PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση F&U] FLS32215 σβηνει αμεσως μετα το λογοτυπο.

tmagafas
09-02-21, 11:07
καλησπερα, εχω την εν λογω τηλεοραση οταν την αναβω διχνει το λογοτυπο F&U και σβηνει.
επειτα αναβοσβηνει το led της 6 φορες.
αν προσπαθησω να την αναψω ξανα δεν κανει τιποτα.
αν κρατησω πατημενο το power button ανοιγει παλι για 2 δευτερολεπτα και σβηνει
αλλα παραδοξως με εβγαλε στο μενου της τηλεορασης η σαν να βλεπω καναλι
απο την τηλεοραση δεν ερχεται ηχος και οσο κι αν φωτισα με ενα φακο το πανελ της δεν ειδα καποια φιγουρα.
υπαρχει γιατρεια; (διαθετω ενα ψηφιακο πολυμετρο)

main: 17MB211S
power supply: 17IPS62

https://streamable.com/i2hti1
https://streamable.com/54nx4e
https://streamable.com/1is2b8
https://streamable.com/e4kp3u

Ευχαριστω.

manolo
09-02-21, 11:31
Πολύ πιθανόν να χρειάζεται firmware. Γράψε τον τύπο της Main και του πάνελ μήπως βρούμε τίποτα.

manolo
09-02-21, 13:40
Συγγνώμη, τη Main την έχεις γράψει. Το πανελ γραψε αν θέλεις

tmagafas
09-02-21, 14:34
Συγγνώμη, τη Main την έχεις γράψει. Το πανελ γραψε αν θέλεις

που τον βρισκω αυτον τον κωδικο??
εχει ενα αυτοκολλητο πανω στο σασι που γραφει
LCM VE8315WNDB-2D-N21 (υποθετω.. καθως δεν ειναι καλα τυπωμενο τα 8 μπορει να ειναι B)

manolo
09-02-21, 14:45
Καλησπέρα. Όντως είναι Β όχι 8. Έχω firmware για αυτήν ακριβώς τη main και πανελ ακριβώς το ίδιο με διαφορά αντί WNDB, το δικό μου είναι WNDA. Όλα τα άλλα είναι τα ίδια. Είναι από μια FINLUX αλλά αν θέλεις στείλε μου με ΠΜ το email σου να στο στείλω. Δε χάνεις να το δοκιμάσεις.

tmagafas
09-02-21, 14:52
Καλησπέρα. Όντως είναι Β όχι 8. Έχω firmware για αυτήν ακριβώς τη main και πανελ ακριβώς το ίδιο με διαφορά αντί WNDB, το δικό μου είναι WNDA. Όλα τα άλλα είναι τα ίδια. Είναι από μια FINLUX αλλά αν θέλεις στείλε μου με ΠΜ το email σου να στο στείλω. Δε χάνεις να το δοκιμάσεις.

Ευχαριστω για τις απαντησεις και την προθυμια σου, αλλα δεν εχω καταλαβει κατι.. ειναι θεμα λογισμικου η υλικου?
το πανελ αφου δειχνει εστω μια στιγμη δεν ειναι ενταξει?
δεν εχω γνωσεις,υποθεσεις κανω..

update: τωρα πηρα μπροστα τι εννοεις. οκ.
αν δεν χανω κατι να το δοκιμασω.
αλλα πως την φλασαρω;

tmagafas
09-02-21, 16:03
με ενα καλυτερο φακο μπορω να δω τελικα ενα κουτι που πηγαινοερχεται δεν υπαρχει σημα κατι τετοιο.
να υποθεσω καποιο led ειναι χαλασμενο και κοβεται ο φωτισμος?

manolo
09-02-21, 19:00
Τάσο καλησπέρα. Το .bin αρχείο που σου έστειλα χρειάζεσαι έναν ESP programmer για να το περάσεις όπως και ειδικά εργαλεία για την αποκόλληση - συγκόλληση του IC. Νόμιζα ότι είσαι της δουλειάς και τα έχεις όλα αυτά. Τώρα τι να πω;; Χρειάζεσαι ηλεκτρονικό για να γίνει η δουλειά..

tmagafas
10-02-21, 08:13
καλημερα. εχω σχετικη εμπειρια σε αποκολληση εξαρτηματων απο πλακετες. αλλα δεν εχω προγραμματιστη. μπορεις να μου στειλεις μηπως συνδεσμο για αγορα η μια προταση εστω? ευχαριστω.

manolo
10-02-21, 13:09
Κάτι σαν αυτό (https://www.banggood.com/el/EZP2019-High-Speed-SPI-FLASH-Programmer-242593-bios-25T80-Burning-Offline-Copy-Programming-p-1594546.html?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_organic&gmcCountry=GR&utm_content=minha&utm_campaign=minha-gr-el-pc&currency=EUR&cur_warehouse=CN&createTmp=1&ID=532943&utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_bgcs&utm_content=sxxx&utm_campaign=sxxx-ssc-gr-el-all-newcustom-ncv65-1027&ad_id=475280504322&gclid=EAIaIQobChMI-uPajKTf7gIVIgIGAB0PqQtqEAQYASABEgI25fD_BwE).

xani
10-02-21, 15:45
Πριν απο ολα αυτα ειναι σιγουρο πως οι λεντομπαρες ειναι οκ;

tmagafas
10-02-21, 16:17
επομενως παραγγελνω και επιστρεφω.
ευχαριστώ.

