PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Υπερχείλιση πλυντήριο πιάτων παλιο Morris

Sotos_ster
02-06-21, 21:11
https://eikona.info/image/xInaM

ΚΑλησπερα , έχω το συγκεκριμένο πλυντήριο πιάτων Morris pls 601, υπερχειλιζε συνεχώς, το άνοιγα από πίσω , ρύθμιζα την σταύρωτη βίδα του πιεσοστατη που είναι για την ρύθμιση στάθμης νερού, αλλά μετά από 2-3 μήνες το πολύ , σιγά σιγά πάλι ανέβαινε η σταθμη κάθε φορά που το λειτουργούσα. Αυτό το κανει σε βάθος χρόνου εντός δυο μηνών μέχρι να έρθει στα όρια και να αρχίσει να σκεπάζει το νερό την φτερωτη. Δηλαδή ανεβαίνει σιγά σιγά η σταθμη κι όχι απότομα από τη μια μέρα στην άλλη. Το
Δοκίμασα αυτό 4-5 φορές αλλά πάλι το ίδιο γινόταν. Μετά σκέφτηκα μήπως γυριζει η βίδα σιγά σιγά μόνη της όταν δουλεύει το πλθντηριο λόγω κραδασμών κι έβαλα μια σφήνα στην βίδα αλλά πάλι τα ίδια. Τέλος άλλαξα τον πιεσοστατη γιατί πίστεψα ότι τελικά από αυτό είναι, αλλά ούτε από αυτό είναι. Πάλι παιρνει πολύ νερό και υπερχειλίζει και πρέπει κάθε δυο μήνες να το ανοίγω και να το ρυθμίζω αλλά δεν γινεται. Θα σκάσω αν δε βρω από τι είναι διότι αυτό είναι θέμα πιεσοστατη , όμως απ ότι φαινεται δεν είναι από αυτό . Από τι άλλο θα μπορούσε να είναι ;; Θέλω τα φώτα σας ,σίγουρα ξέρετε . Να πω ότι το σωληνάκι από κάτω που οδηγεί στον πιεσοστατη είναι καθαρό ! Τι άλλο μπορεί να είναι απ την στιγμή που άλλαξα και πιεσοστατη ;;

Sotos_ster
03-06-21, 00:31
Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να είναι απ την στιγμή που η σταθμη του νερού σχετίζεται ξεκάθαρα με τον πιεσοστατη και τίποτα άλλο !

Sotos_ster
03-06-21, 00:32
Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να είναι απ την στιγμή που η σταθμη του νερού σχετίζεται ξεκάθαρα με τον πιεσοστατη και τίποτα άλλο !

Αεναος
03-06-21, 09:45
Θεωρητικά θα πρέπει να έχει κάπου υπερχείλιση όπως έχουν και τα καζανάκια.. δες αν είναι βουλωμένη. Καθώς και όλο το σύστημα αποχέτευσης.

Sotos_ster
03-06-21, 10:19
Θεωρητικά θα πρέπει να έχει κάπου υπερχείλιση όπως έχουν και τα καζανάκια.. δες αν είναι βουλωμένη. Καθώς και όλο το σύστημα αποχέτευσης.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς . Δεν έχει τίποτα βούλωμενο. Έναν πιεσοστατη έχει μόνο που τον ρυθμίζω κάθε δυο μήνες αλλά πάλι υπερχειλίζει. Το σύστημα αποχέτευσης τι σχέση έχει με αυτό που λέω ;;

vasilimertzani
03-06-21, 15:26
Καποια φωτογραφία;τι κανει αυτος ο πιεσοστατης;ποτε υπερχείλιζει το πλυντήριο;

Sotos_ster
03-06-21, 16:17
Καποια φωτογραφία;τι κανει αυτος ο πιεσοστατης;ποτε υπερχείλιζει το πλυντήριο;
Τι φωτογραφία θέλετε; Εξηγώ πιο πάνω πολύ αναλυτικά τι γινεται ... αφού ρυθμίσω τον πιεσοστατη να παιρνει την απαραίτητη ποσοτητα νερού, κάτι γινεται και μετά από δυο τρεις μήνες πάλι ανεβαίνει η σταθμη σιγά σιγά όμως, με αποτέλεσμα να φτάνει και να σκεπάζει τον ψεκαστήρα και να τρέχουν νερά απ την πόρτα . Κι έτσι πρέπει να το ξανά ανοίξω από πίσω να ρυθμίσω τον πιεσοστατη και φτου κι απ την αρχή . Πάλι τα ίδια μου κανει .
Δεν ξέρω αν γινομαι κατανοητός , νομιζω το εξηγώ πολύ καλά

