Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] 42LG6000 scarlet
Καλημέρα απο χθές το απόγευμα δεν δουλεύουν οι θύρες HDMI δοκίμασα σε όλες ουτε η cosmote και το ps3 δίνουν σήμα στις εισόδους τι μπορει να φταίει ; Αν ειναι πλακέτα μιας και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά πριν κανα εξάμηνο την ειχα κανει επισκευή και μου ειπε ο ηλεκτρονικός οτι αν παθει κατι αλλο πεταμα δεν υπαρχουν ανταλλακτικα !! Σκεφτομαι αν οντως ειναι πλακετα μπορει να μπει αλλη απο αλλο μοντελο ; Εχω μια LG M2362D στην αποθηκη που ειχα για μονιτορ στον Η/Υ .
Για να χαλάσουν όλες οι HDMI θύρες ταυτόχρονα δεν παίζει. Πολύ σπάνιο έως αδύνατο. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο board οπότε δεν ξέρω αν έχει κάποιο HDMI controller ic το οποίο τις ελέγχει και πιθανώς να τα έχει παίξει αυτό.
Di*Ca_Electronic
30-04-21, 06:32
Φίλε Τάσο,
δυστυχώς ο συνάδελφος Μανώλης είχε δίκιο ως προς τη 3η πρότασή του, οι HDMI1, 2, 3 της τηλεόρασής σου
ελέγχονται από τ΄ IC200 (TMDS351PAG / 4X16pins), οπότε αν δεν έχει διακοπεί η τάση τροφ/σίας του χρήζει
αντικατ/σης.
Αυτό μπορεί να γίνει από το κατ/μα Ηλεκτρονικών επισκευών που είχες επισκευάσει τη τηλεόρασή σου και μάλιστα
μπορείς να τους πας εσύ τ΄ ολοκληρωμένο (chip) αγοράζοντάς το με τη διαδικασία που περιγράφεται στο site :
https://www.digikey.sg/product-detail/en/texas-instruments/TMDS351PAG/296-21970-ND/1632634 στη τιμή των 8,30€
με μόνη τη διαφορά ότι μπορεί να καθυστερήσει μέχρι κι έξι εβδομάδες.
Άλλη λύση είναι να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις τις 2 θύρες εισόδου τύπου SCART της τηλεόρασής σου και να συνδέσεις
μ΄ αντάπτορα (συσκευή που μετατρέπει το σήμα καλωδίου HDMI σε σήμα καλωδίου SCART) τον αποκωδικοποιητή του OTE - TV
και του PlayStation3 χρησιμοποιώντας δύο καλώδια καλής ποιότητας σε κάθε σύνδεση HDMI σ΄ HDMI & SCART σε SCART.
Εννοείται ότι η συσκευή / ADAPTOR που θ΄ αγοράσεις γι΄ αυτή τη περίπτωση θα διαθέτει τουλάχιστον 2 θύρες εισόδου
τύπου HDMI και 2 θύρες εξόδου τύπου SCART.
Τέλος ο τεχνικός που θα την επισκευάσει κι εφόσον βιάζεσαι και δεν επιθυμείς να περιμένεις 1,5 μήνα τ΄ ανταλ/κό ίσως
μπορέσει ν΄ αγοράσει επισκευασμένη Main Board με βάση το τύπο της, από τ΄ e-Bay, ή τ΄ AliExpress ή την Amazon.
Όσον αφορά τ΄ ερώτημά σου σχετικά με τη Monitor-TV LG M2362D που διαθέτεις, δυστυχώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις
τη Main Board της στη τηλεόραση των 42 ιντσών, για πολλούς λόγους (θέμα υποστήριξης τύπου panel, λογισμικού, διαστάσεων
της πλακέτας, συνδεσμολογιών με τη τροφ/σία, την οθόνη, τ΄ ηχεία, το πληκτρολόγιο).
Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και να ΧΑΙΡΕΣΑΙ τ΄ ΟΝΟΜΑ σου.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
kostas_a22
30-04-21, 20:50
Καλημέρα απο χθές το απόγευμα δεν δουλεύουν οι θύρες HDMI δοκίμασα σε όλες ουτε η cosmote και το ps3 δίνουν σήμα στις εισόδους τι μπορει να φταίει ; Αν ειναι πλακέτα μιας και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά πριν κανα εξάμηνο την ειχα κανει επισκευή και μου ειπε ο ηλεκτρονικός οτι αν παθει κατι αλλο πεταμα δεν υπαρχουν ανταλλακτικα !! Σκεφτομαι αν οντως ειναι πλακετα μπορει να μπει αλλη απο αλλο μοντελο ; Εχω μια LG M2362D στην αποθηκη που ειχα για μονιτορ στον Η/Υ .
Factory reset έχεις κάνει;