντικατάσταση της φλάντζας .
Δεν γνωρίζουμε αν το εσωτερικό περιστρεφόμενο τύμπανο και συγκεκριμένα στον άξονα του τυμπάνου είναι με χωριστό "αστέρα τρίποδα + άξονα " που μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί μόνο ο "αστέρας " για το τύμπανο , πρέπει να γίνει ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να διαθέτουν μόνο το εξάρτημα αυτό ανεξάρτητα και χωριστά.
https://www.eaparts.gr/parts/item/61477
Ένα αντιπροσωπευτικό βίντεο από άλλη μάρκα , στο 4ο λεπτό φαίνεται ο αστέρας τρίποδο με τον άξονα
https://www.youtube.com/watch?v=QlbpRq_6Da4
Ευχαριστω για την εξαιρετικη απαντηση κ πολυ κατατοπιστικη.
Απο το βιντεο αντιλαμβανομαι τη δυσκολια να το λυσω καθως δεν εχω τα απαραιτητα εργαλεια.
Οποτε μονοδρομος να κοιταξω για κομπλε καδο μεταχειρισμενο καθως η τιμη του καινουριου ειναι η μιση απο καινουριο πλυντηριο πλεον.
Το ερωτημα λοιπον ειναι...υπαρχουν μεταχειρισμενοι?
Και τελος...πως μπορω να μαθω πως μπαινει αυτο το αντιβαρο απο πανω?δεν εχω βγαλει ακρη ακομα!
Κυριακίδης
06-09-21, 18:38
Το ερωτημα λοιπον ειναι...υπαρχουν μεταχειρισμενοι?
Και να υπάρχουν π.χ. από επαγγελματίες που τα κρατούν για στοκ και τα επισκευάζουν , κάνω πως δεν το διάβασα καθόλου , και ούτε να φανταστώ ότι η τιμή με την οποία θα στο έδιναν θα ήταν δελεαστική έναντι του κομπλέ . Είναι ρίσκο για τέτοιους κάδους πλαστικούς που έχεις να τους φοβάσαι ακόμη και καινούριους που δεν δείχνουν αξιόπιστοι.
Και τελος...πως μπορω να μαθω πως μπαινει αυτο το αντιβαρο απο πανω?δεν εχω βγαλει ακρη ακομα!
Δώσε φωτογραφία αφού αφαιρέσεις το αντίβαρο τελείως , αλλά άφησε την μία μοναδική βίδα πάλι στην θέση της όπου στηρίζονταν , για να δούμε αν υπάρχει τεχνικό περιθώριο να στηριχθεί αλλιώς. Βγάλε και κοντινή φωτογραφία τα σημεία που εδράζουν οι κεφαλές της βίδας στον πλαστικό κάδο (είτε στο μη σπασμένο κομμάτι στήριξης της βίδας είτε στο σπασμένο κομμάτι στήριξης της βίδας στο πλαστικό μέρος του κάδου και όχι του τσιμέντου).
Και να υπάρχουν π.χ. από επαγγελματίες που τα κρατούν για στοκ και τα επισκευάζουν , κάνω πως δεν το διάβασα καθόλου , και ούτε να φανταστώ ότι η τιμή με την οποία θα στο έδιναν θα ήταν δελεαστική έναντι του κομπλέ . Είναι ρίσκο για τέτοιους κάδους πλαστικούς που έχεις να τους φοβάσαι ακόμη και καινούριους που δεν δείχνουν αξιόπιστοι.
Καταρχην σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
Ποια πλυντηρια θεωρουνται καλα και αξιοπιστα κατα την γνωμη σου?Προβλεπω αγορα καινουριου.. :saad:
Κυριακίδης
07-09-21, 00:08
Τα Aeg (όταν οι κατασκευαστές πήγαιναν με τον σταυρό στο χέρι / μεταλλικούς ξανοιγόμενους κάδους και όλα τα καλούδια ) από την στιγμή που βάλανε πλαστικούς χάθηκε η αξιοπιστία .
Δεν είμαι μέσα στα πράγματα , αλλά νομίζω ακόμη υπάρχουν πλυντήρια με το παλιό κατεστημένο , δηλ μεταλλικούς κάδους και ανεξάρτητη αποσπώμενη φωλιά ρουλεμάν όσο αφορά μηχανικά μέρη , χωρίς να είναι απαραίτητο να ανοίγεις κάδο. Δεν γνωρίζω όμως στο σήμερα ποια μοντέλα είναι αυτά .
Θα πρέπει να ρωτήσεις τεχνικούς που είναι μέσα στα πράγματα του σήμερα , για να σου πουν ποια μοντέλα έχουν τα παραπάνω κριτήρια που ανέφερα .
Η μη αξιοπιστία τα τελευταία χρόνια , ανάγκασε μερικούς να ρίξουν το κατεστημένο του "σήμερα".
https://www.youtube.com/watch?v=uoLJ7qubQlM