Sotos_ster
03-06-21, 16:55
Επίσης είχα ρωτήσει έναν τεχνικό και μου είπε ότι μάλλον ο πιεσοστατης απ τα χρόνια έχασε την ευαισθησία του γιαυτο το κανει αυτό . Τον άλλαξα , έβαλα έναν ίδιο μεταχειρισμένο και το πρόβλημα παραμένει ίδιο .

Sotos_ster
04-06-21, 00:10
Κανείς δεν ξέρει τελικά τι μπορεί να είναι ;;

Di*Ca_Electronic
04-06-21, 04:46
Φίλε Σώτο,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ.
Εφόσον αναφέρεις ότι ο πιεσοστάτης είναι το εξαρτ/μα που επιφέρει το πρόβλημα της υπερχείλισης
στο πλυντήριό σου κι ότι τον άλλαξες με μεταχειρισμένο και το πρόβλημα συνεχίζει ν΄ υφίσταται,
δεν μένει παρά να τον ξανααλλάξεις με καινούργιο.
Στην ιστοσελίδα : https://www.mrgranazis.gr/shop/antallaktika/oikiakon-suskeuon/ pluntirio-piaton/presostates-pluntirio-piaton/030400010-presostatis-monos-pluntiriou-piaton-morris/ (https://www.mrgranazis.gr/shop/antallaktika/oikiakon-suskeuon/%20pluntirio-piaton/presostates-pluntirio-piaton/030400010-presostatis-monos-pluntiriou-piaton-morris/)
πωλείται από κατ/μα ανταλ/κών στ΄ Ηράκλειο Κρήτης, μονός πιεσοστάτης πλυντηρίου πιάτων MORRIS στη
τιμή των 7,72€ , και στην ιστοσελίδα :https://www.partshop.gr/products/plyntirio-piaton/%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%C E%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-1/%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%C F%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%C E%BF%CF%85-%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-morris-detail.html πωλείται από κατ/μα ανταλ/κών
ατη Λάρισα κατόπιν συνεννόησης αντίστοιχος πιεσοστάτης 3 επαφών, για τ΄ ίδιο πλυντήριο.
Έλα λοιπόν σ΄ επαφή μαζί τους είτε τηλεφωνικά είτε μ΄ e-mail (τα στοιχεία επικοινωνίας των κατ/μάτων αναφέρονται
ανοίγοντας τ΄ ανάλογο link στο site), δώσε το μοντέλο του πλυντηρίου σου κι ελπίζω ότι θα βρεις λύση στο πρόβλημά σου.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Di*Ca_Electronic
04-06-21, 05:03
Επαναλαμβάνω το site του κατ/ματος ανταλ/κών στη Λάρισα :
https://www.partshop.gr/products/plyntirio-piaton/%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%C E%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-1/%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%C F%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%C E%BF%CF%85-%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-morris-detail.html
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Di*Ca_Electronic
04-06-21, 07:45
Επαναλαμβάνω για 2η φορά τ΄ όρθό site :

https://www.partshop.gr/products/plyntirio-piaton/%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%C E%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-1/%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%C F%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%C E%BF%CF%85-%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-morris-detail.html

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

vasilimertzani
04-06-21, 08:03
Κανείς δεν ξέρει τελικά τι μπορεί να είναι ;;Τι να ξέρει δηλαδη;Αφου λες οτι ειναι ο πιεσοστατης.Βαλε μανο στην βίδα να μην ξεβιδωνει μονη της.

