Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση F&U] FU firmware FL32107
Καλησπέρα.
Χρειάζομαι το firmware για την FL32107
mobo TP.MS3663S.PB818
panel cx315dledm
flash 25q64
ερώτηση : αν βάλω firmware όχι από eeprom 25q64 αλλά από mx25c64 θα δουλέψει;
GeorgeSindos
02-12-20, 14:26
Πως θα γίνει αυτό;; Τι είναι το mx25c64.... ;
Di*Ca_Electronic
02-12-20, 21:21
Ο φίλος και συνάδελφος Γιώργος από Σίνδο, γράφει τ΄ αυτονόητο,
μήπως θέλεις να γράψεις : EEPROM MX25Q64;
Εν πάσει περιπτώσει υπάρχει ακόμα ένας τρόπος δοκιμής αλλά γι΄ αντίστοιχο
σασί τηλεόρασης ARIELLI με διαφορετικό panel αλλά την ίδια EEPROM.
Με τη διαφορά ότι ο παρέχων τη λύση αναφέρει ότι δεν "δουλεύει" σε "κλειδωμένες"
εργοστασιακά τηλεοράσεις.
Δεν χάνεις όμως τίποτα να δοκιμάσεις.
Από την ιστοσελίδα : https://repairalltv.com/arielli-led-32dn5t2-25q64-bin-download-tp-ms3663s-pb818/
της WordPress, αφού γίνει εγγραφή στο forum με χρήση του e-mail / password κατεβαίνει
τ΄ αρχείο εκκίνησης της EEPROM : GD25Q64C, του σασί : TP.MS3663S.PB818 της τηλεόρασης
ARIELLI LED-32DN5T2 που φέρει οθόνη : HV320WHB-N86 D00.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Σωστά, έκανα λάθος.
Το mx25q64 εννοούσα.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω firmware από mx25q64 σε cd25q64 ;
Η FU είναι κλειδωμένες;
Di*Ca_Electronic
04-12-20, 02:15
Όσον αφορά τ΄ IC : MX25Q64 που μπορεί να βρεθεί στ΄ εμπόριο και σαν MX25L6406E, ή MX25L6436E ή και MX25L6445E,
αν και διαθέτει την ίδια χωρητικότητα μνήμης με το GD25Q64, όπως φαίνεται κι από μία απλή περιήγηση στο Διαδίκτυο δεν νομίζω
ότι θα σ΄ εξυπηρετήσει ο προγραμ/σμός του στο δικό σου σασί.
Κι αυτό γιατί σε κάθε EEPROM ο προγραμματισμός ταιριάζει απόλυτα με το σασί που ΄ναι τοποθετημένη και για τις τηλεοράσεις ιδιαίτερα,
όπως βέβαια και για τα LAPTOP΄s και με το panel αυτών.
Τώρα για το κλείδωμα δεν γνωρίζω, αλλά κάνε μία δοκιμή με τ΄ αρχείο επαναπρογρ/σμού της spi EEPROM : GD25Q64, από το website
που αναφέρω στο post #3 και βλέπεις αν προχωράει ο προγραμ/σμός αυτός.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Το αρχείο φορτώθηκε κανονικά αλλά η tv δεν ανταποκρίνεται. Δεν ανοίγει από το τηλεκοντρόλ αλλα ούτε από το διακόπτη της. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Αναφέρομαι στο αρχείο που πρότεινε ο Δημήτρης .
Ενημερωτικά για να μη ταλαιπωρηθεί άλλος συνάδελφος δοκιμάστηκαν firmware από fuego 32fg3700lzt2 , fl 32b110t(V1T09) , arielli 32dn5t2 , AKAI 32d85m χωρίς αποτέλεσμα , πλην της fuego όπου φαινόταν να λειτουργεί το τηλεχειριστήριο χωρίς όμως να έχουμε εικόνα.
Καλημέρα. Έχω την ίδια τηλεόραση σε βλάβη. Δεν λειτουργεί το τηλεκοντρολ κ έχει την εικόνα αντεστραμένη. Βρήκα το λογισμικό fuego που έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά motherboard, panel , eeprom, αλλά δεν μπορώ να το φορτώσω. Πώς γίνεται η φόρτωση του λογισμικού στο chip? Αντέγραψα το αρχείο στο usb stick και το έβαλα στην θύρα usb της τηλεόρασης. Δεν γίνεται κάτι. Μήπως θέλει να ξεκολλήσει το chip και να μπει σε προγραμματιστή?
