PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] HELP SAMSUNG UE46D6530WS

fm355
16-09-20, 11:38
Καλημερα εχω αυτη την τηλεοραση και δεν ξεκιναει ουτε το back light κοιταξα τα led ειναι οκ στο τροφοδοτικο οι πυκνωτες δειχνουν οκ μολις την ανοιγω οπλιζει το relle και μετα απο μερικα δευτερα ξεοπλιζει
στην πλακετα γραφει οτι τα led θελουν 190 volt εγω πανω στους πυκνωτες βλεπω 105 volt
κανενα σχεδιο μπας και βγαλω ακρη ?4781247813

mikemtb73
16-09-20, 16:15
Όταν λες κοίταξα τα led?? Οπτικά?

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

fm355
16-09-20, 17:13
Όταν λες κοίταξα τα led?? Οπτικά?

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
με πολυμετρο αναβαν ανα 3

Di*Ca_Electronic
17-09-20, 19:09
Φίλε Αντώνη,
πάνω στις PCB΄s είναι γραμμένα με λευκούς ή μαύρους ανεξίτηλους χαρακτήρες
(γραμματοαριθμοσειρές) τα μοντέλα τους.
Ανάφερέ τα ή με βάση αυτά ψάξε στο Διαδίκτυο για σχηματικά.
Για να δοκιμάσεις το BackLight βγάλε τη φίσα που πηγαίνει στη Μain Board από
το τροφ/κό και δώσε στο PS-ON απ΄ ένα εξωτ. τροφ/κό τάση 3,3V D.C.
Αν υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα στη Main Board και σου γονατίζει τη τάση
κανονικά θα πρέπει ν΄ ανάψει ο οπίσθιος φωτισμός με τάση γύρω στα 190V D.C.
όπως αναφέρεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

xani
20-09-20, 16:43
βγαλε την φυσα της μαιν ,πρεπει να εχεις backlight κανονικα (δεν χρειαζεται να κανεις ps-on κτλπ μονο φυσα μαιν εκτος)
1.αν δεν εχεις κοιτα led και τροφοδοτικο
2.αν εχεις εισαι απο main.

fm355
28-09-20, 09:21
τα led ειναι οκ εχω backlight με το τροφοδοτικο στον αερα χωρις να εχω βαλει την φισα στο main board και τα 13 volt και τα 5 volt παιζουν απο 2 εως 11 volt
τι λετε ?????????????????

Di*Ca_Electronic
29-09-20, 03:09
Αντώνη,
έλεγξε / άλλαξε όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που φαίνονται στ΄ αριστερό άκρο
της εικόνας του PSU που ΄χεις ανεβάσει, ( δηλ. CM852, CM855, CM856, CM858, CS804,
CS855 αν δεν κάνω λάθος στις ονομασίες τους), όπως επίσης μέτρησε / αντικατέστησε
τα 5 FET TRN΄s που είναι βιδωμένα πάνω στη ψήκτρα (κάτω από τους ηλεκτρ/κούς).
Πρέπει ν΄ αποκατασταθεί η βλάβη σου.
Προσοχή στις τιμές χωρ/τας - τάσης των ηλεκτρ/κών πυκνωτών που θ΄ αγοράσεις γι΄
αντικατ/ση θα πρέπει να ΄ναι ακριβώς ίδιες μ΄ εκείνες των υπαρχόντων, όπως επίσης
κι οι τιμές των FET TRN΄s (αν χρειαστεί ν΄ αντικατασταθούν).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

fm355
29-09-20, 09:21
Δημητρη καλημερα τα fet που αναφερεις τα 5 ειναι ολα διπλοδιοδοι μονο ενα fet εχει απο την κατω πλευρα

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
29-09-20, 13:49
Η συγκεκριμένη σειρά δεν έχει βγάλει ζημιά στο τροφοδοτικό,η βλάβη που κάνει είναι blackout στο κύκλωμα των 3.3ν συγκεκριμένα καίει έναν μικροκοντρολερ και ένα σταθεροποιητή 3.3ν στην main,ψάξε και κατέβασε το σχέδιο δεν είναι δύσκολη η βλάβη

Di*Ca_Electronic
30-09-20, 03:44
Εντάξει Αντώνη,
δικό μου το λάθος, παρατηρώ το τροφ/κό σου από μία μεγενθυμένη εικόνα που
κατέβασα από ένα site του Διαδικτύου κι η παρατήρησή μου ήταν βιαστική.
Πράγματι πρόκειται για <γρήγορες> διόδους αλλά σ΄ αυτές δεν ελέγχεται η
<γρηγοράδα> τους μ΄ απλό πολύμετρο.
Γι΄ αυτό σου γράφω μήπως χρειαστεί να τις αντικαταστήσεις μ΄ ακριβώς ίδιου
τύπου.
Λάβε σοβαρά υπ΄ όψει σου κι αυτό που γράφει ο φίλος Νίκος από Λάρισα, μήπως
η βλάβη σου είναι στη Main Board, στο μετατροπέα DC / DC των 3V3.
Ψάξε το λίγο παίρνοντας το καλώδιο από τη γραμμή των 3V3 προς τα πίσω (πίστες της Main Board).
Τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στο PSU τους έλεγξες / αντικατέστησες;
Δυστυχώς Service Manual δεν υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ στο Διαδίκτυο.
Καλή επιτυχία σε κάθε προσπάθειά σου.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

fm355
01-10-20, 09:36
Η συγκεκριμένη σειρά δεν έχει βγάλει ζημιά στο τροφοδοτικό,η βλάβη που κάνει είναι blackout στο κύκλωμα των 3.3ν συγκεκριμένα καίει έναν μικροκοντρολερ και ένα σταθεροποιητή 3.3ν στην main,ψάξε και κατέβασε το σχέδιο δεν είναι δύσκολη η βλάβη

Νικο καλημερα που βρισκουμαι τον μικροκοντρολερ και το σταθεροποιητη και ενα μικρο τρανσιστορ εσυ τα εφερες απο εξωτερικο γιατη σε 3 που εψαξα
δεν τα εχουν ???????????

Di*Ca_Electronic
01-10-20, 12:14
Αντώνη,
με βάση το τύπο του microcontroller του σταθεροποιητή και του TRN ψάξε στο Διαδίκτυο για προμηθευτή.
Ρώτα και στον Γκάγκα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ζητώντας τον Γιάννη (τηλ/να : 2108320208, 2108325034) μήπως
μπορέσει να στ΄ εισαγάγει.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.
Δημήτρης Καρούσης

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
02-10-20, 14:44
Ποιά εξαρτήματα ενοοείς; Άλλαξε τον σταθεροποιητή στα 3,3βολτ βάλε οτι βρείς στο εμπόριο,δεν πειράζει αν δεν είναι smd. ο κοντρόλλερ θέλει προγραμματισμό, μπορείς να βρείς απο οποιαδήποτε μαιν της σειράς 6500 που είναι και η δική σου και θα ξεκινήσει, όσες φορές έφτιαξα πάντα 2 εξαρτήματα έχω αλλάξει, αν βγάλεις τον σταθεροποιητή θα φύγει και το βραχυκύκλωμα στην γραμμή

fm355
03-10-20, 11:40
Ποιά εξαρτήματα ενοοείς; Άλλαξε τον σταθεροποιητή στα 3,3βολτ βάλε οτι βρείς στο εμπόριο,δεν πειράζει αν δεν είναι smd. ο κοντρόλλερ θέλει προγραμματισμό, μπορείς να βρείς απο οποιαδήποτε μαιν της σειράς 6500 που είναι και η δική σου και θα ξεκινήσει, όσες φορές έφτιαξα πάντα 2 εξαρτήματα έχω αλλάξει, αν βγάλεις τον σταθεροποιητή θα φύγει και το βραχυκύκλωμα στην γραμμή
Νικο 1 δεν βρηκα σταθεροποιητη smd βρηκα κλασικο μεγεθος
2 κοντρολερ δεν βρηκα
3 και ενα τρανζιστορ 1g1k
εσυ τι αλλαζεις εκτος του σταθεροποιητη ?
και πως θα προγραμματισο παλι τον κοντρολλερ ?

Di*Ca_Electronic
03-10-20, 16:23
Αντώνη,
όταν γράφεις TRN : 1g1k πρόκειται σίγουρα για TRN κι έχεις διαβάσει με μεγεθυντικό
φακό όλα τα στοιχεία που αναγράφει πάνω στο σώμα του γιατί στα DATASHEET με τα
στοιχεία 1g1k υπάρχει μόνο θερμίστορ NTC.
Είναι εξάρτημα smd και πόσα ποδαράκια έχει;
Επίσης δεν αναγράφεις το τύπο του Controller μήπως κάποιος συνάδελφος μπορέσει
και βρει κάτι που σου ΄χει διαφύγει.
Όσον αφορά το προγραμματισμό του απ΄ ότι γίνεται μέχρι σήμερα στους προγρ/σμούς
χρειάζεται αποκόλληση ο παλαιός με σταθμό θερμού αέρα, προγρ/στης και πρόγραμμα
εκίννησης για το νέο και συγκόλλησή του στη θέση του παλαιού.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

fm355
04-10-20, 10:12
478554785647857

ΤΟ πρωτο ειναι ο controller το 2 regul 3,3 volt το τριτο τι ειναι ?????????
πρεπει να ειναι και αυτο regul αλλα οπου το εψαξα λεει 1g ειναι bc transistor.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
04-10-20, 16:55
Που τα βρήκες αυτά,δεν έχουν σχέση με την βλάβη,ο κοντρολερ είναι ο wt61p85 και αριστερά είναι ο σταθεροποιητής στα 3.3βολτ είναι smd και βραχυκυκλωνει

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
04-10-20, 20:38
Στην 3η φωτογραφία είναι ο σταθεροποιητής S-1206B33-M3T1G που θα χρειαστείς έτσι να το ψάξεις

Di*Ca_Electronic
05-10-20, 03:36
Αντώνη,
με τη σειρά που βάζεις τις φωτογραφίες :
- η 1η δείχνει τ΄ IC : TPS54620 ένας Synchronous Step-Down Swift Converter (Σύγχρονος μετατροπέας γρήγορου κάτω βήματος),
- η 2η δείχνει τ΄ IC : LD1117AG ένας LOW DROP FIXED AND ADJUSTABLE POSITIVE VOLTAGE REGULATOR (Διορθωτής χαμηλής
πτώσης & ρυθμιστής θετικά ρυθμιζόμενης τάσης) κι
- η 3η δείχνει σύμφωνα με τα 2 πρώτα στοιχεία (1G) το smd <NPN> TRN BC847CW (αντίστοιχο το BC547C) ή σύμφωνα με τα δύο επόμενα
στοιχεία (1K) το smd <NPN> TRN BC848B (αντίστοιχο το BC548B).
Αυτά γράφει το βιβλίο κωδικών για <smd> εξαρτ/τα που κατεβαίνει από την ιστοσελίδα : https://www.sos.sk/pdf/SMD_Catalog.pdf ,
όμως εσύ να λάβεις υπ΄όψει σου αυτό που γράφει ο φίλος Νίκος από Λάρισα στο παραπάνω post καθόσον έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στις
συγκεκριμένες τηλεοράσεις, δηλ. ότι πρόκειται για ένα CMOS VOLTAGE REGULATOR smd τύπου : S-1206B33-M3T1G.
Όμως καλό θα ΄ταν να γράψεις και το τύπο της PCB που φωτογράφησες τα εν λόγω εξαρτ/τα γιατί στο post 17 ο φίλος Νίκος γράφει ότι
πιθανόν δεν έχεις εντοπίσει τη βλάβη αν και για τον Controller που αναφέρει (wt61p85) δεν βρίσκονται χαρακτηριστικά στα DATASHEETS.
Αν βρίσκεται στη πλακέτα που ΄χεις στα χέρια σου ή ακόμα με κάποια αντίστοιχα στοιχεία γράψε τα για να ψαχθούν τα χαρακτηριστικά του
στο Διαδίκτυο, ποιο κατ/μα στην Ελλάδα ή τ΄ Εξωτερικό μπορεί να στο προμηθεύσει και ποιο είναι το FIRMWARE του κι αν είναι διαθέσιμο
προς αγορά.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

fm355
05-10-20, 10:17
Καλημερα
λοιπον εχουμε και λεμε
1 ο controller ειναι ο wt61p805
2 το main board ειναι το CODE BN41-01587E MODEL BN41-01587 GENOA S_UNION
3 δεν βλεπω βραχυκυκλωμα στον regulaitor με την γη εκτος το ποδι που ειναι γη
αυτα

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
05-10-20, 10:53
Καλημερα
λοιπον εχουμε και λεμε
1 ο controller ειναι ο wt61p805
2 το main board ειναι το CODE BN41-01587E MODEL BN41-01587 GENOA S_UNION
3 δεν βλεπω βραχυκυκλωμα στον regulaitor με την γη εκτος το ποδι που ειναι γη
αυτα

ωραία αρα υπάρχει η τάση των 3,3βολτ ,βάλε μπόλικο flux και να ζέστάνεις τον επεξεργαστή

fm355
06-10-20, 12:10
Καλημερα
ζεστανα τον επεξεργαστη αλλα παλι τιποτα
τι παρατηρισα οταν δεν εχω την πλεξουδα απο το τροφοδοτικο στην main board εχω back light οταν την βαλω την πλεξουδα και την ανοιξω δεν εχω πλεον και κανει συνεχεια επανεκινηση ακουω τον relle να ανοιγη και να κλεινη και παλι απο την αρχη ,
τα αναφερω μηπως σας λεει κατι ?????????

Di*Ca_Electronic
07-10-20, 03:03
Λοιπόν Αντώνη,
ας κάνουμε μία ανασκόπηση στα post σου μήπως μπορέσουμε και προσφέρουμε κάποια
μικρή βοήθεια και βρεις κάποια λύση στην επισκευή σου :
- όπως γράφει ο φίλος και συνάδελφος Στάθης απ΄ Εύβοια στο post 5 ο έλεγχος στο BLU
γίνεται μ΄ <εκτός> τη φίσα της Main Board και μόνο κι εφόσον το ΄χεις κάνει αυτό κι
έχεις Back Light αυτό δείχνει ότι το πρόβλημά σου βρίσκεται στη Main Board,
- άλλωστε τ΄ ίδιο σου αναφέρει ο φίλος και συνάδελφος Νίκος από Λάρισα στο post 9,
- τέλος δε τ΄ ίδιο θα πω κι εγώ μετά κι απ΄ ενδελεχή έρευνα στο Διαδίκτυο για τη πιο
γνωστή αλλά κι ανάλογη των συμπτωμάτων που ΄χεις στη Samsung UE40D6530, με
μόνη ένσταση τ΄ εξής :
αναφέρεις στο post 6 ότι όταν έχεις <εκτός> τη Main Board οι τάσεις των 5V & 13V,
που μετράς στο PSU <παίζουν> μεταξύ των τιμών 2V & 11V και για το λόγο αυτό
σου ΄γραψα στο post 7 για την αντικατ/ση των ηλεκτρ/κών πυκνωτών κάτι που
επιμένω να το κάνεις αν δεν το ΄χεις κάνει ακόμα.
Τώρα για την επισκευή δεν ακολουθείς τις οδηγίες που γράφουμε και ζητάς επί πλέον
βοήθεια.
Και συγκεκριμενοποιώ : ο Νίκος σου γράφει ότι πρέπει ν΄ αντικατ/σεις τον MCU : WT61P805
και τ΄ IC : S-1206B33-M3T1G, εσύ απαντάς ότι έχεις μετρήσει τα ποδαράκια του σταθεροποιητή,
(πάνω στη PCB φαντάζομαι) και τα βρίσκεις σωστά.
Σε πληροφορώ ότι η μέθοδος αυτή είναι <μάλλον> λανθασμένη και καλό είναι ν΄ αντικατ/σεις
το S-1206B33-M3T1G.
Κατόπιν σου αναγράφει <θέρμανε> βάζοντας αρκετό floxide στα pins του επεξ/στή με σκοπό να
τον αποκολλήσεις και να τον αντικατ/σεις (άσχετα αν χρειάζεται προγρ/σμό με πρόγραμμα για
Samsung σειράς <D6500> που δεν υπάρχει ούτε ΔΩΡΕΑΝ ούτε ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΕΙ στο Διαδίκτυο),
εσύ αναφέρεις στο post 22 ότι <ζέστανες> τον MCU αλλά τίποτα δεν άλλαξε.
Νομίζω ότι κι αυτή η μέθοδος που χρησιμοποίησες είναι απ΄ ότι κι εσύ ο ίδιος παρατήρησες εντελώς
αναποτελεσματική, καλό θα ΄ναι ν΄ αντικαταστήσεις και τον σταθεροποιητή αλλά και τον επεξεργαστή
με καινούργιους και να συνεννοηθείς με τον Νίκο μήπως μπορέσει και σου στείλει (εφόσον το διαθέτει)
το πρόγραμμά του να το περάσεις (νομίζω ότι χρειάζεται programmer) και τοιουτοτρόπως να καταφέρεις
ν΄ επισκευάσεις τη τηλεόρασή σου.
Γι΄ ενημέρωσή σου στο site : https://www.ebay.com/itm/Programmed-tested-new-WT61P805-MCU-Samsung-UEXXD55XX-D57XX-ordinary-shipment-/173891146868
πωλείται η MCU : WT61P805 προγραμματισμένη στη τιμή των 6,46€ (5,10€ + 1,36€ [Μεταφορικά])
Προσοχή όμως γιατί αφορά MCU για Samsung σειράς : D55XX & D57XX.
Ακόμα καλό είναι να παρακολουθήσεις το video όπου παρουσιάζεται στο site :
https://www.youtube.com/watch?v=dgnVPvnMm7Y
ο τεχνικός να μετρά πρώτα τάσεις στ΄ IC : S-1206B33-M3T1G μετά μετρά τάση στο pin 1 του IC :
MT61P805 και τέλος ζεσταίνει με τ΄ ακροφύσιο σταθμού θερμού αέρα τ΄ IC αυτό.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

fm355
07-10-20, 09:31
Καλημερα και παλι
τους πυκνοτες τους εχω αλλαξει ολους
νομιζω οτι ο νικος αναφερε να τον ζεστανω τον επεξεργαστη με μπολικο φλουξ
προσπαθησα να στειλω προσοπικο μηνυμα στον νικο αλλα δεν ειναι ανοιχτο στε προσοπικα μηνυματα
αν θελει να μου πει το τηλεφ του η να του στειλω το δικο μου
θα παω να βρω το s-12006b33 και το w61p805