Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] πλυντηριο πιατων siemens δεν βγαζει τα νερα

mike75
13-04-21, 20:03
Καλησπερα παιδια
Εχω ενα πλυντηριο πιατων siemens με Enr SE25A590/47 και δεν μου βγαζει τα νερα.Το ελυσα και καθαρισα τα σπιραλ και το πιεσοστατη οσο μπορουσα και παλι το προβλημα παραμενει.Επισης παρατηρησα οτι ενω εχει τελειωσει η πλυση και εχει μηδενισει το κατραν η αντλια εξαγωγης συνεχιζει να δουλευει.Με τα πολλα θελει 4 με 5 reset για να αδειασει ο θαλαμος πλυσης, και το λαστιχο εξαγωγης δεν βγαζει τα νερα με δυναμη ισα ισα που τρεχει.Μηπως να αλαξω αντλια γιατι αυτη ειναι ψωφια και δεν εχει δυναμη να βγαλει τα νερα η ειναι κατι αλλο.Οποιος μπορει να με φωτισει τον ευχαριστω

Κυριακίδης
13-04-21, 21:02
Μηπως να αλαξω αντλια γιατι αυτη ειναι ψωφια και δεν εχει δυναμη να βγαλει τα νερα
Για το αν είναι "ψόφια" το τέστ από 1:29 έως 2:00 λεπτό . Ή έχει σκουπίδια στην φτερωτή ή έχει ξεκολλήσει η φτερωτή από τον ρότορα ή σπασμένος μαγνήτης του ρότορα.
https://www.youtube.com/watch?v=9HfmE4dG9Rc
Η γνήσια αντλία αποχέτευσης
https://www.eaparts.gr/modelsearch.aspx?man=SIEMENS&mod=SE25A590/35&mid=8763

και εχει μηδενισει το κατραν η αντλια εξαγωγης συνεχιζει να δουλευει.
Ενδέχεται πέρα από το να φταίει απλά η αντλία αποχέτευσης , να έχει ενεργοποιηθεί προστασία κατά της πλημμύρας (φλοτεροδιακόπτης αν γεμίζει ο πάτος εξωτερικά με νερά διαρροής ) ή έχει απώλεια διαρροής του aquastop εισαγωγής νερού . Το πιθανότερο απλά η αντλία να φταίει (υποθέτοντας ότι αργεί πολύ να αδειάσει γιαυτό και συνεχίζει να δουλεύει )

mike75
14-04-21, 16:32
Πετρο καλημερα ο πατος ηταν τελειως στεγνος οταν το πρωτοανοιξα και δεν ειναι ο φλοτεροδιακοπτης. Αυτο που λες για την αντλια με προβλητισε και το τσεκαρα και ουτε σκουπίδια εχει στην φτερωτή ουτε έχει ξεκολλήσει η φτερωτή από τον ρότορα γιατι χωρις το καπακι φαινεται η αναδευση του νερου και εβαλα και ενα καλαμακι του καφε και το ενιωσα οτι γυρναει κανονικα.Τωρα δεν ξερω τη δυναμη που γυρναει η αντλια. Επισης μολις ανακαλυψα οτι δεν μου ζεσταινει και το νερο και πιθανον ολα αυτα να οφειλονται σε αυτο. Θα τσεκαρω στην πλακετα το ρελε και θα δω γιατι μου το ειχε ξανακανει παλαιοτερα και ενα ποδαρακι στο ρελε ειχε ξεκολησει.Αν εχεις να μου προτεινεις και κατι αλλο καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.Σε ευχαριστω παντως

vasilllis
15-04-21, 11:48
Σηνηθως τα πλυντήρια προν ξεκινήσουν νεα πλυση δουλευει η αντλια αποχέτευσης.ριξε λιγο νερο να δεις θα το αδειασει;αν δεν δουλευει η αντισταση δεν θα ολοοκληρωνει τον κυκλο πλυσης.Το οτι λειτουργεί η αντλια 5+ λεπτα δεν οφείλεται σε αυτο.

mike75
16-04-21, 22:37
Καλησπερα παιδια τελικα αντλια ηταν αντικατασταθηκε και ολα δουλευουν ρολοι.Ευχαριστω!!