Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] LE40B750-προβλημα,δουλευει για 30 δευτερα,και μετα εχει μονο ηχο
Γεια σας
Αντιμετωπιζω το παραπανω προβλημα που περιγραφω.
Με μια πρωτη ματια,αλλαξα 2 φουσκωμενους πυκνωτες,και προληπτικα τους υπολοιπους.
Το προβλημα παραμενει.
Υποψιαζομαι καποιον inverter
καμια αλλη ιδεα?
ευχαριστω
4797447975
Μάλλον κάποια λάμπα είναι προβληματική και ο φωτισμός κλείνει από προστασία.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Di*Ca_Electronic
13-11-20, 05:14
Φίλε Γιώργο,
όταν γράφεις ότι < δουλεύει για 30 δευτερόλεπτα > εννοείς ότι ανάβει η οθόνη:
Αν συμβαίνει αυτό ίσως έχει δίκιο ο φίλος Μιχάλης και κάποια(ες) λυχνίες CCFL / EEFL
πνέει τα λοίσθια και χρήζει αντικατ/σης (είναι δύσκολη εργασία με προσεκτικό άνοιγμα
του panel, αγορά των αντίστοιχων λυχνιών και πολύ προσεκτική αντικατ/ση των παλαιών
με τις νέες - καθόσον είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και σπάνε εύκολα).
Όμως σύμφωνα και με την υποψία σου δεν χάνεις τίποτα ν΄ ελέγξεις και τη < συνέχεια >
των τεσσάρων (4) Μ/Σ του Inverter αλλά κι όλων των ενεργών / παθητικών εξαρτ/των του
PSU / Inverter.
Από την ιστοσελίδα : https://tel-spb.ru/tv/samsung-le40b750 κατεβαίνει το Service Manual
της Samsung LE40B750 (Chassis N68A), (χρειάζεται να γίνει μετάφραση της ιστοσελίδας
στ΄ Ελληνικά).
Επίσης στην ιστοσελίδα : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2863707.html#13788791
πωλείται μεταχ/νο το PSU / Inverter BN44-0284A της τηλεόρασης Samsung LE40B750 στη
τιμή των 33,48€ χωρίς τα μεταφορικά.
Επικοινωνία πρώτα με το πωλητή (Lenny67) στο τηλ/νο : +48602277879
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Φιλε Μιχαλη,σωστη η γνωμη σου για υποπτη λαμπα.:001_smile:
Γιωργο, εισαι κατατοπιστικοτατος!:001_smile:
Σημερα βρηκα λιγο χρονο,και αφαιρεσα τους 4 μ/σ,τους μετρησα ωμικα,ο 2 και ο 3 ειχαν διακοπη στο δευτερευον.
Με οπλο την υπομονη μου :biggrin: ασχοληθηκα και ξεγυμνωσα του ακροδεκτες (ειχαν σιλικονη)εντοπισα το κομμενο συρμα και το αντικτεστησα,ευτυχως ηταν σε κοντινο σημειο.
Λεπτο-χειρουργικη η κατασταση :lool:
Τελικα,ολα καλα,δουλευει special! οσο κρατησει!
και βλεπουμε!
Ευχαριστω πολυ παιδια.
Εντυπωσιακό.. Οχι ένας αλλα δυο ταυτόχρονα βλάβη!
Μπράβο στην υπομονη σου [emoji4]
Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
θα μπορουσα να βγαλω φωτο απο την επεμβαση που εκανα,αλλα μετα το σκεφτηκα!
Ανεβαζω ενα σχεδιαγραμμα(μη γελασετε,εγινε προχειρο με την ζωγραφικη),για να δειτε που ηταν το προβλημα στους μ/σ
47994παντως αξιζε η ολη φαση :biggrin::001_rolleyes:47995 τελικα ειχα μια!:lool:
Di*Ca_Electronic
15-11-20, 06:26
Γιώργο ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Λίγοι άνθρωποι πάνω στο πλανήτη δουλεύουν σαν και σένα.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ - Έχεις τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μου.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Δημήτρη,σ'ευχαριστω.Το προσπαθώ πάντα στα πλαίσια του εφικτου.