Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Έλλειψη εικόνας με ήχο σε LG tv

Odysas
23-08-21, 13:29
Καλησπέρα σε όλους , πριν λίγες μέρες ενώ λειτουργούσε η τηλεόραση ( LG 43UK6200) σταμάτησε να δίνει εικόνα και είχε μόνο ήχο.Διαβαζοντας μέσα στο φόρουμ κατέληξα ότι κάηκαν οι λεντομπαρες , ωστόσο σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έπρεπε να φαίνεται έστω αμυδρά λίγο η εικόνα;; Σε εμένα όταν την ανοίγω αλλάζει ελάχιστα η απόχρωση του μαύρου , σαν να ανοίγει ένας αδύναμος φωτισμός απ' πίσω , αλλά εικόνα δεν φαίνεται καθόλου . Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια .

kesanis
26-08-21, 13:23
Καλησπέρα.
Εικόνα έτσι απλά μην περιμένεις να δεις , έστω και αμιδρά όπως λες.
Έχοντας έναν καλό δυνατό φακό πλησίασε τον στο πάνελ και υπό γωνία φώτισε ένα σημείο. Αν διακρίνεις εικόνα αμιδρά στο σημείο που φωτίζεις , τότε είναι ή τροφοδοτικό ή λεντόμπαρες.

Odysas
26-08-21, 17:51
Ευχαριστώ για την απάντηση , όσο και α προσπάθησα εικόνα δεν είδα και επιπλέον ανοίγοντας το καπάκι της τηλεόρασης είδα ότι ανάβουν τα λεντ. Δεδομένου ότι δεν φταίνε τα λεντ και έχω ήχο , είναι πιθανό να κάηκε το πάνελ;

p270
26-08-21, 18:09
οχι αλλα ισως εχεις προβλημα στην main board

Odysas
27-08-21, 03:05
Κάποιος άλλος μου είπε ότι κατά 90% είναι το πάνελ και κατά 10% η Main Board .Ο μόνος τρόπος να μάθω είναι να την πάω στον μάστορα να την δει από κοντά

Di*Ca_Electronic
28-08-21, 06:02
Φίλε Οδυσσέα,
από το link :https://www.electronica-pt.com/ esquema/tv/lg-esquemas-tv/lg-43uk6200pua-43uk6090pua-chassis-ua83p-69173/ (https://www.electronica-pt.com/%20esquema/tv/lg-esquemas-tv/lg-43uk6200pua-43uk6090pua-chassis-ua83p-69173/)
κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ το Service Manual της τηλεόρασής σου και στη σελίδα 30, σε Block Diagram φαίνεται η σειρά ελέγχων που
πρέπει να γίνει όταν υπάρχει κανονικός ήχος και δεν υπάρχει εικόνα ενώ ανάβει ο οπίσθιος φωτισμός κι εφόσον μετρώνται όλες
οι τάσεις εξόδου του PSU σωστές, (κυρίως τα 13V2 αλλά κι οι υπόλοιπες τάσεις) όπως φαίνεται στη σελ. 67, και το πρόβλημα συνεχίζει
ν΄ υφίσταται, τότε αυτό εντοπίζεται ή στη Main Board ή στη T-Con Board.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης