Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [LG] Στεγνωτηριο με αυτοκαθαριζομενο συμπυκνωτη

Giannos88
23-03-21, 00:40
Ήθελα να ρωτήσω τα στεγνωτηρια που έχουν αυτοκαθαριζομενο συμπυκνωτη χωρίς καμία πρόσβαση από το χρήστη, που καταλήγουν όλα αυτα τα χνούδια ;;;

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριακίδης
23-03-21, 14:57
Μπορεί να προηγείται φίλτρο

Giannos88
23-03-21, 15:27
Και πώς καθαρίζεται αυτό το φίλτρο ? Δεν υπάρχει πρόσβαση από τον χρήστη.
Μιλάω για τον συμπυκνωτη , όχι για τα δύο φίλτρα που είναι πάνω και τα καθαρίζει ο χρήστης.

Κυριακίδης
23-03-21, 18:51
https://www.bosch-home.gr/texnologia-bosch/autoclean

χάρη στην προηγμένη τεχνολογία αυτόματης απομάκρυνσης χνουδιών, αφαιρούν τα χνούδια και τα αποθηκεύουν στον ειδικό συλλέκτη, τον οποίο χρειάζεται απλώς να αδειάζετε μετά από 20 χρήσεις. Πείτε αντίο στον αναγκαίο και κουραστικό καθαρισμό του φίλτρου της πόρτας, μετά από κάθε χρήση.

Το "αυτοκαθαριζόμενος συμπυκνωτής" είναι λεκτικές παπάτζες (για να λένε οι χρήστες Woooowww)

Giannos88
23-03-21, 19:13
Μάλλον δεν κατάλαβες ακόμη. Το συγκεκριμένο που δείχνεις δεν έχει καν φίλτρα αλλά το κάτω κομμάτι του αποσπάται και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ανοίγει ο χρήστης το καπάκι και βγάζει ότι έχει σαβουριασει τοσο καιρό και στον συμπυκνωτη μαζί .

Εγώ μιλάω για στεγνωτηριο με διπλό φίλτρο που καθαρίζεται από τον χρήση σε κάθε κύκλο , όμως ο συμπιεστής στη βάση της συσκευής είναι αυτοκαθαριζομενος και δεν θέλει καθάρισμα ποτέ . Δες τα μοντέλα της lg για να καταλάβεις.
Δεν έχουν κανένα αποσπώμενο καπάκι στη βάση της συσκευής για καθαρισμό του συμπυκνωτη.
Σίγουρα θα γεμίζει χνούδια αφου τα φίλτρα δεν μπορούν να τα κρατήσουν όλα.
Σε βάθος χρόνου αυτά που καταληγουν εκεί μέσα?
Α κάποιος τεχνικός μας διαβάζει ας γράψει.

Κυριακίδης
23-03-21, 19:22
Αν π.χ. πάρουμε αυτό το μοντέλο
https://www.youtube.com/watch?v=euVNls8qjfM

συμπιεστής στη βάση της συσκευής είναι αυτοκαθαριζομενος και δεν θέλει καθάρισμα ποτέ
Τότε όντως δεν θέλει καθάρισμα ποτέ (και με την βοήθεια του νερού παροχετεύει και τα χνούδια σκόνες). Λογικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Giannos88
23-03-21, 19:28
Αυτό ακριβώς.
Άρα τα χνούδια μετά τον αυτοκαθαρισμο τα φέρνει πάνω στο συρτάρι στο συλλέκτη του νερού ?
Έχω πάντως δεν βλέπω βρώμα στο νερό που πεταω κάθε φορά. Είναι καθαρό από θέμα στερεών καταλοίπων.

Κυριακίδης
23-03-21, 19:35
Άρα τα χνούδια μετά τον αυτοκαθαρισμο τα φέρνει πάνω στο συρτάρι στο συλλέκτη του νερού ?
Τα πετάει όλα μαζί με το νερό (δεν νομίζω να τα πηγαίνει σε συλλέκτη νερού , και για ποιον λόγο?)
Ας πει και κάποιος που τα κατέχει καθημερινά , εγώ δεν τα γνωρίζω από κοντά .

Από όσο κατάλαβα από το βίντεο , έχει στην πόρτα ένα προ-φίλτρο για τα χοντρότερα σωματίδια και κατόπιν πάνω στον συμπυκνωτή παραμένουν πολύ μικρότερα σωματίδια ικανά με την ορμή του νερού (αυτοκαθαρισμός) να μην μένει ίχνος , και το νερό φεύγει από την αποχέτευση.

Giannos88
24-03-21, 04:52
Εγώ δεν το έχω συνδεδεμένο με την αποχέτευση. Πετάω το νερό σε κάθε κύκλο από τον συλλέκτη νερού που είναι συρτάρι (εκεί που στα πλυντηρια βάζουμε το απορρυπαντικό )