PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

messinios
30-12-20, 19:56
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Δυστυχώς προ παραμονή πρωτοχρονιάς μου έσκασε βλάβη στο πλυντήριο πιάτων.
Πρόκειται για ένα siemens 20ετίας όπως μπορείτε να δείτε.
Ενώ πήρε νερό κανονικά και ήρθε η στιγμή να πάρει εντολή το μοτέρ έκανε έναν διαφορετικό θόρυβο και άρχισε να μυρίζει και να καπνίζει απο την δεξιά μεριά.
ήμουν παρόν διότι τού έκανα κάποια άλλη εργασία (θα την αναφέρω). Το έκλεισα αμέσως και αφού το τράβηξα τελείως είδα τον αντιπαρασιτικό πυκνωτή σκασμένο.
Το έβαλα πάλι να δουλέψει και ίσα που ξεκινά το μοτέρ και σταματάει.
Έχω διαβάσει ότι μπορεί να δουλέψει και χωρίς αυτών, ισχύει; Τουλάχιστον να το δοκιμάσω έτσι;
Ή άλλη εργασία που έκανα ήταν ότι κάπου μου έτρεχε νερά αριστερά, βασικά είδα ότι στον πάτο ότι κρατάει πολλά (για μένα) νερά, αν φαίνεται καλά στην φότο δίπλα στο μοτέρ.
Ας μου λύσει παρακαλώ κάποιος την απορία για τον Αντιπαρασιτικό πυκνωτή και βλέπουμε
Ευχαριστώ.
4808548086480874808848089

ΣΚΛΗΚΟΣ
30-12-20, 20:02
Έσκασε ο αντιπαρασιτικος , βραχυκλωσες τα καλώδια ; Τι εννοώ ,είσοδο φάσης με έξοδο από πυκνωτή και όμοια με ουδέτερο (μπλε καλώδιο από τροφοδοσία πρίζα)

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

messinios
30-12-20, 20:08
Όχι δεν πείραξα κάτι, το έκανε ενώ λειτούργησε μέχρι που πήρε νερό και ξεκίνησε το μοτέρ. Μπορώ να το δοκιμάσω όπως είναι χωρίς τον πυκνωτή να δω αν φταίει μόνο αυτός μέχρι να πάρω αύριο;
Ευχαριστώ.

Κυριακίδης
30-12-20, 21:08
Τον αντιπαρασιτικό άσε τον τελευταίο , και μην το δοκιμάσεις καθόλου , πρότερο και επείγον τα 20 χρόνια του και οι διαρροές νερού που πρέπει να προληφθούν .
Ενδέχεται λόγω τα 20 χρόνια να είναι σοβαρότερη διαρροή στο μοτέρ πλύσης , διαρροή τσιμούχας ας πούμε. Και αυτό (διαρροή τσιμούχας) φαίνεται εκτός ρεύματος και οπτικά , πιθανά φρακαρισμένο μοτέρ πλύσης .

messinios
30-12-20, 21:16
Το μοτέρ μέχρι που συνέβη αυτό δούλευε κανονικά, ξέρω έτσι ξαφνικά χαλάνε αλλά λέω.
Η γνώμη σου δηλαδή είναι να μην το δοκιμάσω χωρίς τον αντιπαρασιτικό;
Θα πάθει κάτι χειρότερο για λίγο;;
Φυσικά θα κοιτάξω και τίς διαρροές αρκεί να δουλέψει το υπόλοιπο και να συμφέρει.
Ευχαριστώ

Κυριακίδης
30-12-20, 21:23
Η γνώμη σου δηλαδή είναι να μην το δοκιμάσω χωρίς τον αντιπαρασιτικό;
Ένας τεχνικός ποτέ δεν θα το δοκίμαζε με τέτοια πλημμύρα . Το 1ο πράγμα να δει την αιτία διαρροής νερού / κατάσταση π.χ. του μοτέρ πλύσης , τσιμούχας / ή ας πούμε τι γίνεται με τον πιθανό διακόπτη ασφαλείας κατά της πλημμύρας .
Πλεξούδες καλώδια εμποτισμένα μέσα σε νερά δεν είναι καλές εικόνες αυτές .

messinios
30-12-20, 21:34
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα σου.
Φυσικά τα νερά έχουν μαζευτεί πλέον με σφουγγάρι, η περιοχή είναι καθαρή.
Απλά έλεγα αν μπορούσα να το δοκιμάσω να δω αν έχει και κάτι άλλο πρίν τον αγοράσω.
Στην συνέχεια θα επικεντρωθώ στα υπόλοιπα.

Κυριακίδης
30-12-20, 21:41
Στην θέση σου θα προτιμούσα να στεγνώσει πλήρως (καλοκαίρι) / κατόπιν εξονυχιστικό έλεγχο διαρροής ρεύματος σε ότι χρειάζεται να ελεγχθεί , μοτέρ πλύσης κτλ .
Ακραία και μόνο θα το δοκίμαζα για λίγο , μόνο και μόνο για να δω τα πρώτα ίχνη και σημάδια διαρροής νερού που είναι στάνταρ και σίγουρα .
Θα πήγαινα κατευθείαν (εκτός ρεύματος ) να δω την κατάσταση του μοτέρ πλύσης στην περιοχή τσιμούχας , φαίνεται οπτικά με άλατα κτλ.
Μόνο αφού επιβεβαίωνα όλα αυτά θα προχωρούσα και στην τελευταία πινελιά με αντιπαρασιτικό .

messinios
30-12-20, 21:45
Ευχαριστώ πολύ... καλή χρονιά.

messinios
30-12-20, 22:25
Θα επανέλθω με δυο βίντεο μήπως και πάρω καμία βοήθεια ακόμα.
Το δοκίμασα για ένα λεπτό χωρίς το αντιπαρασιτικό και κάνει ότι δείχνει το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=nvmNnio5vG8

messinios
30-12-20, 22:26
https://www.youtube.com/watch?v=FYlShEjf0cw