Επιστροφή στο Forum : [¶λλη] Περιεργος ηχος στην πλυση ρούχων σε Matsui M714WM18G
Καλησπέρα σε ολους !!
Αγορασα προ€σφατα, σε σουπερ τιμη, πλυντηριο ρουχων Matsui M714WM18G, απο Κωτσόβολο. Εννοειται πως υπήρχαν και άλλα καλύτερα αλλά με covid και χωρίς δουλειά λίγες οι επιλογές..Τουλάχιστον να είμαστε καθαροί !!
Λοιπόν,το προβλημα μου ειναι ενας περιεργος ηχος(οχι ιδιαιτερα δυνατος) τυπου γρέζι/τριξιμο που κανει το μοτέρ ΜΟΝΟ στην αριστερόστροφη κινηση την ωρα της πλύσης και σε ΟΛΑ τα προγραμματα !! (Τα δοκιμασα ολα μεχρι τώρα )
Η δεξιόστροφη κινηση γίνεται κανονικά, με τον ήχο του μοτέρ απλά.. (ανα 20 δευτερα περιπου αλλάζει κατευθυνση, τα ξέρετε). Το στιψιμο επισης γίνεται κανονικά, χωρις περιεργους ηχους.
Αυτό το κανει απο την αρχη που το δουλεψα, κάνοντας προσεκτική χρήση με λιγα ρουχα και χωρις να το ζορισω με εξτρα κιλά στον κάδο.Το πλυντηριο κατα τ άλλα δουλευει κανονικότατα. Είναι φυσιολογικο αυτό ή κάτι φταιει?
Εννοειται πως κοιταξα πισω μην εχει ξεχαστει καμια βιδα,τάπες κλπ ολα οκ.
Εαν εχει θεμα δηλαδή να το δω τωρα που ειναι αρχη, πριν βγουμε εκτος εγγυησης
Ευχαριστώ πολύ
Di*Ca_Electronic
04-12-20, 05:55
Φίλε Νίκο,
αν μετά όλους τους ελέγχους που αναφέρεις ότι έκανες και φυσικά εφόσον δεν βρισκόταν κάποιο μεταλλικό
αντικείμενο σε κάποιο ρούχο (κέρμα ή οτιδήποτε άλλο), αλλά εφόσον έκανες αρκετές πλύσεις αυτό θα ήταν
σατανική σύμπτωση, συνεχίζει ν΄ ακούγεται ο θόρυβος που αναφέρεις καλό είναι να καλέσεις το SERVICE
των κατ/μάτων ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και να τ΄ αναφέρεις για να βρεις κάποια σωστή λύση.
Όποια κι ήταν η τιμή αγοράς του πλυντηρίου δεν παύει να ΄ναι καινούργιο κι εντός εγγύησης κι αν ο ήχος
δεν οφείλεται σε σύνδεση / τοποθέτηση της συσκευής ή σε δική σου λάθος κίνηση / επιλογή πράγμα τ΄ οποίο
όπως περιγράφεις δεν ισχύει τότε οφείλεται στην εργοστασιακή κατασκευή κι επιλύεται ακόμα και μ΄ αντικατάσταση
της συσκευής.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Σ ευχαριστώ Δημήτρη.
Με προβληματίζει πολύ επειδή το κάνει ΜΟΝΟ στην αριστερόστροφη κίνηση.Τι να πω, να είναι ίσως χαρακτηριστικό του μοτέρ? Αφού κατά τ ά€λλα δουλεύει μια χαρά.
Λέω να περιμένω λίγο ακόμα να δω εαν γίνει εντονότερο. Στη παρούσα κατάσταση όπου ο ήχος αυτός υπάρχει μεν αλλά δεν είναι ενοχλητικά έντονος (και χωρίς λάθος στη λειτουργία του πλυντηρίου) υποθέτω πως το service θα μου ρίξει άκυρο..
ΥΓ. Μάλλον υπάρχει κατασκευαστικό λάθος που θα φανεί αργότερα ή κάτι έγινε στη μεταφορά(ήταν εκθεσιακό/καινούργιο, αλλά η εκ νέου μεταφορά στο σπίτι μου έγινε με το "φυσσαλιδόκάλυμμα " και οχι με την original συσκευασία)
Di*Ca_Electronic
05-12-20, 02:38
Συμφωνώ Νίκο με τ΄ υστερόγραφό σου κάτι από τα δύο γραφόμενά σου μπορεί να συμβαίνει.
