Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Δεν δουλεύει το σύστημα idos
Καλησπέρα σας έχω αυτό το πλυντήριο μάρκας siemens και μοντέλο wm16s890gr/01 έχω το εξής πρόβλημα δεν μου δουλεύει το σύστημα αυτόματης δοσολογίας idos και μου βγάζει σφάλμα f81 γνωρίζει κάποιος κάτι ή έχει ξανά συνάντηση αυτό το σφάλμα? Στο πλυντήριο έχω αλλαξη την πλακέτα του idos και το σύστημα με τα μοτέρ αλλά και πάλι δεν δουλεύει ενώ η πλακέτα του idos ακούγεται να κάνεις κλακ κλακ δεν γυρνάνε τα μοτορακια για να ρίξει αποριπαντικο η μαλακτικο
Di*Ca_Electronic
18-03-21, 01:38
Φίλε Δημήτρη,
εφόσον έχεις αλλάξει όπως γράφεις πλακέτα αυτόματου δοσολογητή (iDOS) και τα μοτέρ ; και δεν λειτουργεί η
συσκευή σου σωστά απευθύνσου στο SERVICE που προέβη στην αλλαγή και τοποθέτηση αυτών, εκτός αν το ΄κανες
μόνος.
Σε κάθε περίπτωση για καλλίτερο αποτέλεσμα κι εγγύηση κάνε χρήση του SERVICE της SIEMENS που για τη Θεσ/νίκη
βρίσκεται στην οδό Χάλκης, Πατριαρχικό Πυλαίας, (57001) Πυλαία και γι΄ επίσκεψη τεχνικού κάλεσε 2104277600 (επιλογή 1)
24 ώρες τ΄ 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.
Περισσότερες πληροφορίες από το site : https://www.siemens-home.bsh-group.com/gr/eksipiretisi-pelatwn/kentro-ipostiriksis/egxeiridia-xrisis
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Φίλε μου μόνος μ το έκανα έχω ίδιο πλυντήριο με της μητέρας μου και άλλαξα όπως είπα και την πλακέτα και το παγούρι με τα μοτορακια αλλά τζίφος
Di*Ca_Electronic
19-03-21, 05:01
Αν η πλακέτα που έβαλες ήταν καινούργια κι όχι επισκευασμένη και ταυτόσημη καθ΄ όλα τα μέρη της με
την εργοστασιακή, τότε κάνε ένα καλό επανέλεγχο στις συνδέσεις των καλωδίων / βυσμάτων που έβαλες
πάνω της, καθόσον μπορεί κάποιο απ΄ αυτά να μην κάνει καλή επαφή.
Επί πλέον έλεγξε και τ΄ άλλα άκρα των καλωδίων / βυσμάτων που μάλλον καταλήγουν στη κεντρική πλακέτα
προγραμματισμού να διαπιστώσεις αν είναι καλά κουμπωμένα.
Επίσης έλεγξε μήπως οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα (σωληνάκι έλασμα ή άλλο) είναι στον αέρα και δεν βρίσκεται
στη θέση του.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης