Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] New Build
Καλησπέρα. Έστησα από την αρχή το εξής PC:
1. Asus ROG Strix Z490-E Gaming
2. Intel Core i5-10600 Box
3. G.Skill Trident Z Neo 32GB DDR4-2666MHz (F4-2666C18D-32GTZN)
4. Asus VGA GeForce GTX 1650 TUF Gaming OC 4 GB
5. Hard Disk - Western Digital Blue SN550 NVMe 250GB
6. Hard Disk - Western Digital Blue 3D 500GB
Όλες μου οι συνδέσεις είναι σωστές.
Το πρόβλήμα είναι ότι μου βγάζει μαύρη οθόνη όταν τον ξεκινάω για να κάνει boot. Δεν παίρνει σήμα.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
1. πιθανο να θελει στο bios να ρυθμισεις σε ποιο slot εχεις τη gpu (γραφει στο manual σε ποια εχει default... συνηθως στην 1 ) οποτε αρχικα αλλαζεις slot (Χ16)
2. πιθανο στη ROG Strix να μην εβαλες το 6πινο. Χωρις αυτο δε λειτουργει
3. δεν ειπες τι τροφοδοτικο εχεις. Δε πιστευω βεβαια με τετοια parts να εβαλες καμια σαβουρα αλλα για πες
4. οι ραμ ειναι στα σωστα slots? (στη ROG STRIX ειναι τα δευτερα αν θυμαμαι καλα). αν βαλεις τα λαθος δεν ποσταρει. Αν εχεις τετραπλο σετακι βγαζεις τα δυο και βλεπεις αν ποσταρει... γενικα ειναι πολυ συνηθεις υποπτοι
Για αρχη δες τις RAM οπως σου ειπε και ο nick1974 (δεν μπορεις να τις βαλεις οπου θελεις)
Και δες αν εχει debug led η μητρικη σου σε ποιο σημειο σταματαει
481734817348174
Το Τροφοδοτικό που έχω βάλει είναι: Ιnter-Tech Argus RGB 750W CM
Οι Ram είναι 2 modules από 16gb.
Η μητρική έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Δοκίμασα και χωρίς την Asus VGA GeForce GTX 1650 TUF Gaming OC 4 GB αλλά τίποτα.
Διευκρίνησέ μου τιν εννοείς με το 6πινο.
Σας Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
νεκταριοος
05-02-21, 22:13
στην πρωτη φοτο αριστερα φαινεται οτι εχουν μεινει ακαλυπτες δυο τρυπες απο το 6πινο του τροφοδοτικου εκει στην μπαταρια κατω δεξια για κοιταξε το καλυτερα .
Έλεγξε επίσης αν έχει τοποθετηθεί σωστά ο επεξεργαστής πάνω στο socket. Θέλει πολύ προσοχή και σχολαστική τοποθέτηση. Ένα δύο πινάκια να στραβώσουν λίγο δεν πρόκειται να κάνει boot.
Στην καρτα γραφικων γτ δεν εχεις βαλει ρευμα????
Και τις μνημες στις θεσεις Α2 Β2
481754817648177
Τίποτα βρε παιδιά. κοντεύω να τρελαθώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάει στραβά.
Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι δεν συχρονίζουν οι μνήμες με τον επεξεργαστή. Αλλά πως γίνετε αυτό; Αφού και τα δύο είναι 2666mhz
Έλεγξες τη CPU και τη σωστή τοποθέτησή της στο socket;;
Έλεγξες τη CPU και τη σωστή τοποθέτησή της στο socket;;
Ναι. Βέβαια. Είναι εντάξει.