PDA

Επιστροφή στο Forum : [Tablet] Huawei MediaPad T3 βραχυκύκλωμα

olorin
02-07-20, 14:34
Γεια σας.
Έχω ένα Huawei MediaPad T3 10" το οποίο έχει πρόβλημα στο micro usb. To άλλαξα με universal που είχα και στο Pin που ειναι τα 5V βλέπω -5V .Είναι διαφορετικά το δικό του micro usb από αυτό που του έβαλα και ανάποδα τα pins τους(το οποίο και δεν πρόσεξα)...Εκεί καθώς μετρούσα ακούμπησα μάλλον τα -5 με το gnd και παραδίπλα εν πολύ μικρό μαύρο εξάρτημα έβγαλε λίγο καπνό και μία σπίθα...:lool:

Βρήκα το σωστό micro usb και θα το παραγγείλω, αλλά δεν ξέρω τι εξάρτημα είναι αυτό που του έκανα τη ζημιά. Είναι άραγε δίοδος, αντίσταση, πυκνωτής;;;;

Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες(από παλιό Xiaomi τις βγάζω και δεν εστιάζει καλά) μήπως μπορείτε να μου πείτε τι είναι αυτό το εξάρτημα:

47574 47575

Ευχαριστώ!

olorin
04-07-20, 12:52
Καμία απάντηση ηλεκτρονικάρες μου;

chipakos-original
04-07-20, 13:46
Καμία απάντηση ηλεκτρονικάρες μου;
Πιστεύω να ξέρεις ότι πολλές φορές σε αυτές τις συσκευές χρησιμοποιούνται εξαρτήματα Custom και δεν έχουν ούτε κωδικό επάνω τους έτσι?? Εγώ θα άλλαζα όλο το πλακετάκι. Ούτε που θα δοκίμαζα να αντικαταστήσω το Micro usb .

manolo
04-07-20, 23:31
Αν ανέβαζες 2-3 καθαρότερες φώτος το συγκεκριμένο εξάρτημα και την γύρω περιοχή ίσως μπορούσαε να διακρίνουμε κάτι.

JOUN
05-07-20, 11:23
Για διοδακι το κοβω και με το βραχυκυκλωμα καηκε.Πυκνωτης σιγουρα δεν ειναι γιατι ουτε μοιαζει ,ουτε καιγεται απο το βραχυκυκλωμα που εκανες.
Βασικα το +5 με το ground βραχυκυκλωσες..

manolo
06-07-20, 11:11
Βρήκα αυτό το schematic (https://fccid.io/QISS10-101W/Schematics/Schematic-diagram-1763608) για Huawei tablet, δεν είμαι σίγουρος για το ακριβές μοντέλο αλλά πάνω κάτω οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Στο σχέδιο 19 είναι το charging και ο usb connector, οπότε ίσως βοηθήσει.

olorin
07-07-20, 11:34
manolo
Βρήκα αυτό το schematic (https://fccid.io/QISS10-101W/Schematics/Schematic-diagram-1763608) για Huawei tablet, δεν είμαι σίγουρος για το ακριβές μοντέλο αλλά πάνω κάτω οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Στο σχέδιο 19 είναι το charging και ο usb connector, οπότε ίσως βοηθήσει.

Δε νομίζω να είναι αυτό γιατί δε μοιάζουν τα εξαρτήματα της πλακέτας στη περιοχή του usb Να ειναι στο διάγραμμα.

JOUN
Για διοδακι το κοβω και με το βραχυκυκλωμα καηκε.Πυκνωτης σιγουρα δεν ειναι γιατι ουτε μοιαζει ,ουτε καιγεται απο το βραχυκυκλωμα που εκανες.
Βασικα το +5 με το ground βραχυκυκλωσες..

Ναι σωστα όπως το λες γιατι ετσι οπως μπήκε το micro usb στη μερια των 5 v εμπαινε κανονικα το gnd .Εαν βραχυκυκλώσω αυτη τη δίοδο πιστεύεις θα δουλέψει;