Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] bosch logixx 8 varioperfect χτυπάει ο κάδος

Ελλη
10-01-21, 19:44
Εδώ και δύο τρεις πλυσεις κατά το ξέπλυμα και στραγγιγμα το πλυντήριο βαρουσε πάρα πολύ. Είναι σταθερό στο πάτωμα και δεν έχει της βίδες μεταφοράς επάνω. Άνοιξα το καπάκι και κουνώντας το κάδο κατάλαβα ότι ο θόρυβος προέρχεται επειδή ακουμπάει στο πίσω καπάκι. Αυτό σημαίνει χαλασμένα αμορτισερ η ρουλεμάν; Αν ξεβιδωσω και το πίσω καπάκι μπορώ να καταλάβω μόνη μου ποιο από τα δύο είναι και πάει ο κάδος τόσο πίσω εν λειτουργία και βαράει στη πλάτη του πλυντηρίου;

mariosmfj
10-01-21, 20:11
Καλησπερα.
Στο ξευγαλμα ολα τα πλυντηρια παιρνουν πιο πολυ νερο και αυξανει το βαρος του καδου.
Λογικα θελει αμορτισερ.

Ελλη
10-01-21, 21:13
Το ερώτημα είναι μπορώ να δω μόνη μου τα αμορτισερ ή ακόμα και να τα αλλάξω; Γιατί πχ η αλλαγή του ρουλεμάν από ότι είδα είναι μια δυσκη διαδικασία.και ποιο καπάκι πρέπει να βγάλω σε αυτό το μοντελο; το από μπροστά η το από πίσω; η θέλει πλαγιασμα το πλυντήριο γιατί τα αμορτισερ είναι από κάτω και ενώ είδα διάφορα βίντεο, δεν δείχνουν το λύσιμο πλυντηριου..

jimsiv
10-01-21, 23:32
Εγώ τα άλλαξα πρόσφατα. Έβγαλα το πίσω καπάκι. Έχει 3 αμορτισέρ. Τα δύο είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα και είναι πίσω. Το τρίτο είναι μπροστά στο αριστερό κάτω μέρος του πλυντηρίου (από πίσω αν το κοιτάς είναι δεξιά κάτω) αλλά θέλει λίγο υπομονή και προσοχή να μην κόψεις τα χέρια από την λαμαρίνα. Χρησιμοποίησε κάποιο γάντι εργασίας. Αν έχεις ένα σετάκι καρυδάκια θα τα καταφέρεις. Αλλιώς πρέπει να λύσεις σχεδόν όλο το πλυντήριο από μπροστά για να το φτάσεις.

Di*Ca_Electronic
12-01-21, 06:55
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ & ΚΑΛΗ ΚΙ ΥΓΙΗΣ ΧΡΟΝΙΑ.
Η αντικατάσταση των ελατηρίων (αμορτισέρ) είναι αρκετά δύσκολη κι επίπονη εργασία.
Στη βλάβη που περιγράφετε καλό είναι να γίνει μ΄ " αλφάδι " κοινό ή ηλεκτρονικό (μ΄
εκπομπή ακτίνας LASER) ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ του πλυντηρίου στο δάπεδο (γίνεται μ΄ ανάλογη
στρέψη όλων των βιδωτών ποδιών του).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Ελλη
17-01-21, 17:51
Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Θα επανέλθω όταν πάρω τα αμορτισερ... Προς το παρόν προβληματιζομαι για την αγορά αυθεντικών bosch οπότε θα κάνω μια έρευνα..

giagiwtis
19-01-21, 23:32
75ευρο σας είπαν στην μπος?