Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Sony] Sony bravia KDL40W605 πρόβλημα
Nikos160675
28-07-21, 23:29
Καλησπέρα
Sony bravia kdl 40W605b 6ετιας μετά από 1-2 ώρες λειτουργίας σβήνει μόνη της και αναβοσβηνει κόκκινο led 6 φορές και επαναλαμβάνεται μέχρι να την ανοίξω με το τηλεκοντρόλ
Την επόμενη φορά που θα το κάνει όμως ...δηλ μετά από 10-20' δεν επανέρχεται με το τηλεκοντρόλ παρά μόνο αν την βγάλω από την πρίζα!
Μίλησα με Sony support μου είπε να την βγάλω από την πρίζα κάνα 5 λεπτό για αποφόρτιση ,να δω μην έχω χρονοδιακόπτες κτλπ χαζα. Στο service που πήγα να ρωτήσω μου αφού μου έδωσαν ένα νέο adapter (εξωτερικό τον έχει) και δεν λύθηκε το προβλήμα μου είπαν φερτην να την μετρήσουμε μήπως υπερφόρτιζεται ή πιθανόν να φταίνε τα πάνελ led.Ειχε κάνεις το ίδιο προβλήμα?? Υπόψιν μου λείπει μια αναβάθμιση λογισμικου η όποια με τίποτα δεν ενημερωνει μέσω WiFi.Να ψάξω να την βρω και να την ενημερώσω μέσω usb stick ή τσάμπα κόπος
Di*Ca_Electronic
29-07-21, 03:40
Φίλε Νίκο,
από το site : https://www.manualslib.com/manual/1192143/Sony-Kdl-40w580b.html#product-KDL-40W605B%20Bravia (https://www.manualslib.com/manual/1192143/Sony-Kdl-40w580b.%20html#product-KDL-40W605B%20Bravia)
κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ το Service Manual της Sony Bravia KDL40W605.
Στη σελ. 10 φαίνεται ότι τα 6 Blinkings του κόκκινου LED αναφέρονται ως πιθανή βλάβη, της B Board, ή της G Board, ή
των LVDS FFC, ή της T-Con Board, ή τέλος του LED panel (βλάβη του BACKLIGHT).
Οπότε αν μπορείς μόνος να κάνεις τους ελέγχους που σου προτείνει το SERVICE δοκίμασέ το, αλλιώς δίνεις τη τηλεόραση
στ΄ εξουσιοδοτημένο SERVICE της SONY για την επισκευή της.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Nikos160675
29-07-21, 06:28
Και επειδή φίλε Δημήτρη είμαι άσχετος με αυτά....
Δίνοντας την στο service τι κόστος επισκευής να περιμένω? Κι αν αξίζει η επισκευή της δεδομένου ότι τελευταίο χρόνο έχει γεμίσει η οθόνη στο πάνω μέρος σκιές ....σαν αραχνιασμα!! Δεν επηρεάζει προς το παρόν τόσο πολύ την χρωματική της απόδοση στα έντονα χρώματα....μόνο στις χαμηλού φωτισμού εικόνες είναι εμφανή
Γιατί για μένα ενα κόστος επισκευής 150-200 € για παράδειγμα για μια τηλεόραση 7ετιας των 400-450€ αν θυμάμαι καλά θα ήταν αποτρεπτικό προς την επισκευή της....οσό καλή ανάλυση-χρωματικη απόδοση εχει το συγκεκριμένο μοντέλο.
Ευχαριστώ εκ το προτέρων
chipakos-original
29-07-21, 07:28
Και ποιός να σου απαντήσει σε αυτή την ερώτηση......??Πάντως εξουσιοδοτημένο κατάστημα, είναι δεν θα πληρωθεί με λόγια αλλά με λεφτά.Και φυσικά υπάρχει και κόστος ελέγχου της συσκευής αν αυτή δεν επισκευασθεί..
Nikos160675
29-07-21, 08:36
Αυτό ακριβώς εννοώ... επειδή τα εξουσιοδοτημένα service σου χρεώνουν και την καλημέρα, κάποιος που ξέρει από ηλεκτρονικά, μητρικές,πάνελ κτλ πόσο μάλλον να τις παραγγέλνει μέσω ίντερνετ και να τις αλλάζει μόνος του μπορεί να κάνει μια εκτίμηση.... επαγγελματικης φύσεως!!
Την κρατάω την τηλεόραση ακόμη μόνο και μόνο επειδή είναι καλοκαίρι και οι ώρες που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση είναι ελάχιστες!! Λόγω έλλειψης διάθεσης και τηλεοπτικου ενδιαφέροντος...
Και επειδή το πρόβλημα αν βγάλω την πρίζα για 3 δευτερολεπτα διορθώνεται για την υπόλοιπη μια ώρα και....
Τον Σεπτέμβρη λογικά θα πάρει τον δρόμο της.....για χωματερή
GeorgeSindos
29-07-21, 10:49
Καλημέρα. 6 blinks έχεις καμμένα led. Στο παρακάτω link τις παραγγέλνεις και κάνεις την δουλεία σου αν πιάνουν τα χέρια σου....
https://www.aliexpress.com/item/4000033373286.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.bff85 3f0GMsD0Y&algo_pvid=dd2b7c0e-c9bf-44db-8737-eff7b2567390&algo_exp_id=dd2b7c0e-c9bf-44db-8737-eff7b2567390-4
Nikos160675
29-07-21, 14:28
Σήμερα ρώτησα και έναν τεχνικό εδώ στα Γιάννενα και μου είπε το ίδιο....
Λόγω υπερφόρτωσης κάποια led σβήνουν και θέλουν ψάξιμο και αλλαγή....
Ή το πιθανότερο αλλαγή όλων των led ταινιών.......
Με παρέπεμψε στο επίσημο service της πόλης....δεν ανοίγει λέει τηλεόραση και καλά..... 😉
GeorgeSindos
29-07-21, 14:44
Δεν ανοίγει γιατί φοβάται κατά το λύσιμο μην σπάσει το πανελ... Θέλει προσοχη και κατάλληλο εξοπλισμό.
chipakos-original
29-07-21, 16:51
Είναι πολλοί που δοκίμασαν να ξεμοντάρουν τηλεόραση και έσπασαν το πάνελ. Μπορεί π.χ να ζητάει κάποιος τεχνικός ένα ποσό για να κάνει αντικατάσταση σε κάτι που φαινομενικά μοιάζει εύκολο αλλά αν σπάσει το πάνελ τότε η τηλεόραση είναι άχρηστη μαζί και με το ανταλλακτικό που έχεις αγοράσει.