GeorgeSindos
30-03-21, 15:00
Πριν σου κανει ανεστραμενη εικόνα πιο ήταν το προβλημα;
Καλησπέρα σας ανεβάζω το link https://we.tl/t-MHjxmOeiwE για το original firmware της Fl32107 δουλεύει κανονικά το έχω τεστάρει ο ίδιος.
Αλλα και για blaubunkt με την ίδια main και ιδιο panel αλλά με άλλο boot logo.
για εισοδο στο service mode πατάμε menu και 1147.
Αν έχει κάποιος χαλασμένη την συγκεκριμένη main TP MS3663S.PB818 η την TP MS3663S.PB801 να μου στείλει pm χρειάζομαι ένα chip στο
tuner rafael R842 rf tuner ic
48704
kostasrocco89
21-09-21, 21:03
Μηπως θα μπορουσε καποιος να ανεβασει ξανα το firmware για την FL 32107??
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ FIRMWARE TIS FL32107 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Διαθέσιμα Rafael chips για τα συγκεκριμένα tuners των κινέζικων main Τύπου Rafael, αν κάποιος ψάχνει τέτοιο chip, να μου στείλει pm. Συνηθέστερο πρόβλημα μήνυμα στην οθόνη δεν υπάρχει σήμα και Δεν βρέθηκε κανένα κανάλι κατα την αυτόματη αναζήτηση.
Έχουμε το firmware της FL32107 ;
Νεο Download link ενεργό για 7 ημέρες https://we.tl/t-N8bwrV892u
Ευχαριστώ πρώην συμφοιτητή! Καλή Χρονιά σε όλους...
akisflorentis
19-06-22, 09:33
Νεο Download link ενεργό για 7 ημέρες https://we.tl/t-N8bwrV892u
Καλημέρα σας θα μπουσατε να μου στειλετε το firmware της fl32107 με main board TP MS3663S.PB818
Καλησπερα.
εχω προβλημα με την συγκεκριμενη τηλεοραση,αναβει το standby και δεν δεχεται εντολη ουτε απο το μπουτον,αλλα ουτε και αποι το remore.
Ειναι θεμα firmware?
To εχει καποιος να μου το στειλει και πως το περναω,χρειαζομαι προγραμματιστη?
ευχαριστω
Θέλει programmer και το αρχείο υπάρχει, μπορώνα στο στείλω αν θες στείλε μου pm με το mail σου
παιδια αν μπορει καποιος να βοηθησει ,εχω τον ch341a programer με το neo programer software.
πηρα backup το παλιο αρχειο απο το chip,μετα φορτωσα το νεο file(που μου εστειλε ο αγαπητος φιλος kstigas).
To κολλησα αλλα το προβλημα παραμενει.
Μηπως εχω κανει κατι λαθος στο προγραμματισμο?
Στο menu program ,τικαρα ολα τα κουτακια,μηπως εκανα λαθος?
ευχαριστω
49456
Δοκίμασε με ένα καινούριο eepromm έχει ξανασυμβεί σε εμένα, να έχει τα protection bits ενεργά. Δηλαδή να μήν μπορείς να το κάνεις write(write protection bits). Οσο για το soft Neo δεν το γνωρίζω. Καλό βράδυ.
παιδια αν μπορει καποιος να βοηθησει ,εχω τον ch341a programer με το neo programer software.
πηρα backup το παλιο αρχειο απο το chip,μετα φορτωσα το νεο file(που μου εστειλε ο αγαπητος φιλος kstigas).
To κολλησα αλλα το προβλημα παραμενει.
Μηπως εχω κανει κατι λαθος στο προγραμματισμο?
Στο menu program ,τικαρα ολα τα κουτακια,μηπως εκανα λαθος?
ευχαριστω
49456
Αναφέρεις ότι έχεις τον ch341a programer
Δεν πρόσεξες καλά την εικόνα που γραφεί <GD25Q64x [3.3V]>
Έκανες την μετατροπή στον ch341a για να δουλεύει στα 3.3V ????????
