Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] turbo x txv-3250fsmt

panosnktsl
14-11-20, 11:10
καλημερα στην ομαδα θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθισει εχω μια turbo x txv-3250fsmt η οποια παρουσιαζει το εξης στην αρχη μολις την ανοιγες εκανε 5με 6 blinking το λεντ ενδειξης και υστερα νεκρη δεν ειχει ουτε εικονα ουτε ηχο αφου την ανοιγοκλεισα 2.3 φορες και την αφησα 1 ωρα πρπ μολις την βαζεις στο ρευμα αναβοσβηνει 1με δυο φορες το λεντ αναβει το backlight κανονικα μα και παλι δεν εχει εικονα και ηχο και οταν την κλεινεις αναβοσβηνει παλι 12 με 13 φορες και αν την αφησεις παλι για κανα μισαωρο παλι κανει τα 6 blinking και κανει το ιδιο παλι . να επισημανω πως και το τηλεκοντρολ την μονη εντολη που δινει ειναι να ανοιξει και να κλεισει μονο αυτο.
την ελυσα μετρησα τασεις στο τροφοδοτικο βρισκω τα 12v και στην θεσηγια τα 24v μετραω 34v και στην φυσα που κουμπωνει στο main board βρισκω τα 12 και τα 5 του standby λογικα αλλα αντι για 5v δειχνει 4,8v παιζει καποιο ρολο?? ευχαριστω εκ των προτερων:001_rolleyes::001_rolleyes:

2 σχόλια

Μου αρέσει!

Σχόλιο

Di*Ca_Electronic
14-11-20, 19:17
Παναγιώτη,
η τάση 34V στο κύκλωμα του Inverter δεν είναι σωστή, η κανονική τάση που πρέπει να μετράς είναι 24V.
Πάρε το χαλκοδιάδρομο που καταλήγει αυτό το pin που μετράς τα 34V προς τα πίσω κι αντικατέστησε κάθε
ηλεκτρολυτικό πυκνωτή που ο θετικός του πόλος καταλήγει σ΄ αυτό το χαλκοδιάδρομο.
Γράψε το τύπο του PSU αν τ΄ επιθυμείς για ν΄ ελεγχθεί αν κυκλοφορεί σχηματικό του ΔΩΡΕΑΝ στο διαδίκτυο.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

panosnktsl
14-11-20, 20:39
καλησπερα ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και για το σχολιο σου ναι ο τυπος του τροφοδοτικοιυ υπαρχει και ειναι το 171ps62 και υπαρχει σχματικο στο ιντερνετ και γραφει οντως οτι πρεπει να ειναι 24ν και να διορθωσω κατι μετραω 41ν σε standby λειτουργια και μολις ανοιξει μετραω γυρω στα 37ν ο χαλκοδιαδρομος ξεκιναει απο τον Μ/Σ περναει απο τις 3 διοδους που ειναι συνδεδεμενες παραλληλακαι μετα φθανει στον πυκνωη εξομαλυνσης που οπου και μετραω αυτες τις τασεις επισης main board εχει την 17mb211s
αλλα και παλι αυτο να φταιει δεν θα επρεπε να ειχα ηχο και εικονα
ευχαριστω και παλι

Di*Ca_Electronic
15-11-20, 07:20
Παναγιώτη,
όλα παίζουν ρόλο για να δουλέψει μία LCD TV.
Αντικατ/σε τον ηλεκτρ/κό πυκνωτή C55 : 560 μF/ 35V στην εξομάλυνση των 24V.
Αν το μετρήσεις με καπασιτόμετρο & ESR meter (εφόσον διαθέτεις) θα παρατηρήσεις
διαφορά και στην ονομαστική του χωρητικότητα και στ΄ESR του.
Μέτρησε με πολύμετρο στη θέση μέτρησης < διόδων > τις τρεις (3) διόδους D23, D24, D25 (UF5402)
που είναι παράλληλες για τη μετατροπή της εναλ/νης τάσης σε 24V D.C.
Πρέπει να βρίσκεις μεταξύ τους ταυτόσημες τιμές διαφορετικά όποια από τις τρεις παρουσιάζει μεγάλη
διαφορά με τις άλλες δύο ή σ΄ όλες η τιμή μέτρησης διαφέρει μεταξύ τους, χρήζουν αντικατ/σης.
Είναι μία πρόχειρη μέτρηση εκτός πλακέτας γιατί κανονικά πρέπει να μετρηθούν με παλμογράφο υπό τάση.
Πρόκειται για διόδους απόδοσης στα 3A κι υπάρχει περίπτωση στον παλμογράφο να παρατηρήσεις αλλοιωμένες,
ως προς < το πρότυπο > των Datasheets, καμπύλες απολαβής.