Di*Ca_Electronic
04-06-21, 08:05
Και μία ακόμα παρατήρηση :
πριν πατήσουμε " ENTER " μετά την επικόλληση του παραπάνω link στη μηχανή αναζήτησης " GOOGLE " κάνουμε
ένα έλεγχο διαβάζοντας τη σειρά απ΄ αριστερά προς τα δεξιά και προβαίνουμε στις εξής διορθώσεις :
- στο πρώτο σύμβολο .........%C που παρουσιάζεται κενό με τ΄ επόμενο E%........ βάζοντας το κέρσορα μπροστά του " E " πατάμε " Backspace "
- στο δεύτερο σύμβολο ........%C που παρουσιάζεται κενό με τ΄ επόμενο F%........ βάζοντας το κέρσορα μπροστά του " F " πατάμε " Backspace "
- στο τρίτο σύμβολο .......%C που παρουσιάζει κενό με τ΄ επόμενο E%......... βάζοντας το κέρσορα μπροστά του " E " πατάμε " Backspace " .
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Di*Ca_Electronic
04-06-21, 08:14
Βασίλη,
καλημέρα.
Γράφαμε κι οι δύο μαζί.
Του έγραψα ν΄ επικοινωνήσει με δύο site που πωλούν καινούργιο πιεσοστάτη και μάλιστα το α΄ στ΄ Ηράκλειο Κρήτης τον πωλεί 7,72€.
Αυτό γιατί στο post #1 αναφέρει ότι έχει βάλει σφήνα; στη βίδα που ρυθμίζει αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Δεν γνωρίζω με μανό ή κόλλα αν πετύχει κάτι καλλίτερο καθόσον γράφει ότι έχει αλλάξει πιεσοστάτη αλλά έβαλε μεταχειρισμένο και το
πρόβλημα παραμένει.
Ας πράξει κατά το " δοκούν ".
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Sotos_ster
04-06-21, 10:24
Τι να ξέρει δηλαδη;Αφου λες οτι ειναι ο πιεσοστατης.Βαλε μανο στην βίδα να μην ξεβιδωνει μονη της.
Δεν είπα με απόλυτη σιγουριά ότι είναι από αυτό , είπα ότι η σταθμη του νερού σχετίζεται με τον πιεσοστατη και ρώτησα μήπως υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο... πιο πάνω αν διάβασες είπα ότι έβαλα σφήνα στην Βίδα αλλα δεν ήταν από αυτό . Αυτό που θέλω να μάθω από εσάς , είναι αν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο εκτός από τον πιεσοστατη έτσι ώστε να μην πάω να αγοράσω τζάμπα καινουργιο πιεσοστατη και δεν είναι τελικά από αυτό .

Sotos_ster
04-06-21, 22:56
Κανείς άλλος τίποτα καμία ιδέα ; Κανεις δε το κατέχει το Morris ?

vasilllis
05-06-21, 07:35
Σωτήρη .
Ζητήθηκαν φωτογραφίες ,μπας και μπορεσουμε να δούμε λιγο την σωληνα εισαγωγής του νερού και τι χρησιμοποιει για να κοβει την παροχη του .
Ρωτηθηκες πότε κανει υπερχείλιση.Σταματημενο;(προφανως δεν σφραγγιζει η βανα).Σε λειτουργία;
Σου προτείνε να αλλαξεις με μια καινουργια με κοστος 8€ ,να σιγουρευτεις εν τελει οτι η παλια που εβαλες δεν εχει καποιο προβλημα.

Υγ δεν επισκευάζω τετοια μηχάνηματα.Με τις ελαχιστες γνωσεις που έχω, δινω καποιες συμβουλες.

Sotos_ster
05-06-21, 09:42
Σωτήρη .
Ζητήθηκαν φωτογραφίες ,μπας και μπορεσουμε να δούμε λιγο την σωληνα εισαγωγής του νερού και τι χρησιμοποιει για να κοβει την παροχη του .
Ρωτηθηκες πότε κανει υπερχείλιση.Σταματημενο;(προφανως δεν σφραγγιζει η βανα).Σε λειτουργία;
Σου προτείνε να αλλαξεις με μια καινουργια με κοστος 8€ ,να σιγουρευτεις εν τελει οτι η παλια που εβαλες δεν εχει καποιο προβλημα.

Υγ δεν επισκευάζω τετοια μηχάνηματα.Με τις ελαχιστες γνωσεις που έχω, δινω καποιες συμβουλες.

