Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] 26pfl3304/10 μάλλον πρόβλημα με το τροφοδοτικό
Καλησπέρα σαςμε το τροφοδοτικό στον αέρα και χωρίς να έχω την μητρική πάνω δεν έχω 12volt και τα 3.3volt ενώ τα 5volt τα έχω
Και δε βρίσκω κάποιο πρόβλημα πάνω στο τροφοδοτικο
Υπάρχει καμία ιδέα;
Καλησπέρα. Τι εννοείς δε βρίσκεις πρόβλημα στο τροφοδοτικό;; Για να μη μετράς σε αυτές τις εξόδους σίγουρα κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Άλλο αν δεν το 'χεις εντοπίσει. Πήγες πίσω στο rail των 12V ας πούμε να πάρεις μετρήσεις;; οι πυκνωτές σου είναι ΟΚ; τα FETs;; τα είδες όλα αυτά;;
Μου είχε ξεφύγει ένας πυκνωτής τον άλλαξα άναψε και μόλις την κουμοωσα δεν ανάβει πάλι υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια ψυχρή κόλληση;
Και ακούγεται ένας ψηλός ήχος σαν να είναι από μετασχηματιστή
Di*Ca_Electronic
24-02-21, 19:58
Φίλε Κωνσταντίνε,
κατ΄ αρχή γράφεις σωστά το μοντέλο της τηλεόρασής σου;
Μήπως είναι η Philips 26PFL3403/10 κι όχι η 26PFL3304/10;
Αν πρόκειται για την 26PFL3403/10 (Chassis TMC1 0E-LA) μπορείς από την
ιστοσελίδα : https://www.electronica-pt.com/esquema/func-fileinfo/8441 να
κατεβάσεις το Service Manual.
Στις σελίδες 23 & 24 φαίνονται τα σχηματικά του PSU και του SBY PSU.
Απ΄ αυτά αν συμφωνούν με τα δικά σου τροφ/κά θα βοηθηθείς στην επισκευή
σου.
Γράφει κάπου το δικό σου τροφ/κό ότι παράγεται τάση 3V3;
Ποιόν πυκνωτή άλλαξες κι από ποιά θέση;
Έλεγξε όλο το rail που είναι τοποθετημένος αυτός ο πυκνωτής.
Έχεις κι άλλο πρόβλημα πιθανόν σε TRN FET, zener ή και ηλεκτρ/κό πυκνωτή.
Έλεγξε ακόμη τις τιμές των αντιστάσεων (και των τύπου smd).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
καλησπερα σας
αφου βρηκα χρονο μιας και ασχολουμαι και με την πτυχιακη θα σας πω τι εχω κανει
στο τροφοδοτικο για το standby εχω μετρησει ολες τις διοδους και αντιστασεις και φαινονται σωστα εκτος απο τρεις διοδους
οι διοδοι ζενερ z2,z3 εκτος κυκλωματος φαινονται σωστα αλλα οταν ειναι πανω βλεπω ταση και στις δυο μεριες στοδιοδομετρο
η d4 βλεπω 0,16v ενω συμφωνα με το datasheet επρεπε 0,7v και φυσικα μετρημενη εκτος κυκλωματος(sr160)
στο u5 που ειναι ενα tl431ac στην ανοδο και καθοδο μετραω σωστα εκτος κυκλωματος δε ξερω αν πρεπει να μετρησω κατι αλλο
στο q4 που ειναι ενα 1815y μετραω βαση και εκπομπο αντισταση περιπου 24 megaohm
εχω αλλαξει δυο πυκνωτες c22,17
το πηνιο l1 βγαζει 0ohm
δεν εχω ελγξει το ρελε τον ταλαντωτη και το Optocoupler τα υπολοιπα στο πρωτευον δεντα εχω ελγξει παρα μονο αντιστασεις και διοδους
πιστευτε οτι ισως να ειναι εδω το προβλημα η να προχωρησω στην αλλη πλακετα τροφοδοσιας;
να σας θυμισω οτι στη τηλεοραση μενει κοκκινο λαμπακι αλλα δεν αναβει και επισης μετα απο καποιες ψυκρες κολλησεις μετρησειςκτλπ αναψε και εγινε ασπρο το λαμπακι αλα εκανε ενα μικρο θορυβο (ητα απο τις πλακετες τροφοδοσιας αν δεν κανω λαθος) και αφου νομιζα οτι ημασταν ενταξει την εδεσα αναψε μια φορα και μετα παλι τα ιδια....
Αν ειναι αυτη που εχει τις πλακετες πανω στο πισω καπακι και εχει μια μικρη πλακετα αλλαξε το μπλε ρελε πανω σε αυτη που νομιζω ειναι στα 5βολτ και ενημερωσε μας.
ναι αυτη ειναι...
εβγαλα το ρελε και εδωσα 5v απο τροφοδοτικο παγκου και οπλιζει μηπως ειναι το τρανζιστορ που δινει ταση στο πηνιο του ρελε η μπορει απλα να φταιει ο ρελες;
τελικα ηταν ο ρελες ολα ενταξει τωρα....
σας ευχαριστω πολυ!!!