Επιστροφή στο Forum : Μοτέρ πλυντηρίου (universal) σπινθηριζει
Από κάποιον φίλο μου δώθηκε ένα μοτερ μοτέρ πλυντηρίου το οποίο όπως μου είπε σπινθηριζουν πολύ οι ψήκτρες του. Υπέθεσα ότι θα μπορούσα να το επισκευάσω για κάποια εφαρμογή αλλα δεν τα κατάφερα. Άλλαξα ψήκτρες καθάρισα συλλέκτη αλλά τίποτα. Μήπως κάποιος με περισσότερες ηλεκτρολογικές γνώσεις μπορεί να μου πει πως μπορώ να το ελέγξω? Κάπου διάβασα ότι εάν βραχυκυκλωσουν οι σπείρες του ρότορα σπινθηριζουν οι ψήκτρες. Αν είναι έτσι πως μπορώ να ελέγξω τον ρότορα.
Ο σωστός τρόπος ελέγχου του ρότορα είναι με συσκευή Growler.
https://www.youtube.com/watch?v=Lk8UEaEcZME
Κατά αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.
Λίγο δύσκολο να βρω μηχανή growler, όμως απ' ότι είδα σε καποια βιντεάκια στο YouTube,τα περισσότερο στα ινδικά, μπορείς να το ελεγξεις και με ένα πολύμετρο αλλά δεν είναι αναλυτικά και περισσότερο δυσνόητα (λόγω γλώσσας) για την επισκευη
Βρες έναν βαθύ μελαχρινό- στα Λιόσια έχει αρκετούς- που μαζεύει παλιά πλυντήρια δώστου 5 ευρώ και καθάρισες.
Σου δίνω 10, είσαι να καθαρίσεις εσύ?
Σου δίνω 10, είσαι να καθαρίσεις εσύ?
Δεν έχω χρόνο- προς το παρόν- να ασχοληθώ μ΄αυτή την περίπτωση, ευχαριστώ πάντως για τη γενναιοδωρία σου.