Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] TOSHIBA SATTELITIE C850D-104 ΝΕΚΡΟ.
ganagnost02
07-04-21, 15:37
Καλησπερα,
Εχω το συγκεκριμενο laptop, το οποιο μας αφησε χρονια (καπουτ μαθημα ο ανιψιος, καλο παιδι...)
Το βυσμα του usb3.0 μια μπαλα τα συρματα μεσα, τα ξεχωριζω ακομα νεκρο το λαπτοπ, ανοιγω μητρικη ξεκιναω μετρησεις στην τροφοδοσια εχω κανονικα μεχρι και τα mosfet που ο ενας ειναι ο συνηθης υποπτος.
Ψαχνω ολη την πλακετα, εχω μια ανατιναξη εξαρτηματος και ενα κομμενο pad χωρις να ξερω πιο εξαρτημα ειναι.. λειπει, κοντα στο βραχυκυκλομενο usb, το προβλημα ειναι πως η μητρικη δε γραφει κανενα εξαρτημα πανω και δε μπορω να βρω schematic με πλακετα και εξαρτηματα.. Το εχει κανενας; η εχει κανεις καμια εύκαιρη μητρικη να μου πει τι λειπει ; ειναι αριστερα απο 3xA2 .K4
φωτογραφια
https://imgur.com/yLR11sD
Καλημέρα Γιώργο,
έχω schematic από Toshiba Satellite C850. Σου κάνει;
ganagnost02
08-04-21, 11:32
Καλημερα!
το schematic το εχω και γω αν λεμε το ιδιο,
(DAKAR10F/FG (45W CPU) MP(A02) BUILD)
Ψαχνω αυτο που εχει το σχεδιο της πλακετας με τα εξαρτηματα.. και τις ονομασιες ωστε να βρω αυτο που λειπει.. με το schematic βημα βημα δεν εχω καταφερει να το βρω.. Ευχαριστω !!
Αυτο που ψαχνεις ειναι το boardview αλλα δεν πρεπει να υπαρχει για το συγκεκριμενο μοντελο...
ganagnost02
08-04-21, 15:11
Ευχαριστω για την βοηθεια, εχω βρει κατι boardview απο παρομοια μοντελα.. το ψαχνω !!!
βρηκα 2 προγραμματακια το TSICT , και το BoardViewR3 μαζι με καποια board αλλα δε ταιριάζει κανενα :cursing:
Ναι κι εγώ το ίδιο Γιώργο. Βρήκα boardview, το άνοιξα αλλά δεν είναι το board σου. Η φώτο σου είναι λίγο σκοτεινή. Το εξάρτημα που λείπει πάντως φαίνεται να είναι κοντά στις USB θύρες και πολύ πιθανώς να είναι πυκνωτής.
ganagnost02
08-04-21, 21:46
Ευχαριστώ Μανόλη για τον κόπο σου, πιστεύω πως θα έχει μεγαλύτερη ζημιά για να είναι ψόφιο κ να έχει κόψει κ pad.. αν δε βγάλω ακρη θα πάρω μια μητρική από αλιε στα 35 ευρώ την βρήκα.. Μόνο οτι θα κάνει μήνα να έρθει..
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ganagnost02
08-04-21, 21:58
Λογικά ναι.. Είμαι με το κινητό αλλά μάλλον είναι ο smd ο πυκνωτης που φαίνεται..
Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου!!
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιώργο μη τη παρατήσεις. Το Pad που έχει κοπεί μπορείς να το βρεις με λίγη προσπαθεια και να γεφυρώσεις και θα εισαι ΟΚ. Όσον αφορά τον πυκνωτή αν δεν είναι σε critical σημείο στο κύκλωμα απ' ότι βλέπω είναι κοντά στις USB θύρες. Δες τι τιμές παίζουν σε αντίστοιχα boards και βάλε εναν έστω κατά προσέγγιση. Μπορεί και να είσαι ΟΚ..
ganagnost02
09-04-21, 10:18
Αυτη ειναι η πλακετα, το τσεκαρα με την φωτο του Αγγελου!!
Οχι θα το προσπαθησω να γεφυρωσω το Pad και το τσεκαρω..
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!
Και να γεφυρώσεις δεν νομίζω να λυθεί το πρόβλημά σου. Πιθανώς χτύπησε ο 3.3v και 5v regulator (TPS51123) ή/και κάποιο από τα fet της εξόδου των 5v. Μπορεί και άλλα ics στο board που τροφοδοτούνται με 5v.
ganagnost02
12-04-21, 10:53
Καλημερα, εχω γεφυρωσει χωρις καποιο αποτελεσμα.. ημουν στο ψαξιμο του πυκνωτη...
Δεν εχω ταση σε κανενα πηνίο, και βραχυκυκλωμα δε βρισκω.. τα 19v τα παιρνω σε αναμονη.. ακομα το ψαχνω.. θα τσεκαρω το regulator που λες, χρονο δεν εχω και μου εχει σπασει τα νευρα :cursing::cursing:
Στο γεφύρωμα, έλεγξε την αντίσταση να δεις εάν υπάρχει βραχυκύκλωμα.
ganagnost02
12-04-21, 12:25
επαιξε οκ το μηχανημα αλλαξα καλωδιο στo γεφυρωμα γιατι ειχα βaλει χοντρο απο utp, ειπα μην βραχυκυκλωνε πουθενα εβαλα ενα ψιλο που ειχα και αναψε κανονικα!!
ganagnost02
12-04-21, 12:54
Το εκλεισα, το εχω βαλει σε διαγνωστικο και παιζουν ολα, και το usb(το 2ο που δεν ηταν βραχυκυκλωμενο),
πειραζει αν δε βαλω τον πυκνωτη που δεν βρηκα ποτε ; :lool:
Αν δεν είναι σε κρίσιμο σημείο του κυκλώματος δεν πειράζει.
ganagnost02
13-04-21, 09:10
Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια !!