PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] Αναβοσβηνει το λαμπακι οταν την βαζω στην μπριζα και μετα ειναι νεκρη

captainrodos
21-09-20, 22:21
Γεια σας, εχω την philips 42pfl5604h/12 , ενω την ειχα αφησει ανοιχτει οταν γυρισα στο σπιτι ειχε σβησει, και ενω ειναι στην μπριζα το λαμπακι standby δεν αναβει καν.
Την εβγαλα την εβαλα στην μπριζα αναβοσβηνει πεντε φορες το standby και μετα σβηνει τελειως παλι και το λαμπακι και η οθονη νεκρη.
Ηχο δεν εχω επισης. καμια ιδεα? Ευχαριστω

nrap
22-09-20, 11:02
Έχω την ίδια και πέρισι μου έκανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Μετά απο άνοιγμα κλπ το αποτέλσμα ήταν οτι είχε πάρει φωτιά (μεγάλο μπαμ και μαυρίλα!) το IC905 πάνω στην πλακέτα τροφοδοσίας καθώς και το πηνίο δίπλα του!
Αλλαξα λοιπον το IC905 μαζί με το πηνίο (το οποίο το βρήκα απο τα βάθη της Κίνας, δεν υπάρχει πουθενά όμως!!!) καθώς και γύρω γύρω διάφορα πυκνωτές κλπ, και τώρα δουλεύει μια χαρά...

Επομένως άνοιξε την και ρίξε μια ματιά στην πλακέτα τροφοδοσίας και δες αν βλέπεις κάτι καμμένο και λειτούργησε ανάλογα..
εμένα ήταν έτσι:
47820

:)
Κάπου πρέπει να έχω και τα σχέδια της πλακέτας (μετά απο τρελό ψάξιμο στο ίντερνετ) αν τα χρειαστείς στείλε να ψάξω :)

captainrodos
22-09-20, 12:39
Έχω την ίδια και πέρισι μου έκανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Μετά απο άνοιγμα κλπ το αποτέλσμα ήταν οτι είχε πάρει φωτιά (μεγάλο μπαμ και μαυρίλα!) το IC905 πάνω στην πλακέτα τροφοδοσίας καθώς και το πηνίο δίπλα του!
Αλλαξα λοιπον το IC905 μαζί με το πηνίο (το οποίο το βρήκα απο τα βάθη της Κίνας, δεν υπάρχει πουθενά όμως!!!) καθώς και γύρω γύρω διάφορα πυκνωτές κλπ, και τώρα δουλεύει μια χαρά...

Επομένως άνοιξε την και ρίξε μια ματιά στην πλακέτα τροφοδοσίας και δες αν βλέπεις κάτι καμμένο και λειτούργησε ανάλογα..
εμένα ήταν έτσι:
47820

:)
Κάπου πρέπει να έχω και τα σχέδια της πλακέτας (μετά απο τρελό ψάξιμο στο ίντερνετ) αν τα χρειαστείς στείλε να ψάξω :)Δεν μου ανοίγει το συνημμένο, πάντως θα την ανοίξω σήμερα και θα στείλω αν είναι φώτο την πλακετα τροφοδοσίας αν δεν φαίνεται κάτι με το μάτι. Σε ευχαριστώ πολύ. Αν πάντως κάτι άρπαξε κ δεν είναι πυκνωτής δεν νομίζω ότι αξίζει η επισκευή της... Σε ευχαριστώ κ πάλι

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

captainrodos
22-09-20, 17:42
Δεν βρήκα κάτι με την ονομασία που μ είπες, αλλά αυτό που έχω τον φακό πάνω του είναι λες και έβγαλε τα υγρά του, δεν ξέρω αν εξναι έτσι η έγινε έτσι, πάντως είναι στεγνά αυτά τα υγρά. Βλέπετε κάτι άλλο; https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200922/3c2ca557768c9a2719711942c8ceabcb.jpg

