PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] bosch sri5602 δεν παίρνει νερό

ppiccasso55
17-07-21, 21:43
Εδώ και λίγο καιρό, έκανε ένα περίεργο θόρυβο σαν να δυσκολευόταν στο άδειασμα, σαν να έστελνε στην αποχέτευση μικρότερες ποσότητες με περισσότερες προσπάθειες, αλλά τελικά ολοκλήρωνε το πρόγραμμα. Και μάλιστα έπλενε τα πιάτα.
Τώρα φαίνεται να μην βάζει νερό. Έβγαλα το aqua stop, καθάρισα τα φιλτρακια, δεν είχε και πολύ πράγμα, 2-3 πετραδακια των 2-3 χιλιοστών και λίγο χώμα πιο μέσα, κάτω και από το δεύτερο φιλτρακι
Τα εσωτερικά φίλτρα επίσης καθαρίστηκαν καλά.
Βάζω 2 λίτρα νερό, ξεκινάω απλό ξεπλυμα, το αδειάζει, μετά ακούγεται κάτι σαν αντλία, αλλά νερό δεν βάζει, ούτε νιώθω τίποτα όταν αγγίζω το aqua stop.
Η λογική λέει ότι δεν δουλεύει το aqua stop?
Αλλά μήπως δεν του δίνει εντολή να ανοίξει για κάποιο λόγο?
Είμαι σε χωριό, προσπαθώ να βρω τον τεχνικό, αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα.

ΣΚΛΗΚΟΣ
19-07-21, 06:44
Βγάλε ρεύμα εκτός και έλεγξε βαλβίδα εισαγωγής , με πολύμετρο , πρεπει να σου δίνει γύρω στα 3000ωμ ή δώσε ρεύμα τοπικά στην βαλβίδα να δεις αν οπλίζει το εμβολακι

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ppiccasso55
19-07-21, 19:33
Σε ευχαριστώ!
Προς το παρόν δεν έχω τραβήξει το πλυντήριο έξω, λόγω χώρου. Μάλλον δεν θα το αποφύγω.
Υποθέτω "βαλβίδα εισαγωγης" εννοείς να ανοίξω το aqua stop και να δω εσωτερικά εάν έρχεται ρεύμα?
Εάν βρω την άκρη του καλωδίου στο πλυντήριο του aqua stop, μπορώ εκεί να δω εάν δίνει ρεύμα , όταν δουλεύει η αντλία?
Επίσης σκέφτηκα εάν το βγάλω έξω, να γεμίσω το δοχείο νερού, Εκεί όπου καταλήγει ο σωλήνας του aqua stop και να δω εάν θα το τραβήξει. Σωστά?
Έτσι θα συμπεράνω εάν φταίει το aqua stop. Εάν ναι, έχει 50 -60 ευρώ, το αλλάζω και μόνος μου, το έχω κάνει σε άλλο, λίγο παιδεμα, αλλά οκ.
Εάν δεν φταίει? Και εάν δεν έρθει ο τεχνικός, μετά υπάρχουν πολλές πιθανότητες?
Υπάρχει περίπτωση κάποιου βουλωματος? Εάν Ναι που?

Παραθέτω και το σχέδιο με τα ανταλλακτικά που βρήκα

https://kokoris.gr/index.php?ProdID=361046030606&ProdCatList=MC1_03_35