Εγώ θυμάμαι ότι η MATSUI στο βαθύ παρελθόν κατασκεύαζε VIDEO τ΄ οποία στην επισκευή τους
μας ταλαιπωρούσαν ιδιαίτερα κυρίως απ΄ υπάρχοντα κατασκευαστικά προβλήματα.
Για το θέμα σου τώρα, από την ιστοσελίδα : https://manuall.gr/matsui-m714wm18g-plintirio/
κατεβαίνει τ΄ εγχειρίδιο χρήσης, αλλά στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείς ν΄ υποβάλεις κι ερώτηση
σχετικά μ΄ οιονδήποτε τεχνικό πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι κι εκεί, πλην των δεδ/νων και γνωστών
βλαβών μάλλον είναι : ΦΩΝΗ ΒΟΟΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Για την ιστορία, η Matsui μάλλον δεν κατασκεύαζε τίποτα, γιατί δεν είναι εταιρεία! Πρόκειται για own label μάρκα της βρετανικής αλυσίδας Currys, ιδιοκτησίας Dixons (όπως και ο Κωτσόβολος, εντελώς τυχαία...). Επομένως, οι εν λόγω συσκευές μπορεί να κατασκευάζονται οπουδήποτε και από οποιονδήποτε.
Κυριακίδης
05-12-20, 15:03
το προβλημα μου ειναι ενας περιεργος ηχος(οχι ιδιαιτερα δυνατος) τυπου γρέζι/τριξιμο που κανει το μοτέρ ΜΟΝΟ στην αριστερόστροφη κινηση
Εάν υποθέσουμε ο χρόνος της περιστροφής είναι 10 δευτερόλεπτα , το τρίξιμο το ακούς συνεχώς σε όλα αυτά τα 10 δευτερόλεπτα ? ή πχ. μόνο στα πρώτα 2-3 δευτερόλεπτα .
Τι ιμάντα μετάδοσης έχει μαύρο? ή άσπρο (σιλικόνης), δοκίμασε τέντωμα ιμάντα ελάχιστα παραπάνω , άσχετα που στην δεξιόστροφη κίνηση δεν ακούγεται.
Τις θήκες από τα καρβουνάκια του μοτέρ αν έχουν αλλοιωθεί οι θήκες και έχουν αλλάξει γωνίες.
Το λάστιχο πόρτας αν το προφίλ του κοντά στον περιστρεφόμενο κάδο έχει τίποτα περίεργα "αυτάκια" που να δικαιολογούν τρίξιμο προς μια πλευρά κατεύθυνσης .
[QUOTE=Κυριακίδης;610129]Εάν υποθέσουμε ο χρόνος της περιστροφής είναι 10 δευτερόλεπτα , το τρίξιμο το ακούς συνεχώς σε όλα αυτά τα 10 δευτερόλεπτα ? ή πχ. μόνο στα πρώτα 2-3 δευτερόλεπτα .
Τι ιμάντα μετάδοσης έχει μαύρο? ή άσπρο (σιλικόνης), δοκίμασε τέντωμα ιμάντα ελάχιστα παραπάνω , άσχετα που στην δεξιόστροφη κίνηση δεν ακούγεται.
Τις θήκες από τα καρβουνάκια του μοτέρ αν έχουν αλλοιωθεί οι θήκες και έχουν αλλάξει γωνίες.
Το λάστιχο πόρτας αν το προφίλ του κοντά στον περιστρεφόμενο κάδο έχει τίποτα περίεργα "αυτάκια" που να δικαιολογούν τρίξιμο προς μια πλευρά κατεύθυνσης .[/QU
Καλησπέρα Πέτρο,
Το κάνει σε ολα αυτά τα 10-15 δευτερα της κινησης. Το τριξιμο δεν ειναι απο το λαστιχο πόρτας,εχω κολλησει το αυτι μου στο πλυντηριο και ακούω "μεταλιζέ" ήχο, δηλ μοτερ, καρβουνάκια(να ειναι αλλοιωμένα οντας καινούργια?), ισως και ιμάντας αλλά δεν ξερω αν εχει μαύρο η ¶σπρο.
