Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Δε γυριζει ο καδος πλυντηρίου bluesky
Sotos_ster
18-04-21, 18:02
Όταν βάζω αρκετά ρούχα μέσα δεν μπορεί να γυρισει ο καδος . Δυσκολεύεται. Πάει να γυρισει αλλά σταματάει. Τι μπορεί να είναι ;
Είναι bluesky.
https://postimg.cc/F7mWw4Qg
Sotos_ster
19-04-21, 15:53
?????????????
Αρχικά κάνε έλεγχο μήπως έχει χαλαρώσει ο ιμάντας
Αν όχι τότε βγάλε τον πυκνωτή (από τη φωτογραφία δείχνει παλιά γενιά πλυντηρίου) και αν έχεις καπασιτόμετρο μέτρησε τον
Ότι κάνεις με τη συσκευή εκτός πρίζας , και πριν ακουμπήσεις τα άκρα του πυκνωτή , βεβαιώσου ότι έχει εκφορτίσει (υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει τάση στα άκρα του)
Sotos_ster
19-04-21, 21:29
Αρχικά κάνε έλεγχο μήπως έχει χαλαρώσει ο ιμάντας
Αν όχι τότε βγάλε τον πυκνωτή (από τη φωτογραφία δείχνει παλιά γενιά πλυντηρίου) και αν έχεις καπασιτόμετρο μέτρησε τον
Ότι κάνεις με τη συσκευή εκτός πρίζας , και πριν ακουμπήσεις τα άκρα του πυκνωτή , βεβαιώσου ότι έχει εκφορτίσει (υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει τάση στα άκρα του)
Ο ιμάντας δεν ήταν χαλαρός απ ότι είδα. Θέλω να πιστεύω ότι είναι απ τον πυκνωτή μιας και είναι και φθηνός και περνιέται και εύκολα !
https://eikona.info/image/gIRbK
μπορείς να τον αποσυνδέσεις βάζοντας σημάδι στα καλώδια , και να τον μετρήσεις , 16 μF είναι αυτός της φωτογραφίας (βεβαιώσου πρώτα ότι έχει εκφορτίσει )
Sotos_ster
20-04-21, 00:27
μπορείς να τον αποσυνδέσεις βάζοντας σημάδι στα καλώδια , και να τον μετρήσεις , 16 μF είναι αυτός της φωτογραφίας (βεβαιώσου πρώτα ότι έχει εκφορτίσει )
Τι εννοείς οτι έχει εκφορτιστει;
Τι εννοείς οτι έχει εκφορτιστει; οι πυκνωτές κρατάνε φορτίο ας είναι και εκτός ρεύματος , αν ακουμπήσεις τους ακροδέκτες του θα σε χτυπήσει ρεύμα , θα εκφορτισει απότομα όλο το αποθηκευμένο φορτίο του μέσω εσού προς την γη , βάλε γάντια και με ένα μονωμένο κατσαβίδι βραχυκυκλωσε τις επαφές του πυκνωτή .
[QUOTE=ΣΚΛΗΚΟΣ;611979].................................................. ...............................
Τι εννοείς οτι έχει εκφορτιστει;
Σε κανονικές συνθήκες ο πυκνωτής λειτουργίας είναι συνδεδεμένος μέσω των επαφών του προγραμματιστή στα τυλίγματα των λίγων Ή των πολλών στροφών του κινητήρα , οπότε αν σταματήσεις το πλυντήριο και το βγάλεις από την πρίζα , αυτός εκφορτίζεται πάνω σε αυτά.
Έχω συναντήσει όμως αρκετές φορές φορτισμένους πυκνωτές , πράγμα το οποίο σημαίνει πως σε κάποια σημεία/θέσεις του προγραμματιστή δεν συμβαίνει ακριβώς ότι γράφω πιο επάνω.
Sotos_ster
20-04-21, 22:57
Σε κανονικές συνθήκες ο πυκνωτής λειτουργίας είναι συνδεδεμένος μέσω των επαφών του προγραμματιστή στα τυλίγματα των λίγων Ή των πολλών στροφών του κινητήρα , οπότε αν σταματήσεις το πλυντήριο και το βγάλεις από την πρίζα , αυτός εκφορτίζεται πάνω σε αυτά.
Έχω συναντήσει όμως αρκετές φορές φορτισμένους πυκνωτές , πράγμα το οποίο σημαίνει πως σε κάποια σημεία/θέσεις του προγραμματιστή δεν συμβαίνει ακριβώς ότι γράφω πιο επάνω.
Κατάλαβα. Δεν έχω συσκευη για να το μετρήσω όμως, το έβγαλα και θα πάω να πάρω αύριο έναν ίδιο . Πιστεύω από τον πυκνωτή είναι . Ο ιμάντας φαινεται οκ .
Sotos_ster
21-04-21, 13:53
Τελικά ήταν ο πυκνωτής , τον άλλαξα και δουλεύει ρολόι