Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] Επιδιόρθωση Πλακέτας Κινητού

vagelisfil
04-06-20, 13:49
Καλησπέρα στην παρέα.

Προχθές έκατσα και άλλαξα οθόνη σε ένα Xiaomi Redmi 5 που έχω αλλά από απροσεξία όταν ξεκούμπωσα το φις της κεραίας πάνω από τη μητρική ξεκόλλησε μαζί και η βάση του βύσματος.
Προσπάθησα να το κολλήσω με κολλητήρι αλλά επειδή οι επαφές ήταν πολύ μικρές και εγώ βιαστικός δε τα κατάφερα και τελικά έκανα πιο μεγάλη ζημιά...
Το κόστος επισκευής σε μαγαζί είναι κάπου στα 30-40€ αλλά θα ήθελα να το προσπαθήσω από μεράκι αλλιώς δεν αξίζει.

Όπως το βλέπετε υπάρχει ελπίδα να φτιαχτεί από κάποιον που δεν έχει ειδικευμένο εξοπλισμό (έχω ένα απλό κολλητήρι)?

Αν είναι δύσκολο να ξαναμπεί βύσμα στη θέση (δεν ξέρω και πως το βρίσκω αυτό το βύσμα είναι ίδιο με αυτό στον κίτρινο κύκλο αλλά με ελαφρώς πιο μικρή διάμετρο) θα μπορούσα να κόψω το καλώδιο και να κολλήσω τα συρματάκια απευθείας πάνω στην πλακέτα εκεί που περνάνε οι γραμμές ή στην κόλληση του άλλου άκρου των γραμμών?

Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες συμβουλές και οδηγίες.

47493 47494 47495 47496

johnnyb
04-06-20, 19:12
Όταν λες απλό κολλητηρι εννοείς κατι σαν αυτό;
https://www.stathisnet.gr/image/cache/PhotosUpload/002523-600x315.jpg

vagelisfil
04-06-20, 20:15
Ναι περίπου σαν αυτό.
Συγκεκριμένα είναι ένα από τα Lidl με ρυθμιστή θερμοκρασίας

47497

p270
04-06-20, 20:37
αν μιλάς σοβαρά και δεν κάνεις πλάκα εννοειτε ότι δεν κάνει και χρειάζεσαι και αλλα πράγματα για να κάνεις επισκευή σε τυπωμένο κινητού

Karny
05-06-20, 09:10
Πήγαινέ το σε μάστορα γιατί θα κάνεις χειρότερη ζημιά..τα κινητά θέλουν ένα σωρό εξοπλισμό φακούς μικροσκόπια θερμοπίστολα κτλ..

manolo
05-06-20, 10:39
Απ' ότι φαίνεται στις φώτος έχεις σηκώσει και στρώματα τυπωμένου και θα χρειαστείς και schematic για βραχυκυκλώματα κλπ. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος έχουν δίκιο. Χρειάζεσαι επαγγελματία.

vagelisfil
05-06-20, 14:02
Το ανέφερα και στο 1ο ποστ ότι θέλω να το προσπαθήσω μόνος από μεράκι. Το κινητό έχει ήδη αντικατασταθεί και έτσι κι αλλιώς με 30-40€ που ζητάνε τα καταστήματα επισκευών (με αμφίβολο αποτέλεσμα) δεν αξίζει γιατί πρόκειται για ένα φθηνό κινητό που με τόσα μπορώ να το βρω και μεταχειρισμένο.

Αναρωτιόμουν λοιπόν αν μπορώ να κάνω κάτι από τα παρακάτω:
α. Να ακουμπήσω προσεκτικά λίγο σύρμα στην γραμμή πάνω στο τυπωμένο και να το πατήσω με το κολλητήρι για να κολλήσει (κόκκινο βέλος)?
β. Να βρω το άλλα 2 άκρα της γραμμής που τερματίζουν σε κολλήσεις και να κολλήσω εκεί τα 2 συρματάκια της κεραίας (πράσινο βέλος)?
γ. Δε ξέρω τι κάνει αυτό το βύσμα κεραίας από δίπλα. Θα μπορούσε να είναι για εξωτερική κεραία και να πάρω ένα πιο μακρύ καλώδιο και να το κουμπώσω εκεί (κίτρινο βέλος)?

Δε ξέρω αν αυτά που ρωτάω είναι μπαρούφες, αλλά θέλω συμβουλές και οδηγίες ώστε να το επιχειρήσω με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Πέρα από το κολλητήρι, έχω μικροσκόπιο και θερμοπίστολο (μικρό).

47499

Karny
05-06-20, 15:29
Κοίτα εντελώς πρόχειρα και χωρίς να ξέρουμε πόση ζημιά έχει γίνει με το ξήλωμα από τη φωτό φαίνεται ότι το ίχνος που πρέπει να ακολουθήσεις είναι αυτό που σου έχω σημειώσει και καταλήγει στο εξάρτημα που φαίνεται στο βέλος...Ξεκίνα ξύσιμο στην αρχή της διαδρομής εκεί που έγινε η ζημιά και κόλλα το καλώδιο εκεί..
Το "Α" που γράφεις δεν ισχύει..θέλει ξύσιμο προσεκτικά να βρεις το μεταλλικό ίχνος δε κολλάει τίποτα έτσι από πάνω.Στο "Γ" η κεραία που βλέπεις δε ξέρεις καν για τι είναι, οπότε τι να κολλήσεις;Στην τύχη;
47500

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
05-06-20, 15:29
Την απάντηση σου την δώσανε πιό πάνω τα παιδιά,ξαναδιάβασε τα πόστ

vagelisfil
06-06-20, 10:58
Κοίτα εντελώς πρόχειρα .....

Οκ ευχαριστώ. Θα το προσπαθήσω. Αν χαλάσει, χάλασε....