Αν όχι τότε στον φάκελο NeoProgrammer>Doc>CH341>Programmers θα βρεις το Fix για τα 3.3V
Δοκίμασε με 3.3V αν δεν κάηκε το GD25Q64x..
Eμένα με 3.3V δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα στο GD25Q64x
ναι η μετατροπη εχει γινει κανονικα,πριν βαλω το chip στον programmer
απλα λιγο τα βηματα που ακολουθω αν ειναι σωστα.
δηλαδη
φορτωνω το αρχειο στο προγραμμα,και με τικαρισμενα οπως ειναι πιο πανω στην εικονα παταω program?
Γιωργο ναι και εγώ το ίδια κάνω με την διαφορά ότι κάνω πρώτα erace ic φορτώνω το bin και μετρά πατάω Program
Δεν ξέρω πως αλλιώς να βοηθήσω
https://www116.zippyshare.com/v/dHFqzTbH/file.html
Μόνο που εσύ έχεις τσεκαρει μόνο το write,ενώ εγώ παραπάνω τα έχω τσεκαρει όλα.Δεν ξέρω αν τελικά παίζει ρόλο αυτό.
Μιλάμε μου έχει σπάσει τα νεύρα!
Και λέω βρε παιδί μου για το γ@μοτο ,ότι το έχω βάλει πείσμα να βρω μια άκρη.
Έχω ανοίξει και παράλληλο θέμα στο ,badcaps forum,ομολογώ ότι τα παιδιά (όπως και σεις εδώ) δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βρούμε την λύση στο πρόβλημα.
Πραγματικα respect σε όλους σας.
@g.pol Δεν θέλω να σε ταλαιπωρώ, αλλά όπως γράφω και στο txt που σου έστειλα θα ήταν καλό να αγοράσεις ένα νέο eeprom και να το γράψεις με το bin που σου έστειλα. Αν και τότε δεν επανέλθει η τηλεόραση σίγουρα έχεις αλλού πρόβλημα και όχι στην flash.
Γιώργο οι επιλογές που τσεκάρεις είναι το τι θα κάνει ο CH341 αυτόματα μόνο πριν και μετρά την εγράφη του eeprom
Πχ με τσεκαρισμένες τις επιλογές Erase Blank Check Write Verify
Πρώτα θα κάνει Erase μετα Blank Check κτλ
Αν δεν σου βιάζει κάποιο crc error μετα την εγράφη είναι όλα καλά με το ic
Τελικα επανηλθε!
ουφ! τελος καλο ολα καλα!
1000 ευχαριστω σε ολους παιδια
Ποιο αρχείο χρησιμοποίησες? Aυτο που σου έστειλα η του Ρώσου?
Καλησπέρα,Ποιο αρχείο πέρασες στην Flash τελικά,αυτο που σου έστειλα ή του Ρώσου?
Τελικα επανηλθε!
ουφ! τελος καλο ολα καλα!
1000 ευχαριστω σε ολους παιδια
Το δικο σου κωστα .
Βεβαια δοκιμασα και του ρωσου το οποιο δουλεψε!
Ομως προτιμισα το δικο σου :001_smile:
Σε ευχαριστώ πολύ, αν θές περασε μου και του Ρώσου να το συγκρίνω, καλό απόγευμα.
Εννοείται αύριο το πρωί θα το εχεις
καλησπερα θα μπορουσες να μου στειλεις κ εμενα το filmware για fl 32107 ?
θα μπορουσε να μου στειλει κ εμενα καποιος φιλος το filmware για fl 32107
παιδιά αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει ,έχω την ίδια τv fl 32107 αν αγοράσω από το aliexpress
το GD25Q64CSIG και το βάλω στη motherboard θα δουλεψη η θα χρειαστεί προγραμματισμό
ευχαριστώ
@karagian Θέλει προγραμματισμό μπορείς να το αγοράσεις απο Γκάγκα ή απο Neta οποιοδήποτε sop-8 πχ 25Q64 μπορεί να δουλέψει αρκεί να γραφτεί με το κατάλληλο λογισμικό
σε ευχαριστώ για τη άμεση απάντηση έχω τον ch341a programer το firmware Χρειάζομαι
@karagian Στείλε μου pm το mail σου
Κώστα και πάλη σε ευχαριστώ η τηλεόραση έφυγε είχε πρόβλημα ο επεξεργαστής όποτε δεν χρειάζεται