Βασίλη Βάνες, βαλβίδες νερού κλπ δεν έχουν καμία απολύτως σχέσης. Το πλθντηριο σταματημένο δεν έχει καποιο πρόβλημα με νερό. Παιρνει γενικά πολύ νερό στις πλύσεις. Η βαλβίδα είναι ελεγμένη και είναι οκ. Το μόνο που μενει είναι να βάλω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πιεσοστατη . Η τελευταία λύση .
ΥΓ για να κόψει την παροχή του χρησιμοποιει έναν διπλο πιεσοστατη

Sotos_ster
16-06-21, 23:50
Καλησπέρα και πάλι . Μίλησα σήμερα με τον τεχνικό μου και του εξήγησα πως άλλαξα τον πιεσοστατη και πάλι τα ίδια κανει. Μου λέει πρέπει να το φέρεις εδώ , εκτός από τον πιεσοστατη είναι και κάτι ακόμα αλλά δε μπορεις να το κανείς εσυ μου λέει γιατί θα κανείς ζημιά . Τι άλλο μπορεί να είναι ρε παιδιά δε μπορώ να καταλάβω. Αυτό το πλυντήριο έχει μια υδατοπαγιδα από κάτω και ένα σωληνάκι με έναν πιεσοστατη για τη ρύθμιση του νερού, θα σκάσω αν δε το βρω . Εσάς παει καπου άλλου το μυαλό σας ;;; Αυτοσ Μου λέει είναι ακόμα κάτι..

vasilllis
17-06-21, 07:57
Αυτο που δινει εντολη να κοψει η παροχη ποιο είναι;το γνωριζεις;

Sotos_ster
17-06-21, 09:59
Αυτο που δινει εντολη να κοψει η παροχη ποιο είναι;το γνωριζεις;

Ναι ….ο πιεσοστατης είναι. Αυτό δινει εντολή να κόψει παροχή . Δεν έχει κάτι άλλο.Άρα τι μου λέει αυτός οτι ειναι κάτι ακομα ;!

gep58
17-06-21, 16:17
Αν το μοντέλο που έχεις έχει ένα πιεσοστάτη δεν ελέγχει την στάθμη αυτός.

Sotos_ster
17-06-21, 17:34
Αν το μοντέλο που έχεις έχει ένα πιεσοστάτη δεν ελέγχει την στάθμη αυτός.

Είναι διπλός ενωμένος

Sotos_ster
18-06-21, 02:58
Ας πει επιτέλους κάποιος κάτι . Κανείς δε ξέρει τίποτα ;;

mikemtb73
18-06-21, 08:44
Κανείς δεν υπάρχει εδώ να απαντήσει ;

Καμία απάντηση ρε παιδιά ;

Ζήτησα εγώ
να μου κάνετε έρανο ; Η μήπως να αγοράσω παχυμετρο για να μετρήσω αυτό το πράγμα ; Δε καταλαβαίνω Την ειρωνία ...

Κάποιος ρε παιδιά;; :D

Κάποια απάντηση παρακαλώ ;;;;

Μια κάποια απάντηση ;; Μια βοήθεια ; Πειρμενω τρεις μέρες ...

?????????????

Κανείς δεν ξέρει τελικά τι μπορεί να είναι ;;

Κανείς άλλος τίποτα καμία ιδέα ; Κανεις δε το κατέχει το Morris ?

Ας πει επιτέλους κάποιος κάτι . Κανείς δε ξέρει τίποτα ;;
Λίγο ηρεμία παρακαλώ δε βλάπτει

Κλασσικά: Tapatalk

Sotos_ster
18-06-21, 10:59
Ήρεμα το λέω.. εδώ είμαστε για να βοηθαμε κι όχι για να την λέμε ο ενας στον άλλον. Αν μπορεις να βοηθήσεις , βοηθά , αν δε μπορείς προσπερνά.

lepouras
26-06-21, 13:44
Ήρεμα το λέω.. εδώ είμαστε για να βοηθαμε .............

το κάνεις? γιατί μέχρι στιγμής ειναι

Ήρεμα το λέω.. εδώ είμαστε για να με βοηθάτε...........

και αν πιέζεις καποια στιγμή θα γίνει

Ήρεμα το λέω.. εδώ είμαστε μα δεν με βοηθάτε...........