PDA

Επιστροφή στο Forum : Η πίεση στα 6,5 bars , είναι επικίνδυνη ;

DimMani
07-04-21, 15:22
Έβαλα ένα πιεστικό Grundfos , για παροχή νερού στο σπίτι , το οποίο λειτουργεί με ένα fluid Control Matic 2HP και κόβει όταν ανεβάζει πίεση 6,5 bars . Ο υδραυλικός μου επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για οικιακές παροχές ακόμη και μέχρι 8 bars . Όμως ένας φίλος έπαθε διάφορες ζημιές στα 6,5 . Τελικά είναι αποδεκτή/ανεκτή η πίεση των 6,5 bars , ή είναι επικίνδυνη για ζημιά στα υδραυλικά μου . Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί .

nyannaco
07-04-21, 17:49
Μπορεί να μην πάθεις ζημιά άμεσα, μπορεί και ποτέ, είναι όμως αχρείαστη και η επιπλέον πίεση και η συνακόλουθη καταπόνηση δικτύου, εξαρτημάτων και συσκευών. Στα 4 bar είσαι άρχοντας, και με 3 δεν θα είχες πρόβλημα. Οτιδήποτε παραπάνω δεν θα το ήθελα στο σπίτι μου.

spiros full
07-04-21, 18:01
σωστος:ok:

DimMani
07-04-21, 18:45
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Επί 7 χρόνια , το πιεστικό δούλευε με "καμπάνα" και την τελευταία 2ετία με Fluid Control , η δε πίεση ήταν μεταξύ 4,8 & 5 . Προ καιρού είχα θέσει στο φόρουμ ένα θέμα πιθανών διαρροών , οι οποίες εντοπίστηκαν σε 2 διαδρομές και ίσως προέκυψαν από την πίεση ; Όμως στα 4 το ντούς "στάζει" , τουλάχιστον στο σπίτι μου .

mikemtb73
07-04-21, 19:28
Όμως στα 4 το ντούς "στάζει" , τουλάχιστον στο σπίτι μου .
Άμα στάζει στα 4 bar... Έχει γεμίσει αλατα

DimMani
09-04-21, 22:37
Άμα στάζει στα 4 bar... Έχει γεμίσει αλατα

Ευχαριστώ και πως "αδειάζει" το γέμισμα ;;;

klik
10-04-21, 02:05
Με ξυδι.
Η βρυση της ντουζιερας τρεχει ικανοποιητικα; αν ναι βαλε το διάτρητο ακροφυσιο του ντους στο ξυδι

Ηλιας Α
10-04-21, 15:49
.................................................. .................................................. ...............

DimMani
10-04-21, 18:52
Συνέχεα ερωτήσεων : (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control , πότε θα κόψει και πότε θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ .

ΣΚΛΗΚΟΣ
10-04-21, 20:27
Συνέχεα ερωτήσεων : (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control , πότε θα κόψει και πότε θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ . Από το fluid control περνάει το νερό της παροχής και ανάλογα με μια προένταση που έχει ένα ελατήριο διαβάζει την διαφοριση της πίεσης και ξεκινά η αντλία αν πέσει κάτω από ένα επίπεδο πίεσης και καλύπτουμε τις ανάγκες χρήσης του νερού. Το δεύτερο ερώτημα νομίζω και μόνος σου μπορουσες να βγάλεις συμπέρασμα , το πιεστικό πληρώνεις για καλύψεις την μειωμένη πίεση στο δίκτυο , εσύ θα βάλεις μείωτη πίεσης στην έξοδο της αντλίας; Από την μια δίνεις πίεση και από την άλλη την στραγγαλίζεις;

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

DimMani
11-04-21, 11:03
Ευχαριστώ , σωστός . Όμως το ερώτημά παραμένει . Αν πρέπει να μειώσω την πίεση ο μειωτής που τοποθετείται ;

vasilllis
11-04-21, 11:50
Πιεστικο εχεις;δεν ρυθμίζεται η πίεση;