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Di*Ca_Electronic
23-09-20, 17:32
Φίλε Χάρη,
από την ιστοσελίδα : https://tel-spb.ru/tv/philips-42pfl5604h (Ρώσικο site) κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ
το Service Manual της PHILIPS 42PFL5604H/12 (Chassis Q543.3E LA).
Όταν <ψάχνεις> το τροφ/κό στον πάγκο πρώτα ελέγχεις με καπασιτόμετρο κι ESR meter όλους
τους πυκνωτές (ηλεκτρ/κούς, MKT. πολυστερικούς, κεραμικούς) αποκολλώντας τους από τη
πλακέτα κι αν παρατηρήσεις διαφορά στη χωρητικότητα κυρίως τους αλλάζεις.
Μπορείς να κάνεις και προληπτικές αντικαταστάσεις.
Επίσης μετράς με πολύμετρο διόδους TRN΄s, αντιστάσεις, πηνία.
Τ΄ IC΄s δεν μετρώνται (μόνο η τάση τροφ/σίας τους μετράται όταν το PSU είναι συνδεδεμένο
στη TV κι αυτή στ΄ εναλλασσόμενο ρεύμα των 220V) αλλά αντικαθίστανται.
Υπάρχει περίπτωση η συσκευή σου να μην ενεργοποιείται από αστοχία λογισμικού και να
χρειάζεται επαναπρ/σμό.
Δείξε μεγάλη προσοχή όταν λαμβάνεις μετρήσεις υπό τάση για την προσωπική σου ασφάλεια.
Καλή επιτυχία σ΄ όποια σου προσπάθεια.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

xrhstos1978
23-09-20, 20:09
99% το πρόβλημα ειναι στην main!!!

nyannaco
24-09-20, 07:26
Και επειδή είναι Philips, ψάξε και για ψυχρές κολλήσεις

RADIO6146KISAMOS
24-09-20, 17:13
δοκιμασε ν αλλαξεις το TNY277 ειναι αν δεν κανω λαθος και μια ζενερ που εχει εκει 9.1 βολτ να δεις τι θα γινει και μετα αν δεν εχεις αποτελεσμα θα δουμε τσεκαρε και το μετασχηματιστακι που συνδεεται με το ολοκληρωμενο που λογικα μαλλον θαναι ενταξει.

captainrodos
27-09-20, 10:01
δοκιμασε ν αλλαξεις το TNY277 ειναι αν δεν κανω λαθος και μια ζενερ που εχει εκει 9.1 βολτ να δεις τι θα γινει και μετα αν δεν εχεις αποτελεσμα θα δουμε τσεκαρε και το μετασχηματιστακι που συνδεεται με το ολοκληρωμενο που λογικα μαλλον θαναι ενταξει.
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, θα αντικαταστησω αν ειναι τους πυκνωτες γτ δεν εχω esr metter αν και δεν φαινεται καποιοσ περιεργος, το TNY277 που μου λες μπορεις να μου το δειξεις στην φωτο που σου εστειλα πιο ειναι??

RADIO6146KISAMOS
30-09-20, 09:56
το τσιπακι διπλα απο το φιλτρο τροφοδοσιας απο τη μια μερια εχει 4 ποδαρακια και απο την αλλη 3

Di*Ca_Electronic
30-09-20, 17:18
Φίλε Χάρη,
τον τύπο του ολοκληρωμένου το διαβάζεις με μεγεθυντικό φακό & καλό φωτισμό,
(είναι τυπωμένο μ΄ ανεξίτηλα γράμματα στο πάνω μέρος του).
Αν πρόκειται ν΄ αλλάξεις zener μπορείς να τη μετρήσεις από την αποκολλήσεις
από τη πλακέτα με πολύμετρο στη θέση μέτρησης των διόδων.
Αν κατέβασες το Service Manual από το site που σου έγραψα στο post 5,
( https://tel-spb.ru/tv/philips-42pfl5604h ). θα βοηθηθείς αρκετά, ιδίως στην
εύρεση βλαβών στη Main Board.
Δείξε μεγάλη προσοχή όταν λαμβάνεις μετρήσεις με τη συσκευή υπό τάση, καθόσον
ελοχεύει <μέγας> κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Υπάρχει κι άλλη περίπτωση με το σύμπτωμα που αναφέρεις και να μην χρειάζεται
ν΄ αλλάζεις ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές, IC΄s & zener.
Σιγουρέψου μ΄ οιονδήποτε τρόπο ότι δεν είχε συμβεί διακοπή ρεύματος όταν έλειπες
από το σπίτι και γύρισες και τη βρήκες <κλειστή> όπως αναφέρεις στο 1ο σου post
της 21/09/2020, καθόσον εκτός από καταστροφή κάποιου εξαρτ/τος σε κάποια ηλεκτρονική
συσκευή μπορεί (ίσως και συμπτωματικά) να συμβεί απώλεια λογισμικού και να πρέπει να
κάνεις επαναπρογρ/σμό ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο αρχείο εκκίνησης (.bin ή .epk) για την
EEPROM ή τη NAND FLASH memory.
Σ΄ αυτή τη περίπτωση πέραν του αρχείου χρειάζεται και προγρ/στής.
Φιλικά.
Δημήρης Καρούσης