Επισης ,επι την ευκαιρία, να σε ευχαριστήσω Πέτρο γιατί στο μακρινό παρελθόν σε ειχα ακούσει με την αλλαγή πυκνωτή σε ενα Brandt παλιό που είχα το οποιο σώθηκε τότε και μας έβγαλε μέχρι πρόσφατα!!
Δυστυχώς έτσι ειναι Νίκο...
Για την ιστορία, η Matsui μάλλον δεν κατασκεύαζε τίποτα, γιατί δεν είναι εταιρεία! Πρόκειται για own label μάρκα της βρετανικής αλυσίδας Currys, ιδιοκτησίας Dixons (όπως και ο Κωτσόβολος, εντελώς τυχαία...). Επομένως, οι εν λόγω συσκευές μπορεί να κατασκευάζονται οπουδήποτε και από οποιονδήποτε.
Δυστυχώς έτσι ειναι Νίκο... Οταν τους ρώτησα όμως εγω για το service/εγγύηση τότε(την ημέρα της αγοράς) η εξυπηρέτηση πελατών του Κωτσο€βολου μου ειπε οτι ανηκει στον Ομιλο Αμοιρίδη Σαββίδη(United,F&U,Morris κλπ)
Τι τους λες τώρα??
Δυστυχώς έτσι ειναι Νίκο... Οταν τους ρώτησα όμως εγω για το service/εγγύηση τότε(την ημέρα της αγοράς) η εξυπηρέτηση πελατών του Κωτσoβολου μου ειπε οτι ανηκει στον Ομιλο Αμοιρίδη Σαββίδη(United,F&U,Morris κλπ)
Τι τους λες τώρα??
Κυριακίδης
06-12-20, 00:41
Το κάνει σε ολα αυτά τα 10-15 δευτερα της κινησης. Το τριξιμο δεν ειναι απο το λαστιχο πόρτας,εχω κολλησει το αυτι μου στο πλυντηριο και ακούω "μεταλιζέ" ήχο, δηλ μοτερ, καρβουνάκια(να ειναι αλλοιωμένα οντας καινούργια?), ισως και ιμάντας αλλά δεν ξερω αν εχει μαύρο η ¶σπρο.
Μάλλον δεν είναι ο ιμάντας αλλά ίσως παράγοντες θορύβου από τον ιμάντα
Παράγοντες π.χ. της στήριξης του μοτέρ σε αποσβεστήρες κραδασμών (στήριξης στον κάδο)
https://ieeexplore.ieee.org/document/692534/references#references
"μεταλιζέ" ήχο, δηλ μοτερ, καρβουνάκια
https://www.groschopp.com/proper-motor-brush-selection-when-brush-life-is-a-concern/
ανηκει στον Ομιλο Αμοιρίδη Σαββίδη(United,F&U,Morris κλπ)
Τι τους λες τώρα??
Του λες να αλλάξει το όνομα σε ¶μοιρος Στραββίδης (Μπακατέλες Α.Ε.) + εγγύηση άνευ ανταλλακτικών.
Di*Ca_Electronic
07-12-20, 04:57
Φίλε Νίκο,
συνηγορώ κι επαυξάνω σ΄ όλα όσα γράφει ο φίλος Πέτρος από τον Έβρο.
Όμως πρέπει να προχωρήσεις χωρίς μάλιστα καθυστερήσεις στο "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ".
Κι αυτό σχετίζεται με το πόσο γρήγορα (εννοώ εντός εγγύησης) θ΄ ενημερώσεις το κατ/μα από
τ΄ οποίο αγόρασες τη συσκευή (χωρίς ν΄ ενδιαφέρει την όλη υπόθεση ποιος είναι ο μάλλον
Ασιάτης κατασκευαστής, ούτε η Χώρα στην οποία παρήχθη το προϊόν),
ότι σου παρουσιάζει τ΄ αναγραφόμενο απ΄ εσένα στο 1ο post πρόβλημα οπότε "η μπάλα είναι
στο γήπεδό τους" όπως λέει κι ο λαός μας κι είναι αυτοί πλέον υπεύθυνοι να τ΄ επισκευάσουν /
αντικαταστήσουν το πλυντήριο σου με όποιο SERVICE κι αν συνεργάζονται.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Μήπως είναι από τα κάρβουνα του μοτέρ ;είναι σκληρά και στο ανάποδο κάνουν θόρυβο;
Για τουρκική σαβουρα το κόβω.απο περιέργεια δε γράφει κατι;αν δε γράφει πουθενά
είναι τουρκικό.