PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Samsung TV επισκευή πυκνωτή

xaris_sm
01-04-21, 09:52
Καλημέρα στην παρέα, παρακαλώ για την βοήθεια σας.

Tv Samsung lcd 10ετιας που ήταν στα τελευταία της έμεινε εντελως.
Το πρόβλημα που είχε ήταν ότι πάταγες το τηλεκοντρόλ να ανοίξει και άνοιγε μετά από 5 10 λεπτά, μετά λειτουργούσε κανονικά.
Πλέον δεν ανοίγει καθόλου ούτε και το κόκκινο led ανοίγει όταν την βάζω στο ρεύμα.
Είδα βίντεο στο YouTube με παρόμοιο πρόβλημα και έφταιγαν κάποιοι πυκνωτές στο τροφοδοτικό, όποτε άνοιξα και την δίκη μου και βρήκα έναν πυκνωτή 1200 uF 10 volt με πρόβλημα είχε φουσκώσει πολύ στο πάνω μέρος και είχε βγάλει λίγα υγρά.

Δυστυχώς δεν έχω σπίτι 1200 αλλά βρήκα 1000 και 1500 στα ίδια volts, υπάρχει περίπτωση να μπορώ να βάλω κάποιον από αυτούς τους 2 χωρίς να κάνω πιο πολύ ζημιά ;
Λόγο καραντίνας δεν μπορώ να ψωνίσω κάτι άμεσα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

αλπινιστης
01-04-21, 11:01
Κατεγραψε ολους τους ηλεκτρολυτικους του τροφοδοτικου σου και πηγαινε να τους αγορασεις ολους καινουργιους και για θερμοκρασια 105C.
Μην αλλαξεις μονο τον εναν.

nyannaco
01-04-21, 11:03
Όποιον από τους δύο και να βάλεις λογικά δεν θα έχεις θέμα, θα έβαζα μάλλον τον 1500άρη.
Επίσης, μποορείς να βάλεις 1200μF σε μεγαλύτερο βολτάζ αν έχεις, κανένα πρόβημα.
Σε κάθε περίπτωση, προσέχεις την πολικότητα!

Καλό θα είναι πάντως α κάνεις ένα ενδελεχή έλεγχο σε όλους τους ηλεκτρολυτικούς, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είναι ο μόνος που παρέδωσε.

xaris_sm
01-04-21, 15:54
Παιδια ευχαριστώ για τις απάντησεις
Έτυχα σε ανάγκη γιατί η κανονική μου τηλεόραση είναι για επισκευή και αυτή η προσωρινή που μου έδωσαν μετά από 5 μέρες τα έπαιξε εντελως
Όποτε με τα μαγαζιά ακόμα κλειστά θα κάνω μια δοκιμή να βάλω τον 1500 για τώρα
Ιδανικά ναι να αλλαχθούν όλοι στο τροφοδοτικό αν και όλοι οι άλλοι φαίνονται μια χαρά τους είδα που προσεχτικά

Di*Ca_Electronic
01-04-21, 15:55
Φίλε Χάρι,
αν θέλεις ανέφερε και το μοντέλο της τηλεόρασής σου, και παρότρυνσή μου είναι να κατεβάσεις
το Service Manual από το Διαδίκτυο και σε περίπτωση που δεν περιέχεται σ΄ αυτό το σχηματικό
του PSU προσπάθησε να το βρεις από το τύπο που αναγράφεται πάνω στη PCB του.
Κατά τα λοιπά ισχύουν αυτά που αναφέρουν στα προηγούμενα post οι καλοί φίλοι και συνάδελφοι
Αλέξανδρος και Νίκος.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να ΄χουμε όλοι μ΄ ΥΓΕΙΑ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

xaris_sm
01-04-21, 18:35
Παιδια καλησπέρα και πάλι

Για την ιστορία το μοντέλο είναι le26b350f1w

Μόλις έβαλα το 1500 πυκνωτή αντί για τον 1200 και η τηλεόραση άναψε τσακμακι και παίζει μια χαρά! Όταν ανοίξουν τα μαγαζιά θα πάρω να βάλω τον σωστό!

Με σώσατε με τις συμβουλές σας, σας ευχαριστώ πολύ καλό μήνα!!!