tmagafas
10-02-21, 16:22
Πριν απο ολα αυτα ειναι σιγουρο πως οι λεντομπαρες ειναι οκ;

αν δειχνει εστω στιγμιαια δεν μας κανει;; υπαρχει περιπτωση;

mikemtb73
10-02-21, 22:50
Πριν απο ολα αυτα ειναι σιγουρο πως οι λεντομπαρες ειναι οκ;Εμ πέστα ρε Στάθη

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

xani
12-02-21, 22:49
αν δειχνει εστω στιγμιαια δεν μας κανει;; υπαρχει περιπτωση;
Ναι φιλε το ποιο πιθανο να εχεις καποια λεντ βραχυκυκλωμενα μεχρι να διαβαση ο κοντρολερ το προβλημα και να τα σβησει ολα βλεπεις το λογοτυπο, γενικα σε αυτες οταν υπαρχει προβλημα software φλασαρη το λεντ . Καλο ειναι να ανοιξεις το πανελ να δεις τι γινεται για πιο σιγουρα.

RADIO6146KISAMOS
13-02-21, 19:48
εγω νομιζω φιλε μου οτι ουτε αναβαθμιση θελει ουτε λεντομπαρες ποιο πιθανον να φταιει το τροφοδοτικο στο κυκλωμα που δινει ταση στις λεντομπαρες το παθαινουν συχνα και πρεπει να αλλαχτει το led drive με το τρανζιστορ ισχυος που εχει εκει κοιτα και για καμια αντισταση στα περιξ του τρανζιστορ τις smd που εχει εκει και πιστευω οτι θα διορθωθει η κατασταση

tmagafas
13-03-21, 14:02
update 13/03
H τηλεοραση αναβει κανονικα...δειχνει το λογοτυπο και μετα χανεται ο φωτισμος. (με φακο ειδα το popup μηνυμα δεν υπαρχει σημα να πηγαινοερχεται. )
τι κανω σε αυτη την περιπτωση;

GeorgeSindos
13-03-21, 16:25
Κάτι είπε ο συνάδελφος πιο πανω αλλά δεν έδωσες σημασία.....

tmagafas
15-03-21, 12:05
Κάτι είπε ο συνάδελφος πιο πανω αλλά δεν έδωσες σημασία.....
να ανοιξω να δω τα led?
πλακετα τροφοδοσιας;
φλασαρισμα;

Καλη Σαρακοστη

Di*Ca_Electronic
27-03-21, 21:51
Φίλε Τάσο,
σου γράφω κι εγώ κι όπως κι ο φίλος και συνάδελφος Στάθης σου προτείνω αν δεν το ΄χεις κάνει ήδη,
ανοίγοντας τη τηλεόραση πολύ προσεκτικά, για να μην κόψεις στο κάτω μέρος του μπροστινού καλύμματος
κοντά στο InfraRed Control το flex καλώδιο, ν΄ αποσυναρμολογήσεις τα Boards και πάλι πάρα πολύ προσεκτικά
ν΄ ανοίξεις το πλαίσιο του panel & με κάποιο τρόπο να τοποθετήσεις σ΄ επίπεδη καθαρή κι επενδεδυμένη μ΄ ένα
ύφασμα επιφάνεια όλα τα μέρη του, έτσι ώστε να θυμάσαι τη σειρά τους, για να τ΄ επανατοποθετήσεις στο panel
και ν΄ ελέγξεις όλα τα LED΄s των LED strips.
Κάποιο(α) είναι κατεστραμμένο(α).
Θα χρειαστεί ν΄ αλλάξεις όλα τα LED strips για να μην σου ξαναπαρουσιαστεί σύντομα το πρόβλημα, αν κάνεις
αντικατάσταση μόνον του κατεστραμμένου(ων) LED(΄s).
Δείξε μεγάλη προσοχή στο flex καλώδιο που συνδέεται απ΄ ευθείας πάνω στο κρύσταλλο, γιατί είναι πολύ εύκολο
κατά τις μετακινήσεις ν΄ αποκολληθεί και τότε όλη η οθόνη καταστρέφεται και χρήζει αντικατάστασης, πράγμα
εντελώς ασύμφορο.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

kstigas
26-06-21, 23:56
Αντικατέστησε και τις δυο μπάρες led ακόμα και αν ανάβουν μετρώτας πρώτα αν έχεις 12V dc στην Vcc του Mp3398 και αν η ταση Dc για τον inverter στον πυκνωτή εξομαληνσης νομίζω 680μ/50V οταν σου κάνει το on-off είναι απο 35 μεχρι 50 volt ενώ τα 12 είναι σταθερά αν έχεις αυτή την μεταβολή σημαίνει οτι υπάρχει over curent στις led bars του πάνελ σε ενα η και στα δυο ledbars. Μου εχει τύχει να εχω βραχυκυκλωμα μεταξύ των δύο layers led και το layer του σασι με την κόλλα. Η νορμάλ τάση Για την τροφοφοσία του step up inverter για το συγκεκριμένο μοντελο είναι τα 35V dc και οχι τα 24 που θα βρείς στα περισσοτερα ps της Vestel.

Αεναος
27-06-21, 09:52
Εμένα μου έκανε τα ίδια μια 43αρα fu και μόλις κούνησα το καλώδιο στη μπριζα ήρθε στα ίσα της.
Θα σου έλεγα να το αλλάξεις με κάποιο καλύτερο πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.