PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] lg32lg6000

sw7lima
01-06-21, 19:14
καλησπερα
σε lg 32lg600 αυτη με την χαρακτηριστικη τρυπα στο κεντρο με led me problhma δεν εχει ηχο και απο το κοντρολ δουλευη μονο το ον οφ και απο τα κουμπακια στο πλαει τπτ.καμια φορα οταν μπορη να εχει ηχο και να δουλευει το κοντρολ σε ολεσ τις εντολες αλλα σε οφ και ον ξανα δεν λειτουργει ο ηχος αυτη η τβ δευλευει με εξωτρικο δεκτη ο οποιος δοθλευει κανονικα .
Τα κοθμοακια στο πλαει τα απομονοσα αλλα τπτ.
εαν εχει τυχει σε καποιων αυτη η βλαβη και μπορει να βοηθειση ευχαριστω

Di*Ca_Electronic
02-06-21, 06:59
Φίλε Γιάννη, καλή σου μέρα και καλό μήνα.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ.
Για ν΄ ελέγξεις τον ήχο θ΄ επανασυνδέσεις το key panel στη τηλεόρασή σου και θα δοκιμάσεις
κι άλλες συσκευές αν έχεις όπως DVD, VCR, P.C., P.S. σ΄ όλες τις θύρες της τηλεόρασης.
Επίσης θα δοκιμάσεις τον αποκωδικοποιητή σου MPEG4, στην άλλη θύρα SCART με διαφορετικό
καλώδιο (SCART σε SCART).
Αν διαθέτεις και συσκευή που να συνδέεται μ΄ HDMI σ΄ HDMI καλώδιο, κάνε δοκιμές και στις
θύρες HDMI της τηλεόρασής σου.
Τις αυξομειώσεις ήχου κατ΄ αρχή θα τις κάνεις από το key panel στο πλάι της τηλεόρασής σου.
Το Remote Control θέλει άνοιγμα κι εκτός του καθαρισμού, πρέπει να γίνει έλεγχος του κρυστάλλου,
του ηλεκτρολυτικού πυκνωτή και του photo LED, αλλά κι ειδική επισκευή της μεμβράνης αν διαπιστωθεί
μ΄ ωμομέτρηση ότι τ΄ ανάγλυφα ελαστικά όπου ακουμπούν τ΄ εξωτερικά κουμπιά δεν δείχνουν κάποια
αντίσταση τουλάχιστον των 2ΚΩ έως 4ΚΩ max.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Di*Ca_Electronic
02-06-21, 15:54
Γιάννη,
κάνε και μία δοκιμή μ΄ άλλον αποκωδικοποιητή MPEG4, αν διαθέτεις, και να
παρατηρήσεις τη συμπεριφορά της τηλεόρασής σου ως προς την ύπαρξη ήχου.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

sw7lima
05-06-21, 15:26
καλησπερα και ευχαριστω για την απαντιση τα εχω κανει ολα αυτα που γραφεις απο πριν απλος τα κουμπακια απο το πλαει δεν υπακουν και η τβ αναβη απο το κοντρολ και ειναι το μοναδικη εντολη που δεχεται η τβ τπτ αλλο καμια φορα στο ον οφ της τβ μπορει να εχω μεταβολη στην φωνη και απο το κοντρολ και απο τα κουμπια στο πλαει και να ειναι ολα οκ. εαν κανω οφ ον παλι τα ιδια χωρης φωνη και δεν εχει εντολες εκτος απο το ον οφ απο το κοντρολ. τρελα εεε.

Di*Ca_Electronic
05-06-21, 21:48
Φίλε Γιάννη,
εφόσον γράφεις ότι έχεις κάνει όλες τις ενέργειες που περιγράφω στο post #2 και δεν επανέρχεται η
φωνή τότε τα δύο πράγματα που μένουν πριν ανοιχτεί η τηλεόραση για να γίνουν μετρήσεις να βρεθεί
η βλάβη κι αντικαθιστώντας τ΄ εξαρτ/τα που την προκαλούν, ν΄ επισκευαστεί, κι αυτά είναι :
- όπως περιγράφεται στη σελ. 19 του Service Manual που κατεβαίνει από το link :
https://elektrotanya.com/lg_ld89a_chassis_32lg6000_lcd_tv_sm.pdf/download.html
ΔΩΡΕΑΝ, πηγαίνεις στο menu κι επιλέγεις : menu > Audio > TV Speakers OFF / ON από τη θέση OFF που μπορεί
να ΄ναι επιλεγμένη τη θέση ON.
- Αν κι αυτή η κίνηση δεν επιφέρει αλλαγή αγοράζεις ένα καινούργιο Remote Control έστω κι immitation
καταργείς το υπάρχον από το χώρο που λειτουργεί η τηλεόρασή σου (καθόσον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα
να μένει το κουμπί της « σίγασης » μόνιμα κολλημένο για διάφορες αιτίες κι όταν ελάχιστες φορές ανοιγοκλείνεις
τη τηλεόραση να ξεκολλά και ν΄ ακούς φωνή β€“ πράγμα σπάνιο αλλά πιθανό), και προσπαθείς να κάνεις χειρισμούς.
Εύχομαι να βρεθεί λύση γιατί αλλοιώς θα πρέπει ν΄ ανοιχτεί η συσκευή και ν΄ αντικατασταθούν εξαρτ/τα για ν΄
επανέλθει ο ήχος.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

xani
07-06-21, 11:35
τι τρελα φιλε μου ? βγαλε το βυσμα των μπουτον και δοκιμασε

sw7lima
08-06-21, 18:23
τοπρωτο που εκανα

karatron
09-06-21, 20:12
Εχω την 37LG6000 -ZA.AEUQLWP με σπασμένη οθόνη. Δεν είμαι σίγουρος αν κάνουν τα ανταλλακτικά της επέιδή είναι 37 ιντσες. Πάντως αν χρειαστείς είναι διαθέσιμα όλα

sw7lima
09-06-21, 20:26
φωτογραφια μπορω να εχω με τις πλακετες το email einai sw7ldf@yahoo.com ευχαριστω

karatron
13-06-21, 20:00
check mail

sw7lima
15-06-21, 20:41
δεν εχει ερθει τπτ

sw7lima
15-06-21, 20:43
οκ λαθος το τσεκαρα