Από την ιστοσελίδα
https://elektrotanya.com/vestel_17ips62-r2_psu_sch.pdf/download.html κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ το σχηματικό του
PSU : 17IPS62-R2.

Από δε την ιστοσελίδα : https://www.electronica-pt.com/esquema/lcd/vestel-17ips62-r4-power-supply-69101/
κατεβαίνει το σχηματικό του PSU : 17IPS62-R4

Από την ιστοσελίδα : https://elektrotanya.com/vestel_17mb211-r3_sch.pdf/download.html (https://elektrotanya.com/vestel_17mb211-r3_sch.pdf/%20download.html) κατεβαίνει το σχηματικό
του chassis : 17MBD211-R3.

Τέλος στην δε ιστοσελίδα : https://www.qservice.gr/shopexd.asp?id=20737 πωλείται η Main Board : 17MB211S στη
τιμή των 33,82€ με Φ.Π.Α.
Προσοχή!
Μόνο για τηλεοράσεις με LCD Panel : VES315WNDH-2D-N22

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.
Δείξε μεγάλη προσοχή κατά τις μετρήσεις υπό εναλ/νη τάση 220V A.C. για τη προσωπική σου
ασφάλεια.
Καλή επιτυχία σ΄ ότι κι αν κάνεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

panosnktsl
15-11-20, 19:29
καλησπερα δημητρη ευχαριστω για την βοηθεια σου τα εχω τα σχηματικα δεν διαθετω καπασιτομετρο ασχολουμε ερασιτεχνικα οκ αυριο θα τσεκαρω διοδους θα αλλαξω και τον πυκνωτη και θα σε ενημερωσω για την βοηθεια οσο για την main την ειδα και εγω αλλα δεν πολυ εμπιστευομαι γιατι λογικα απο μεταχειρησμενη τηλεοραση θα ειναι !!!! ευχαριστω και παλι

panosnktsl
16-11-20, 19:26
καλησπερα δημητρη ελεγξα σημερα διοδους οκ αλλαξα τον πυκνωτη και η ταση ηρθε στα 23.5ν αλλα στην τηλ δεν αλλαξε κατι μου εκανε τα ιδια καπου διαβασα οτι οταν το κανει αυτο θεελει ενα update firmware προσπαθησα να της το κανω με στικακι usb αλλα τπτ δεν ειμαι σγρς αν το αρχειο που της εβαζα ηταν σωστο δεν διαθετω proggramer ωστε να ξεκολλησω το τσιπακι και να το κανω ετσι αν αλλαξω την main board προκειται να δουλεψει????ευχαριστω

Di*Ca_Electronic
17-11-20, 01:37
Παναγιώτη,
γι΄ Upgrade F_W πρέπει να γνωρίζεις το τύπο της(ων) EEPROM, (νομίζω σ΄ αυτό το σασί υπάρχουν 2 IC΄s τα U10, U12),
το τύπο του panel κι αρκετές φορές το S/N της συσκευής.
Γίνεται ορισμένες φορές με USB stick αλλά πρέπει έστω τ΄ Εγχειρίδιο Χρήσης της τηλεόρασης, να συνοδεύεται απ΄ αντίστοιχες
οδηγίες του κατασκευαστή γι΄ αναβάθμιση λογισμικού.
Δεν γνωρίζω πιο Firmware Upgrade έκανες, ποια διαμ/ση είχες στο USB memory stick αν ήταν ολικά καθαρό απ΄ άλλα αρχεία,
και περιείχε μόνο τ΄ αρχείο αναβάθμισης.
Όσον αφορά την αγορά της Main Board που αναφέρω στο 4ο post μου στην από κάτω ακριβώς παράγραφο αναγράφω ότι αυτή
η Main Board είναι συμβατή μόνο με το panel : VES315WDNH-2D-N22.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης