Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση F&U] ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ

MAGOS_MERLIN
23-10-20, 15:08
Καλησπέρα. Έχω μια τηλεόραση που δεν ανοίγει καθόλου.
Με μια πρώτη ματιά οι πυκνωτές φαίνονται μια χαρά.
Επισυνάπτω φωτογραφίες μήπως έχετε καμία ιδέα.
Αυτό το πράσινο που έχω κυκλώσει τι ακριβώς είναι;
νομίζω ότι ζεσταίνεται λίγο παραπάνω όταν τη βάζω στο ρεύμα.

47909479104791147912

klik
23-10-20, 15:13
Ετσι πρεπει να ζεσταίνεται. Inrush current limiter.

Οι πυκνωτες δεν ελέγχονται με το ματι.
Τασεις εχεις;
O κίτρινος πυκνωτης ειναι σε σειρα η παραλληλα με την τροφοδοσία;

MAGOS_MERLIN
23-10-20, 15:21
Παράλληλα είναι. Σκέφτηκα για αρχή να τους αντικαταστήσω αυτούς που είναι δίπλα στην τροφοδοσία αλλά είπα να μη κάνω βλακεία.

GeorgeSindos
23-10-20, 15:59
Όταν λες δεν ανοίγει... Είναι νεκρή ή σε κατάσταση standby και δεν ξεκινάει;

MAGOS_MERLIN
23-10-20, 16:26
Νεκρή. Δεν ανάβει ούτε το λαμπάκι.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
23-10-20, 16:59
Μήπως έχεις όργανο μέτρησης της τάσης,να κάνεις καμιά μέτρηση πάνω στο τροφοδοτικό.

MAGOS_MERLIN
23-10-20, 17:10
Μήπως έχεις όργανο μέτρησης της τάσης,να κάνεις καμιά μέτρηση πάνω στο τροφοδοτικό.

Αν εννοείς πολύμετρο έχω. Που ακριβώς πρέπει να μετρήσω είναι το θέμα.

mikemtb73
23-10-20, 18:39
Βλεπω εισαι λάτρης των F&U...
Τι απέγινε η αλλη που παλευες η 46άρα? Καταφερες να την φτιαξεις?

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Di*Ca_Electronic
23-10-20, 18:41
Μέτρα στα πόδια του μεγάλου ηλεκτρολυτικού πυκνωτή πρώτα να δεις αν έχεις 300V D.C.,
( το πολύμετρο στην ένδειξη D.C. < 1000V > ).
Κατόπιν επειδή η Main Board συμπεριλαμβάνει PSU & Inverter αφαίρεσε όλες τις φίσες που
πηγαίνουν στο panel και μέτρησε τάσεις μεταξύ γείωσης και κάθε άκρου γραμμής που συνδέεται
στο < + > κάθε μικρού ηλεκτρολυτικού πυκνωτή που φαίνεται στο πάνω μέρος της 2ης photo.
Παρεπιπτώντως σήκωσε λίγο το μαύρο καλώδιο που φαίνεται στη 4η photo για ν΄ εμφανιστεί ο
τύπος της Main Board (TP.MS3……..) μήπως ψάχνοντας στο Διαδίκτυο βρεθεί το Service Manual.
Το πράσινο εξάρτημα που ΄χεις μέσα στο κόκκινο κύκλο είναι Thermistor (μεταβαλλόμενη αντίσταση
σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία) και δύσκολα καταστρέφεται (μετρείται και στην ένδειξη Χ 200ΚΩ
στο πολύμετρο).
Δείξε μεγάλη προσοχή κατά τις μετρήσεις υπό τάση (220V A.C.) καθόσον : πρώτον κινδυνεύεις απ΄
ηλεκτροπληξία και
δεύτερον μπορεί να προκαλέσεις σοβαρό βραχυκύκλωμα στη συσκευή.
Καλή επιτυχία σ΄ ότι κι αν κάνεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

MAGOS_MERLIN
23-10-20, 18:49
TP. MS3663S. PB818 γράφει το board επάνω.
Τις μετρήσεις θα τις κάνω αργότερα που θα έχω χρόνο.

MAGOS_MERLIN
23-10-20, 18:51
Βλεπω εισαι λάτρης των F&U...
Τι απέγινε η αλλη που παλευες η 46άρα? Καταφερες να την φτιαξεις?

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι τα κατάφερα. Με τη βοήθεια ενός μέλους εδώ. Δύο πυκνωτές και μια δίοδος αλλάχτηκαν.
Η τσέπη μας δεν είναι για κάτι καλύτερο. Μακάρι να μπορούσα να πάρω κάτι καλύτερο!!

MAGOS_MERLIN
08-11-20, 10:04
Επανέρχομαι στο θέμα. ¶λλαξα τον κίτρινο πυκνωτή και τον διπλανό που δεν είχαν τάση και
κατάφερα να ανάψει το led standby. το θέμα είναι ότι πάλι δεν δείχνει εικόνα.
Ενώ πατάω από το τηλεκοντρόλ σβήνει το led standby και γίνετε πράσινο. Αλλά εικόνα τίποτα!!

Di*Ca_Electronic
11-11-20, 07:58
Ποιόν άλλο πυκνωτή άλλαξες εκτός το κίτρινο;
Το μικρό καφέ που βρίσκεται μεταξύ του κίτρινου και του άσπρου κονέκτορα που έρχεται η τροφ/σία των
220V A.C., ή τον <στενό/κυλινδρικό> ηλεκτρολυτικό πυκνωτή;
Κάνε έλεγχο οπισθίου φωτισμού συνδέοντας το καλώδιο κεραίας στην υποδοχή RF, σκοτείνιασε εντελώς το
χώρο που βρίσκεται η συσκευή και φώτισε με φακό το πάνω μέρος του panel να δεις αν φαίνεται αμυδρά
εικόνα.
Βέβαια ο έλεγχος αυτός προϋποθέτει ύπαρξη ήχου, που αν δεν βρίσκεις από σήμα RF, μπορείς να δοκιμάσεις
κι από άλλη πηγή, π.χ. DVD player.
Πριν τις δοκιμές αυτές ή και μετά, με τη τηλεόραση εκτός τροφ/σίας (220V A.C.), μέτρησε με το πολύμετρο
σε θέση μέτρησης διόδων όλες τις διόδους & τα smd TRN΄s πάνω στη PCB στο τμήμα COLD & HOT του τροφ/κού.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

MAGOS_MERLIN
14-11-20, 12:01
Τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή άλλαξα. Με το καλώδιο της κεραίας πάντως ούτε εικόνα έχω ούτε ήχο.
Θα ελέγξω όσα μου είπες.