PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Πλυντήριο πιάτων Siemens SF55A260/16 πρόβλημα με το νερό

manolo
14-03-21, 11:08
Καλημέρα σε όλους. Το πλυντήριο πιάτων της περιγραφής παρουσιάζει το εξής παράξενο πρόβλημα: Ενώ εκτελεί το πρόγραμμα πλύσης και τελειώνει, όταν ανοίξεις την πόρτα έχει μείνει νερό στο πάτωμα. Δηλαδή δεν έχει αποστραγγίσει τα νερά στην αποχέτευση. Όταν όμως ξεκινήσεις μια νέα πλύση, τότε τα τραβάει τα νερά κανονικά, αποστραγγίζει και αρχίζει τη πλύση από την αρχή κανονικά. Δηλαδή σαν να ξεκινάει από το στάδιο που άφησε και συνεχίζει κανονικά. Και στο τέλος πάλι έχουν μείνει νερά μέσα. Ο σωλήνας αποχέτευσης έχει ελεγχθεί για βούλωμα κλπ. και είναι όλα ΟΚ. Αλλωστε όταν ξεκινάει το νέο πρόγραμμα, τα νερά που είχαν μείνει τα τραβάει κανονικά που σημαίνει ότι δεν έχει θέμα βουλώματος το σωληνάκι. Αυτό δεν το κάνει πάντα αλλά 4 στα 5 πλυσίματα. Σωληνάκια κλπ έχουν ελεγχθεί, είναι ΟΚ. Επίσης έγινε reset στην ηλεκτρονική πλακέτα του πλυντηρίου, έφτιαξα το πρόβλημα για τη πρώτη φορά μετά το reset αλλά μετά πάλι τα ίδια. Καμιά ιδέα τι μπορεί α φταίει;;
Ευχαριστώ.

GrOnibarD
14-03-21, 11:13
μια υποψια μου ειναι οτι η αντλια οταν ειναι καυτο το νερο δεν μπορει να δουλεψει σωστα,δοκιμασε να αλλαξεις την αντλια που πεταει το νερο

manolo
14-03-21, 11:55
Επειδή δεν έχω εμπειρία από τέτοιου είδους συσκευές, γιατί να μην δουλεύει σωστά η αντλία λόγω θερμοκρασίας νερού;; Μου φαίνεται λίγο περίεργο, εκτός αν έχει κάποιον αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος ίσως έχει χαλάσει;; Δεν ξέρω.. Θα μπορούσε να είναι πρόβλημα στην ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου του πλυντηρίου;; Με το reset βέβαια επανήλθε για μια φορά αλλά μετά ξαναεμφάνισε το πρόβλημα.. Που σημαίνει ότι όταν δούλεψε σωστά δεν είχε θέμα με το καυτό νερό...Δεν ξέρω..:confused1:

GrOnibarD
15-03-21, 14:14
μπορει απο τα χρονια να εχει εξασθενησει και με το ζεστο νερο να ζοριζεται να δουλεψει σωστα το μοτερακι

Di*Ca_Electronic
15-03-21, 16:46
Μανώλη,
υπάρχει αρκετά ισχυρή υποψία ότι μπορεί να φταίει ο processor στη πλακέτα, όπως κι εσύ σκέφθηκες.
Κάνε ένα επισταμένο έλεγχο στη τροφοδοσία του σ΄ όλους τους κονέκτορες και στα λοιπά εξαρτ/τα
ένα προς ένα πάνω στη πλακέτα.
Αν μπορέσεις και βρεις βάσει του τύπου της και κάποιο σχηματικό στο Διαδίκτυο θα βοηθηθείς αρκετά.
Ας ευχηθούμε ότι δεν έχει καταστραφεί ο επεξεργαστής γιατί είναι προγραμματισμένος και δεν γνωρίζω
αν μπορέσεις να τον βρεις " έτοιμο " να χρησιμοποιηθεί εκτός από την Αντιπρ/πεία της SIEMENS κι αν ...
Δεν αποκλείεται βέβαια κι η σκέψη του Γιάννη από Θεσ/νίκη, και χρήζει ελέγχου - αντικατ/σης ίσως - η
αντλία εξόδου νερού.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

aluphs
15-03-21, 19:20
Έχεις ανοίξει το φίλτρο έχεις ελέγξει για τυχόν υπολείμματα πίσω από το άσπρο κλιπ ?

manolo
15-03-21, 19:56
Ευχαριστώ φίλε Δημήτρη για τις προτάσεις. Η ηλεκτρονική πλακέτα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα. Είπαμε να ξεκινήσω από τα πιο προφανή και μετά θα ελεγχθεί και αυτό. Το φίλτρο έχει ελεγχθεί και είναι ΟΚ. Άλλωστε όπως προανέφερα, μόλις ξεκινήσεις νέο πρόγραμμα, η αντλία τα τραβάει τα νερά κανονικά και μετά αρχίζει κανονικά να εκτελεί τη νέα πλύση που σημαίνει ότι λειτουργεί η αντλία και δεν είναι φραμένη η σωλήνα του drain.