PDA

Επιστροφή στο Forum : [Whirlpool] Πλυντήριο στεγνωτηριο whirlpool 6th sense, σφάλμα f02

nikosbar
15-02-21, 09:19
Καλημέρα σε όλους.
Ξέρει κάποιος τι σφάλμα είναι αυτό??
Το παρουσιάζει την ώρα που στεγνώνει.
Όταν βάζουμε το πρόγραμμα πλύσιμο και στέγνωμα μαζί, τότε το κάνει, αλλά όχι πάντα.
Νομίζω ότι αν βάλουμε χωριστά το πλύσιμο και μετά το κλείσουμε και βάλουμε στέγνωμα, δεν το κάνει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

pliktras
15-02-21, 12:06
https://www.whirlpoolservice.co.uk/washing-machine-repair/error-codes

F02 - Motor circuit fault

Issue: Intermittent or no drum rotation during wash cycle.

Πρόβλημα με το μοτέρ. Μπορεί να διακόπτεται ή να σταματάει η περιστροφή κατα τη διάρκεια της πλύσης.

Βέβαια κάπου αλλού ως σφάλμα f02, βγάζει ότι είναι θέμα αποστράγγισης. Αν είναι κάτι τέτοιο πρέπει να βγει η τάπα μήπως έχει πιάσει κάτι εκεί μέσα, αλλά αυτό έχει και ως αποτέλεσμα ότι θα έχει και νερά στον κάδο.

nikosbar
15-02-21, 19:26
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση!

Θα δω πιο προσεκτικά πότε ακριβώς και σε ποιες περιπτώσεις το κάνει και θα ελέγξω και την τάπα μήπως θέλει καθάρισμα.

Πώς μπορώ να μάθω αν έχει πρόβλημα το μοτέρ?

pliktras
15-02-21, 22:30
Tα μοτέρ των πλυντηρίων είναι συνήθως universal, ή στα πιο καινούργια οικιακά βγάζουν τριφασικά με Inverter κύκλωμα. Γενικά στα universal κοιτάμε πάντα καρβουνάκια, συλλέκτη και καλωδίωση(συμπεριλαμβανομένου του κονέκτορα που αρκετές φορές έχει θέματα )
Στα τριφασικά τα μετράμε ωμικά και αμπερομέτρηση (δεν παθαίνουν τόσο εύκολα ζημιά, τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει εγώ). Αν υπάρχει μοντέλο του πλυντηρίου παραθέστε το εδώ αναλυτικά.

nikosbar
15-02-21, 22:35
Το μοντέλο είναι το FWDD1071681WS EU.
Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες!