Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] Τηλεόραση 42pfl5405/h05 philips lcd δεν εχει backlight

XRISTAKIS795
04-07-21, 23:59
Γειά σε όλους εχω την παραπάνω τηλεόραση και παρατήρησα με εναν φακό οτι εχω εικόνα και ηχο οταν βαζω κεραία
Το πρόβλημα ειναι οτι ειναι lcd και δεν εχω κατάλληλη συσκευή να μετρήσω τις λάμπες ccfl για να δω αν φταίνε αυτές η ο Μ/στην μεής
υψηλής
Η πιο ευκολή λύση πιστεύω ότι θα ήταν να την μετατρέψω σε λεντ αλλα το ειχα κανει παλιότερα σε ένα διαφορετικο μοντελο lcd philips
και φαινοντανο πίσω απο τo lcd display φωτεινες κουκίδες και ήταν ασχημο αισθητικα
Τι μου προτείνετε ?

manolo
05-07-21, 13:50
Το σίγουρο είναι να μην προσπαθήσεις να κάνεις τη μετατροπή γιατί θα ξοδέψεις τα χρήματά σου και το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι ωραίο αισθητικά όπως διαπίστωσες κι ο ίδιος. Θα έλεγα να προχωρούσες στην επισκευή της. Το πιο πιθανό, χωρίς να σε πάρω στο λαιμό μου όμως, είναι ότι μάλλον πας για αντικατάσταση λαμπών CCFL.

XRISTAKIS795
05-07-21, 22:35
Ευχαριστώ πολύ Μανώλη για την αποψή σου
υπάρχει κάποιος τρόπος χωρίς tester να διαπιστώσω αν φταινε οι λάμπες η ο inverter ?

Di*Ca_Electronic
05-07-21, 23:59
Φίλε Χρήστο,
καλησπέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ,
σε σένα και στο φίλο και συνάδελφο Μανώλη με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα για τη περίπτωση της
συγκεκριμένης βλάβης, όπου όχι μόνο αισθητικά αλλά και κατασκευαστικά αποδοκιμάζεται η αλλαγή
των CCFL λαμπτήρων με LED΄s λαμπτήρες.

Υπάρχουν κάποια tips για τον έλεγχο των CCFL λαμπτήρων όπως έχει γραφεί στο παρελθόν στο forum,
αλλά θέλει λίγο προσοχή η δοκιμή αυτή.
Κάνεις μία εναλλαγή μεταξύ των καλωδίων που ΄ρχονται από το panel και κουμπώνουν στους connectors
στον Inverter αφήνοντας ένα connector " ελεύθερο " και παρατηρείς - γι΄ ελάχιστο χρόνο - ποιοι CCFL
λαμπτήρες θ΄ ανάψουν.

Αν σ΄ οιανδήποτε αλλαγή δεν ανάψει κανένας λαμπτήρας - αφού προηγουμένως αποκολλώντας τους Μ/Σ
έχεις κάνει ωμομετρικό έλεγχο και τους έχεις βρει καλούς - σημαίνει ότι χρήζουν όλοι οι λαμπτήρες αντικατ/ση.

Ένα όχι και τόσο καθαρό αντίγραφο σχηματικό του PSU : PLHF-P983A της τηλεόρασής σου κατεβαίνει από την ιστοσελίδα :
https://elektrotanya.com/philips plhf-p983a_3pagc20020ar_psu_sch.pdf/download.html (https://elektrotanya.com/philips%20_plhf-p983a_3pagc20020ar_psu_sch.pdf/download.html) .

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

XRISTAKIS795
06-07-21, 10:09
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση Δημητρη
Δυο καλωδια χρησιμοποιει μονο προς ολους τους λαμπτηρες
αρα θα προσπαθησω απο το σχεδιο
Απλως ειπα για την αλλαγη σε λεντ ηταν κατι σιγουρο αν δεν σπασει το πανελ βεβαια
Αλλα καθολου καλο αισθητικα συμφωνω