PDA

Επιστροφή στο Forum : Θερμαινομενο υποστρωμα,δε δουλευει το LED.

dant3
20-02-21, 17:50
Καλησπερα,

Αγορασα πριν λιγες εβδομαδες ενα θερμαινομενο υποστρωμα φθηνο,μιας και το χρησιμοποιω σπανια.
Πριν κατι μερες σταματησε να λειτουργει το led του.Μου φανηκε περιεργο αλλα ειπα να το ανοιξω να δω.Απλο κυκλωματακι ,αλλα οταν το εβαλα στη πριζα για να μετρησω με το πολυμετρο, μετα απο λιγο στιγμιαια δουλεψε αλλα μετα γιοκ.
Χτυπησα ελαφρα τα παντα μηπως κατι δεν εκανε καλη επαφη.
Το υποστρωμα ζεσταινεται και λειτουργει μια χαρα,μονο το λεντακι σταματησε.Τι μπορει να μη λειτουργει σωστα?Να χαλασει το ιδιο το λεντ?Εαν ναι τοτε πως αναψε στιγμιαια?Οι κολλησεις φαινονται οκ παντως.
Να σημειωσω πως στα ποδαρακια του δε μετραω ταση.AC προφανως.

4821248213

Ευχαριστω

Panoss
22-02-21, 20:39
Άλλαξε λεντ, μάλλον κάηκε.
(ίσως η τιμή της R4 να είναι μικρότερη απ' ότι θα πρεπε)

dant3
27-02-21, 12:55
Θα παρω ενα λεντακι να το αντικαταστησω τοτε.Ποσα V θα επρεπε να πηγαινουν εκει?Με ποσα δουλευουν αυτα τα led?

mikemtb73
28-02-21, 01:17
2-3 volt και 2-20ma max αναλογα τον τυπο του led

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

george Mp
28-02-21, 11:08
Η αντισταση (r4) τι τιμη εχει; δεν φαινεται καθαρα, μαλλον θελει πιο μεγαλη οπως λεει ο Παναγιωτης και γι'αυτο καηκε το led.

dant3
28-02-21, 12:28
Θα παρω ενα λεντακι τοτε να το αντικαταστησω και θα μετρησω και την αντισταση για να δω τι τιμη εχει.
Καλα θα μετρησω και ποσα V πανε εκει οποτε θα φανει και ετσι τι γινεται.

mikemtb73
28-02-21, 22:43
Δε σε βοηθάνε ιδιαίτερα τα volt εν κενό.
mΑ πρέπει να μετρησεις

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

dant3
07-03-21, 20:13
Αντικατεστησα το Led.Αναβει μεν το καινουργιο αλλα με αρκετα χαμηλη ενταση.Αυτο που ειχε,τουλαχιστον στην αρχη,σιγουρα φωτιζε περισσοτερο.Θα το παρακολουθησω να δω εαν το καψει και αυτο.
Δοκιμασα αυτο που εβγαλα και στιγμιαια αναβε και μετα γιοκ.Σε τυχαιες στιγμες,ενω επαιρνε ρευμα.

mikemtb73
07-03-21, 23:52
Γιαυτό σου ειπαμε να μετρήσεις ρευμα...
Πιθανον να ειχε 2ma led [emoji4]

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk